האם זה אפשרי

שחף 1

New member
האם זה אפשרי../images/Emo101.gif

למיטב זכרוני כאשר התגרשתי אמרו הדיינים לגרושתי שאסור לה להנשא במשך שלושה חודשים האם לפנינוש מותר התמונה באדיבות ידיעות אחרונות

*יערית

New member
למיטב זכרוני.....

אמרו לי שנתיים שאסור לי להתחתן שוב...(נו מי חושב על כך באותו רגע) אבל אחותי לדוגמא אחרי חצי שנה של גרושין התחתנה שוב עם בעלה

שחף 1

New member
יעריתתתתתתת../images/Emo124.gif

כתבתי שלושה חודשים אבל נדמה לי ש אומרים 89 ימים אם אנני טועה יום טוב והרבה אושר

אסור-מותר

אכן לנו, המתגרשות, אסור להינשא בשנית במהלך שלושת החודשים הראשונים שלאחר קבלת הגט לכם, המתגרשים, מותר .... לצאת מחדר אחד ולפנות במידי לחדר אחר ולקדש אישה שניה/שלישית וכו´ בענינה של "פנינוש"???
אכן ... מוזר ותמוהה אבל אמרו כבר חז"לינו - נסתרות הן דרכי האל (וכנראה נסתרות גם דרכי עושי דברו)

שחף 1

New member
../images/Emo35.gif

מתלבטת יקרה נכון לגברים מותר אך האם גבר שלא הכין מועמדת מראש האם הוא נישא כ"כ מהר אני חושב שלא אכן גם לנו מותר לבדוק גם לנו מותר לחשוב אני אישית לא מכיר מישהו שעשה זאת כ"כ מהר

מצא את ההבדלים

היי שחף בהודעתי לא הבעתי קביעה שזה אכן מה שנעשה בפועל אלא רק שיש הבדל לגבי האיסורים וההיתרים שבין גברים ונשים בהחלט מסכימה ש"מותר" לבדוק ולחשוב אפילו מאד כדאי

שחף 1

New member
מתלבטת../images/Emo92.gif

הסיבה לכך שגבר לא יכול להיות בהריון וכך פסולים אפשרות שהאישה לא נכנסה להריון מהגרוש שלה הרבה אושר

העקשנית

New member
גם לגברים אסור כמו לנשים!!!../images/Emo49.gif

שני בני הזוג אמורים להמתין לפחות 3 חודשים! כך נאמר לנו כשהתגרשנו. בעניין הזה לא הייתה אפלייה. ולעניין פנינה ומושה- כנראה שקיבלו היתר, ואולי בגלל שהם נישאים זה לזו ולא לאחרים- זה מותר. כנראה שההגבלה היא רק לגבי אחר/ת.
זה ההגיון שלי. שיהיה במזל טוב לכל המתחתנים בשנית!

לגבר מותר, לאישה "תקופת צינון"

כדי לוודא אבהות במקרה של הריון מהגרוש, לכן לא תופס במקרה של חתונה עם הגרוש. סייג לנ"ל אם הגרוש כהן,,,, אז הרבנים משתדלים שוב ושוב להביא לשלום בית ומזהירים את בני הזוג שהגרושין הם בלתי הפיך במקרה שלהם. עד כאן השטויות של הרבנות, ולמי אכפת מהשטויות של המחומצנת והפאפי שלה

למעלה