האם זה אומר משהו?

psichi

New member
זוכה פרס ניתוח הזהב הוא...

המומחה - shon86 גם ליטן ורמי - דרכתם על הרבה "יבלות". אדם יכול להעיד על עצמו בצורה סובייקטיבית בלבד, אך אנסה לשלב עדות זו בהערות וביקורת שקיבלתי מחברים.אתייחס לכל אחד מהניתוחים. ליטן: לא ראיתי את הסרט "נפלאות התבונה", ולמען האמת שמעתי עליו רק ביקורות גרועות ביותר. מה זה אומר עליך?
אמרת שאני שאפתן, ויתכן שזו התכונה #1 אצלי, לטוב ולרע. פועל ע"פ הרגש? לא מספיק לטעמי. אני יותר מדי פרקטי ולא נתן לעצמי להסחף ע"י הרגש להרפתקאות שאני לא יודע איך הן יגמרו. נכון גם במובן המקצועי, וגם במובן האישי - לטעמי. קשר עם האווטסייד, אני מניח שהתכוונת עם חברים ואנשים. אמרו לי כבר הרבה שאני מופנם מדי ומתבודד, אבל אם לא אקבל את ה-fix החברתי הצנוע שלי פה ושם לבטח אשתגע. הבעיה היא שאני מתקשה מאד ליצור קשרים חדשים, בניגוד למה שכתבת. "היבלת" הגדולה שדרכת עליה היא אבא שלי. כן, הוא גורם דוחף בחיי, אבל לשני כיוונים שונים. מצד אחד הוא מאד דוחף להישגיות. בעבר באמת נתמכתי עליו, אך היום יש לי כבר מנועים משלי... מצד שני אני מאד רוצה להיות שונה ממנו, ולאחרונה נאלצתי לשנות את המונח "הישג" ולהרחיבו ליותר תחומים בחיי, ואני רואה בעצם ההכרה כבך סיבה למסיבה. אבי הוא בעצם... רוב מה שאתם אמרתם עלי
רמי: יפה שעלית על הקטע של העקרונות. זה עוזר לי לסווג את העולם לשחור ולבן, מה שגם מתקשר לכך שאיני אוהב "עמימות ובלבול". אבל אני נוטה לשפוט אנשים בחומרה ע"פ עקרונות אלו. יש לי כמה עקרונות שהם בגדר "יהרג ובל יעבור", ואני נוטה "להוציא להורג" (מטפורית כמובן) אנשים ללא משפט... מי שבכל זאת מצליח לעבור את המבחנים יזכה לראות אותי קצת אחרת משאר העולם. אולי זו אותה "רכות מסויימת". גיוון ועניין ביצירה - נכון מאד - אני נוטה להשתעמם מדברים מונוטוניים, ומשתדל לבחור כמה שיותר עבודה יצירתית. לו הייתי קצת פחות פרקטי, ויותר טיפוס רגשי הייתי עוסק יותר ביצירתיות, במקום במה ש"נכון", שלרוב הוא משעמם ומונוטוני. ההשוואה הכי ציורית שאני יכול לחשוב עליה זה ילד היפראקטיבי על רטלין. אולי בעתיד "הישג" יגדיר עבורי יותר חופש רצון ובחירה במסלול חיים אלטרנטיבי, אך כרגע אין לי פנאי לכך. ביקורת זה משהו שאני לא מסתדר איתו. על כך יעיד בעצם כל מי שאני מכיר. המומחה כל מלה זהב. צובר כעסים קטנים ומתייק אותם בדקדקנות יקית. מישהו הרגיז אותי? אצלי הוא כבר שרוף. זה יותר קל מאשר להתעמת או לנסות לסלוח ולעבור הלאה. ושיהיה בטוח שזה יתנקם בו בעתיד! יש רק נקודה אחת, שדווקא כן רציתי להתייחס אליה: "א בל ה ב ע י ה ביסודה הערכה עצמית נמוכה!!!!!!!!!!!!!"? אני תמיד חשבתי שדווקא ההפך הוא הנכון. יהירות. יש מספר תכונות שאני בז להן (כמו טפשות או תלותיות לדוגמה). אותן דוגמות שדיבר עליהם רמי - זה דווקא סימן לצדקנות. אני תמיד צודק בויכוח. תמיד יותר מבין. תמיד יותר. למה המומחה זכה בפרס? קשה לי לשפוט, אבל אני מרגיש שהוא קלע הכי במדוייק. זהו, התעייפתי. תודה על זמנכם!
צביאל

