האם זה אפשרי?!

benny 24

New member
האם זה אפשרי?!

היי כשאני מהרהר בדרך החוצה, אני נתקל בשני דברים עיקריים שמפריעים מאוד. 1.ההורים והמשפחה. 2.החברים. בנושא המשפחה כשאני רואה את הורי איך הם מגיבים לאחי שהתחיל לקצץ קצת את הזקן ולא "הולך עם חליפה ברחוב" שמאיימים עליו בבריאותם הנפשית והפיזית ושאמי מרבה לבכות בזמן האחרון על כך שלא הצליחה בחינוך הילדים. וכו' אני חושב לעצמי מה הם יעשו ברגע שבן אחר יעזוב את הדרך בכלל. וחברים. אחרי שגדלתי בתוך ה"חממה" של חיידר, ישיבה קטנה\גדולה וכמעט כל הסובבים אותי כולם שייכים לאותה הדרך פחות או יותר, אז למצוא חברה חדשה מתחילה ז"א להתחיל לבנות קשרים עם אנשים (שגם בדבר זה יש יתרון לציבור הדתי.חרדי כאשר כל אחד משתייך לאיזשהו "מועדון חברתי" וגם כשיגיע לכל מקום אפילו בחו"ל יהיה לו מכרים מהישיבה, קרובי משפחה, וגם אם לא הרבה יותר קל למצוא חברה כשיש חובה לכל אחד לבוא למועדון החברים (קרי -בית הכנסת) לפחות בשבת. וכשאתה נמצא במקום ודאי שתמצא גם אנשים שתשמח להתחבר איתם. משא"כ בחברה הכללית שאם אין לך עבר של בית ספר, צבא וכו' לאן תלך כדי למצוא לך חברה?! ע"כ אודה לכם מאוד אם תתיחסו לנושאים הנ"ל ותשתפו במה שעבר עליכם בדברים אלו. תודה בני.

בני שלום!

בנוגע חברתי אני שואל אותו דבר אם אני יוצא מחר לשאלה בניו-יורק, אני עובר לשכונה חילונית-גוים אני מרגיש כגר שנתגייר , אין לי חברים, עם מי אני יכול לדבר או אפילו רק להגיד בוקר טוב או לילה טוב? לא מכיר אף חילוני או גוי אחת בניו-יורק מאין יבוא עזרי? גמני מעניין לשמוע מחברים המלצות עיצות בזה (בגלל זה אני חושב לעלות ארצה, בארץ אני מכיר כבר לכל הפחות 40 אנשים, בעיקר יוצאים בשאלה, וחברא חברא אית ליה, זה מענה לאנשים שתוהים למה אני רוצה לעלות ארצה, בארץ מוכה בטרור-כלכלי האם אני לא צודק בזה ? )

אני גם באותו מצב שלך

עכשיו ואני כן חושב לעלות ארצה, וזה הולך להיות בקרוב ממש, חבירים יש לי מספיק כבר בארץ, הכל תודה לרשת (אינטרנט), אני רק מחפש עבודה שם, דירה מצאתי כבר באיזור רמת אשכול, ואני מקווה לחגוג כבר ראש השנה (היהודי) בארץ.. אני לא אומר, זה מאוד קשה לעזוב פה הכל, אבל לא סתם קשה, החבירים, הדברים שלי מהבית,[שאני יכול למלא חצי קונטעינער] והכל בכלל מסביב, אבל את/ה צריך/ה לראות מה טוב בשבילך, ולא מה שטוב לחבירים שלך שלא נותנים שיט בשבילך, (יש גם חבירים טובים). עס לאנג פיפל דאונט קעיר אבאוט יו, וויי דו יו העוו טו קעיר אבאוט דעם? אגב. רציתי לשאול כמה עולה DSL בארץ? ואם יש גם כבלים אינטרנט בארץ?

isackris

New member
לדעתי...

הדבר הכי קשה להורים הוא לא זה שעזבת את הדת אלא מה הם יגידו לפלוני שישאל מה חדש איתך ולפלמונית שתציע לך שידוך בלי לדעת שאתה כבר לא כאן... כמובן שכואב להם גם על הדת אבל זה כבר פחות משמעותי... אי לכך אני באופן אישי מתכנן היעלמות ארוכה כאילו אני נוסע לאוקרניה למטרות חינוך יהודי (מיסיון כאילו) זה היה כבר בתיכנון פעם ככה שזה לא ירתיע אף אחד ואחרי שנה פלוס כבר יהיה להם יותר קל להסתגל לרעיון שאני לא פה תחשוב על הכיוון... מבחינת חברה אני חושב ללכת על הצבא וחוץ מזה תוכל להתחיל להכיר מהפורום וכן סתם מהאינטרנט כמובן הכל בהתאם לשיקולך הפרטיים... שיהיה לך בהצלחה...

benny 24

New member
זה בלתי אפשרי להעלם

יש לי עבודת "קוידש" שאני חייב לעשותה ולא יכול לעזוב. וכן אני מסכים איתך בזה שלא הבעיה של עזיבת הדרך היא בעייתם אלא מה יאמרו. ובקשר לצבא אני חושב שאני מבוגר מדי כדי להתחיל כעת לעשות צבא אז גם זה אינו בא בחשבון. אך עם כל זאת אני אופטימי.

isackris

New member
שיהיה בהצלחה בכל אופן...../images/Emo6.gif

ולגבי הגיל אין מוקדם ומאוחר בחיים יש לך עוד המון שנים לסבול ככה שתנצל כמה שיותר בשביל לחיות ... אופטימי בשבילך...

benny 24

New member
זה בלתי אפשרי להעלם

יש לי עבודת "קוידש" שאני חייב לעשותה ולא יכול לעזוב. וכן אני מסכים איתך בזה שלא הבעיה של עזיבת הדרך היא בעייתם אלא מה יאמרו. ובקשר לצבא אני חושב שאני מבוגר מדי כדי להתחיל כעת לעשות צבא אז גם זה אינו בא בחשבון. אך עם כל זאת אני אופטימי.

benny 24

New member
זה בלתי אפשרי להעלם

b n n y 24

New member
אבקש סליחתכם על ההקפצה

אך אשמח אם תתיחסו להודעתי זו. כי תגובותיכם חשובות לי מאוד. תודה.

למעלה