האם זה אפשרי?

האם זה אפשרי?

היום ניפגשתי בתיוך אחי(ללא ידיעת ההורים) עם חבר שלו שכבר תקופה ארוכה לוחץ עליו לשדך בינינו בשידוך רגיל ניפגשנו בצורה של שידוך וכן הוא דיי מצא חן בעניי בחור חכם מרויח טוב וקובע עיתים לתורה שניסיתי להסביר לו שחבל על הזמן של הלימוד הוא זרם איתי ולא נראה שמפריע לו דעותיי על המצב החרדי ושאני לא בראש חרדי. השאלה היא כזאת לדעתכם האם יש לנו סיכוי?האם להמשייך את הפגישות? אני מאוד מיתלבטת.אשמח לישמוע את דעתכם.

digiash

New member
מה הבעיה לנסות?

זה לא שאתם חותמים על הסכם כלשהו

הכל תלוי

בשאלה אחת אם הוא אנושי באמת ולא כמו רוב החרדים שמוכנים לעשות כל עוול בעולם בשביל האלוהים המזוייף שלהם

תלוי מה גרם לו לזרום עם הדעות שלך

יתכן שהוא בדעה זהה לשלך ויתכן שהוא התלהב ממשהו אחר ולכן הוא לא התנגד. אני חושבת שיש צורך בשיחה מעמיקה על הנושא הזה. אם הוא שווה את ההשקעה, לכי על זה- להמשיך לא אומר שתתחתנו מחר. ואם לא, אז לא.

אין סיבה

להיכנס מראש למיטה חולה. אולי הוא מולהב ממך ולכן טען שאין לו בעיה. את אומרת שהוא הבין שאת לא בראש חרדי. אם את לא מתכוונת לספר לו שאת לא מאמינה בדת בכלל, אל תלכי על זה. זה לא הוגן לשניכם. אם תספרי לו בפגישות הבאות שאת לא מאמינה, ובכל זאת תמצאו דרך מוסכמת לחיות על פיה, אין סיבה שלא להמשיך. העיקר שתהיי בטוחה שהוא מסכים לקבל אותך כפי שאת בלב שלם, ולא בגלל שהוא כרגע מתלהב ממך ובתוך תוכו אומר לעצמו `הדעות שלה ישתנו, היא לא באמת חושבת ככה וכדו`.

צודק מיליון אחוז.

עניתי שאני לא מעונינת להמשיך מקוה שזה לא יהרוס לידידות ולשהות הרבה שלו בביתי

רק אם את מספרת לו את כל האמת

כולל הכל - על עצמך. אם הוא עדיין מקבל אותך, יש מצב. אל תעזי להיכנס לקשר כלשהו מתוך הסתרה. שום דבר טוב לא יצא מזה.

ואם הוא ידע תאמת בסוף?

כל הזמנ תחיי במשחק עכשיו? וגם מה עם אמון כמו שלימון אמרה.

עץ שתול

New member
למה ללכת מראש על קשר רציני עם ראש בקיר?

אולי כדאי שתפתחו קשר של חברות בלבד, ועם הזמן אם תראי שהוא באמת זורם בראש שלך אז תפברקו שידוך ותתחתנו. בכל מקרה איך שלא יהיה, תזהרי לא למהר לעשות ילדים!!!

ברור שקשר חברי

ההורים לא יודעים רק אחי שמכיר אותי ואת הדעות הכפרניות שלי יודע מיזה. כי זה חבר טוב שלו. וילדים?עם אפחד אני לא יעשה לפני שאני ירגיש מספיק קשורה ואוהבת. ולפחות 3 שנים אחרי החתונה. בתיקוה שלא יהיו פדיחות לפני.

mister xy

New member
מזה בדיוק אני חושש

שתתחתני, תעשי ילדים ואחר כך תחזרי אלינו עם סיפורים על הסדרי ראיה משמורת ומזונות.

ולכן אני חושב ...

שכל עוד לא החלטת מה את רוצה מעצמך למה להכניס עוד מישהו לסרטים שלך? ולצערי אני מדבר מתוך נסיון גם אני נשאתי בתור אנוס, ההורים שלי שיכנעו אותי שזה יעזור לבלבלות שלי, זה לא עזר עובדה שאני פה איתכם (ולאלו שעדין לא מוכנים לקבל אותי, גם בלעדיכם).

אני חושב שמעשים חשובים מדיבורים

כלומר, בתכל'ס יכול להיות שעדיף בחור שאומר שהוא מאמין ובפועל מתנהל באורח חיים מודרני-פתוח ואף מעבר לכך, מאשר בחור שמספר לך ורק לך בחדרי חדרים שהוא אנוס אתאיסט אך מסיבות כאלה או אחרות מתעקש לנהל אורח חיים קיצוני ואדוק. בסופו של דבר, וחשוב לומר את זה, אף אחד בעולם אינו בוחן כליות ולב, ואין לנו שום כלים לדעת באמת מה חושבים אנשים אחרים, לכן המשוואה כאן אינה התנהגות מול אמונה אלא מעשים מול דיבורים. אפשר לטעון שבחור מאמין הוא בלתי צפוי ויכול "לחזור בתשובה", אבל השאלה האמיתית לדעתי היא סטטיסטית האם בטווח הארוך "המאמין הפתוח" מתנהג באורח חופשי יותר מאשר "האנוס האתאיסט"? אף אחד לא אוסף סטט' בעניין, אז אני לא יודע.

אני חושש שהתשובה ממש הפוכה מדבריך

בהיתקלויות המעטות שלי בחיים עם סיטואציות דומות, שמתי לב כי רוב המודרניים המאמינים שחיו בסביבתי נהפכו בשלב מסוים של חייהם לקנאים לדת (תהליך שהתרחש ע"פ רוב, כאשר הילדים גדלו). אמנם הם יכולים להמשיך להחזיק אורח חיים דתי מודרני עם סתירות מהותיות ואולי הם אף יפרו סעיפים בשו"ע, אך עדיין יהיו קנאים למסגרת הדתית שהם בנו לעצמם. הם יכולים לרדוף באופן ממשי מחללי שבת בצנעה, כופר בפוטנציאל ואף ישתפו פעולה מלא עם מחב"תים.

למעלה