האם זה באמת חלום צלול?

Jenkins

New member
האם זה באמת חלום צלול?

היי! כתבתי את ההודעה הזו בפורום "חלומות" ונאמר לי שאולי כדאי לי לכתוב את זה פה: כבר המון זמן היו לי שתי שאלות מטרידות על חלומות: 1. מה זה אומר כאשר עפים מרצון בחלום? כלומר שרוצים לעוף, ועפים? לא בהכרח בבריחה ממשהו (למרות שגם זה קרה) אלא סתם... (מתקשר גם לשאלה הבאה) 2. המון המון פעמים אני חולמת ואני יודעת שאני חולמת (קורה גם שאני חולמת וזה מאוד מציאותי), אז אני מרגישה שאני יכולה לעשות מה שאני רוצה, מה שגם מתקשר ללעוף, כי כמעט תמיד פשוט אמרתי לעצמי שאני חולמת וחשבתי שזה נחמד, כי אני יכולה לעשות דברים "על טבעיים" עכשיו, וגם עשיתי... אז אני לא יודעת... אני אשמח לתשובה. :)

דנה^^

New member
נסיון לתשובות

טוב החלומות שלך באמת מתקשרים לפורום, אבל אני לא יכולה לענות על השאלה הראשונה כי לא הבנתי כל כך אם את עפה מרצון כשאת יודעת שאת חולמת או שאת עפה מרצון בחלום רגיל? אם זה חלום רגיל אז אין לי מושג מה הפרוש.. זה כבר מתקשר לפירושים של חלומות, אם זה בזמן שאת יודעת שאת חולמת אז זה חלום צלול וזה לא אומר כלום.. מה שתרגישי כשתעופי יהיה כמו מה שאת חושבת על תעופה, תהני! לא הבנתי מה השאלה השנייה? אבל אני אנסה לענות בכ"ז. בחלומות צלולים יש את האפשרות לעשות כל דבר שאת רוצה (ברגע שאת יודעת שזה חלום את יכולה לשלוט בו), וזה גם כולל לעוף. יש עוד הרבה רעיונות לדברים שאפשר לעשות בחלומות צלולים. אמרת שניסית עוד דברים "על טבעיים", בא לך לשתף? בהצלחה! דנה.

Jenkins

New member
הממ...

היו לי אם כך המוני חלומות צלולים, ואף פעם לא ניסיתי שזה יקרה. דברים שניסיתי בעת החלומות היו דברים כמו טלקיניזיס (נראה לי שככה קוראים לזה, הזזת דברים בעזרת המחשבה?), המון קסם "קיטשי" --- יצירת דברים מכלום, וכולי. התעופה בשאלה אחת היא בחלום הרגיל, אך בשאלה שתיים היא מתקשרת לפיסקה הנ"ל. זה פשוט מאוד מוזר לי כי למרות העניין הרב שלי בחלומות, אף פעם לא ניסיתי "להכריח" את עצמי לחלום משהו, פשוט מאוד אהבתי את החלומות שלי ולעיתים ניסיתי לפרשם (בעיקר את חלומות התעופה- אלה מטרידים אותי הכי הרבה). אני מקווה שהסברתי את עצמי יותר בבירור.

Cheetah

New member
חלומות תעופה..

אם את שואלת למה יש לך אותם.. התשובות היחידות שאני מכיר (והם לא מבוססת על הרבה אם זה מפריע לך) את בנאדם יצירתי עם הרבה דימיון ו/או את עושה הרבה נאומים ציבוריים (לא כל כך ברור לי הגורם הזה) ו/או את מרבה לטוס במציאות(או לצנוח או לדאות) ו/או יש לך "מוח חזק" בקשר למשמעות של החלום.. 5. What do flying dreams mean? Doesn´t flying in dreams mean that I´m not grounded in physical life? Or have sexual problems? Or am too proud? Or...? There are many, many interpretations of flying dreams and some contradict others. They are metaphoric (sign of freedom), prophetic (omen of death), spiritual (journey to other realms) and cultural (for the Crow Indians: you are sick, but in Central Africa: you have good health). My favorite is that flying dreams are symbolic of the out-of-body experience. באתר הזה תמצאי עוד מידע חלומות תעופה.

Jenkins

New member
שתי שאלות

1. אוקיי, אופציות 3 ו-2 לא רלוונטיות לגבי, אבל אני לא יודעת בקשר ל-1 ו-4. 2. האם זה באמת הגיוני שהיו לי חלומות צלולים בלתי רצוניים? איך אני יכולה להגיע לזה אם אני לא משקיעה המון מאמצים בכך? זה נראה לי מאוד מוזר, אבל אני יכולה להעיד שאני זוכרת כמה וכמה חלומות שחלמתי וידעתי שאני חולמת, או שחלמתי וזכרתי שחלמתי את זה כבר.

Dazed&Confused

New member
אני מניח שאלו 1 ו-4...

בכול אופן, חלומות צלולים "לא רצוניים" זאת לא תופעה כל כך נדירה ולא סבירה... אל תדאגי, את לא לבד. בכלל... לחלום צלול ברמה הבסיסית זה לא אמור להיות כזה עניין לדעתי, פשוט עשו מזה עניין...

Jenkins

New member
טוב לדעת

כי זה ממש מוזר. אחרי כל הקריאה הזאת על חלומות צלולים, אני לא זוכרת איזה חלום היה לי אתמול בלילה. הא.

דנה^^

New member
בטח!

יש הרבה אנשים שמודעים לכך שהם חולמים בזמן החלום בלי לנסות ולהשקיע מאמצים בכך. יש כאלה שרגילים לכך ומכירים את זה כמעט מתמיד ופשוט לא ידעו שלתופעה יש שם.

Cheetah

New member
הממםםם

האופציות האלה הם רק הצעות לסיבות אפשריות, רק תיאוריה. (ואם את שואלת אותי.. מעטים האנשים שיגידו על עצמם שהם לא יצירתיים ואין להם "מוח חזק", מכאן.. כל האופציות הם קצת בולשיט, חוץ מהזה על תעופה אולי. האמת היא שלא ממש יודעים מה הסיבה) כן בטח שזה הגיוני שיהיו לך חלומות צלולים בלי שניסית.. יש אנשים עם נטייה גנטית..(או שזה יותר השפעה סביבתית.. קצת קשה לוודא) יש אנשים שמגיעים לזה בצורה סופנטנית אחרים צריכים להתאמץ יותר.. ככה זה, את יכולה ללכת לאתר של מכון לוסידיטי לבדוק מה הסבירות ליהיות אדם שחולם הרבה חלומות צלולים ספונטנים באוכלוסיה, אם אני זוכר נכון זה משהו כמו 7-5%. אבל אני לא זוכר, וחוץ מזה הניסויים הסטיסטיים שלהם לא מתקבלים בתור מקור מהימן לדעתי. ..אני רק מנסה להגיד שזה קיים, זה הגיוני.

Jenkins

New member
זה היה נוראי!

אוקיי, אז ניסיתי אחת מהשיטות והייתי ממש באאוט אז נרדמתי כרגיל והכל היה חביב עד שקמתי, ובדקתי שאני ערה, ואז אמרתי ששווה לנסות שוב, והצלחתי להתחיל (אחרי סה"כ שעה-שתיים שינה) אבל זה היה ממש ממש מפחיד... אהה! כבר היה לי את הקטע של השיתוק כמה פעמים, בד"כ כשאני קמה בפתאומיות (סיוט וכו) ואני ממש שונאת את זה. אין שום סיכוי שאני מנסה את זה שוב. מטריד מדי.

למעלה