האם זה אכן ריפלוקס?

איילת183

New member
האם זה אכן ריפלוקס?

יש לי תינוק בן חודש, שפולט אחרי כל הנקה, לפעמים גם בהפסקה במהלך ההנקה לגרעפס, והרבה פעמים גם חצי שעה, שעה ואף שעתיים אחרי ההנקה, כלומר במהלך כל שעות היום. רואים שהוא סובל מהפליטות האלו וגם בין לבין. בימים האחרונים יש לו גם יציאות רכות וגזים מסריחים שיוצאים במרוכז ביחד (בשונה משלושת השבועות הראשונים שבהם בכל ארוחה הייתה גם יציאה). יש לציין שהוא עולה במשקל. הרופא נתן לו גביסקון מתוך אבחון של רפלוקס. השאלה אם זו באמת חייבת להיות הסיבה. הבנתי שריפלוקס מאבחנים כאשר התינוק ממש מקיא בקשת וכאשר לא עולה במשקל. התחלתי לתת לו והוא יורק את התרופה, והאמת היא שגם לא כל כך מתחשק לי לתת לו תרופות בגיל כל כך קטן. אולי יש דרכים אחרות לפתור את הבעיה?

תודה מראש

רפלוקס

שלום לך
לגבי גזים ,ישנם שינויים במערכת העיכול של תינוקות סביב הגיל הזה ובאמת מתחילים גזים ,היציאות משתנות ,יכולות אפילו להיות פעם ביום.
אפשר להיות רגועים שהתינוק עולה במישקל למרות הפליטות.כמה עולה במישקל בשבוע?
אני מציעה לעשות הנקות קצרות יותר ותכופות יותר,כך שינק פחות פר הנקה
להניק אולי בתנוחה יותר אנכית ,כך שנראה כמעט בעמידה,
להשכיב אותו אחרי עשרים דקות \חצי שעה אם זה ראלי
במיטה להגביה את פלג גופו העליון כך שישכב בשיפוע
לראות אם כל זה עוזר ואז לבחון שוב הכל מחדש
האם יתכן שיש לך כמות חלב שופעת מאד?

איילת183

New member
כמות החלב אכן שופעת

תודה על העצות.
יש לי אכן כמות חלב גדולה. בימים האחרונים התחלתי לשתות תה נענע אחד ביום כדי להקטין את הכמות.
לגבי שיפוע במיטה - הבעיה היא שאז הבייבי סנס לא יעבוד ואני בדילמה כמה ימים בנושא.
יש לך טיפים לגבי כמות חלב שופעת? מה אפשר לעשות?

חלב שופע

ישנם כל מיני אפשרויות להמעיט כמות חלב אבל חשוב לעשות את זה בזהירות על מנת שלא להמעיט מידי
אפשר לעשות קומפרסים מאד קרים במשך 20 דקות
לשתות תה מרווה חזק,פעם ביום ולראות איך זה משפיע
אני לא יודעת על מה מדובר מבחינת כמויות החלב שאת מדברת אז מאד להיזהר
אחד הדברים שכן את יכולה לנסות על מנת לא להציף אותו הוא להניק כשאת שוכבת על גבך והוא עליך,-זה מנטרל את הזרימה החזקה המושפעת גם מכוח הכבידה

איילת183

New member
תודה

אני אנסה את תנוחת ההנקה שאת מציעה, למרות שקצת מפחיד אותי שארדם... שעות שינה הן מצרך יקר בימים אלו...
לגבי מרווה - הוא יותר יעיל מנענע? אני לא רוצה לייבש יותר מדי כדי שלא ייווצר מצב שלא אוכל כלל להניק.

למעלה