ליטן א

New member
אהלן צביאל

אז לגבי נפלאות התבונה.. הסרט הוא סרט מצויין, וכל מי שראה איתי הסכים. לפי דעתי, לסרט מגיע כל אוסקר שהוא קיבל (התסריט מצויין, השחקנית מעולה, הסרט מצויין.. על הבמאי קצת קשה להגיד, כי זה מאחורי הקלעים..), ואפילו לשחקן הראשי מגיע אוסקר.. משחק מצויין שלו.. (אבל מצד שני, לא ראיתי את הסרט של דנזל וושינגטון, אז אני לא יכול להגיד מי מביניהם טוב יותר..) ועכשיו לנושא שלשמו התכנסנו פה.. נתחיל עם סיפור האבא..ה"קודים" האלה שראיתי, היו כל אותיות ה"ל" שלך, שנכתבו ביתר חוזקה על הדף. ה"ל" מסמלת את מצבך עם האב. ה"ל" הזאת מאוד דומה למין "קולב" כזה בקצה העליון שלה. כנראה, שהתעלמתי (או בחרתי להתעלם, משום מה, כנראה בגלל שבאותיות הללו ישנו חיבור) מה"ל" המחוברת, שכאילו "בורחת" עם העט קדימה, וזה אולי הניסיון להתנתקות והבריחה מצילו של האב. לגבי הקשרים החדשים - כאן באמת קצת היה לי קשה לומר בבירור, בגלל הכתב הקטן. בגלל שאני לא מומחה גדול, ראיתי 2 אופציות - או שאתה מצליח ליצור קשרים ולא רוצה, או שאתה רוצה, ומתקשה.. בחרתי, אולי בהינף יד מוזר (ועמך הסליחה) באפשרות הראשונה.. טעיתי. טעות. טועים
זה הכל.. יאללה, אני זז לשחק כדורסל ביי בינתיים ליטן

new user

New member
בוא נראה...

קודם, רק להבהיר שאני לא גרפולוג, אני לא מחשיב את עצמי אפילו כ "חובב גרפולוגיה" מאחר והתחלתי לקרוא על זה רק מלפני שבוע, מה גם שזו הפעם הראשונה שבה אני מנתח מבלי לקרוא את הדעות שקדמו לי... ההתרשמות הראשונית והאינטואיטיבית שלי מהכתב היא שאתה בן אדם חמים מאוד, אוהב, מעריך ומתחשב בזולת. גודל הכתב הקטן מצביע על צניעות, ריסון, יסודיות, רגש משפחתי, ריאליזם, שיקול דעת, וקטנוניות. הכתב הקטן משקף למעשה את הראייה של עצמך מול העולם, אתה רואה עצמך כקטן וחסר חשיבות יחסית לעולם הגדול מה שכניראה מושך אותך לצד הדתי, או לצד הפילוסופי והרוחני. לפי הכתב המחובר בחלקו הייתי מגדיר אותך כבן אדם ריאלי, בעל חריפות שכלית, חברותי ובעל הסתגלות מהירה. ה"ת" שמושכת שמאלה מצביעה על צורך בקשר עם הזולת השוליים התחיליים הרחבים מצביעים על חוש אסטטי, בזבזנות, הרגשת קיפוח, העמדת פני שמח ומאושר בחלקו ואולי גם עבר כאוב, ובריחה מזיכרונות לגבי השוליים הסופיים אני מאמין שצריך יותר מומחיות לקרוא אותם כי הם גם תלויים בהרבה דברים, אבל הייתי אומר שניחנת בכושר המצאה ומקוריות באשר למיקום החתימה שלא נמצאת לא במרכז ולא בצד הייתי מנחש שזה מצביע על תחושת רצון לאיזון בין הרצונות שלך לרצונות של החברה וזאת על אף הצורך שלך בחברה, אתה לא מתנתק מהם אבל משתדל גם לא להיות תלוי בהם החתימה עצמה מאשרת את היחס החיובי שלך עם סביבתך, הייתי אומר שאתה די שלם עם עצמך, מה שכן (וזה על פי אינטואיציה בלבד) אני מאמין שיש חשיבות מסויימת ל "צ" בהתחלה, היא גדולה משאר האותיות, לפי ניחוש הייתי אומר שאו שזה מצביע על זה שאתה מרוצה ממצבך הנוכחי או שזה אולי אפילו אומר שיש כאן איזו העמדת פנים מסויימת ביחס לחברה, זו הרגשה כאילו לפעמים אתה מרגיש שאתה רוצה לפעול אחרת אבל כיוון שאתה כל כך מרוצה מהמצב הקיים אתה פוחד לעשות זאת... מקווה שקלעתי פחות או יותר, ישמח מאוד לפידבק או להערה בונה רן.

psichi

New member
חלאס!

כל אחד פה מביא תירוצים והסברים והתנצלויות. זה כסת"ח או זהירות משנה? הרי ברור שאף אחד לא יקפוץ מהגג או יתאשפז מדכאון ממה שתכתבו... הנה רעיון: שימו אייקון
או משהו בכיוון אם אתם רואים עצמכם מוסמכים, ומי שלא, ניתן יהיה להסיק שהוא/היא "חובב/ת". עד כאן ההקדמה, ועכשיו למר new-user: עם המשפטים הראשונים לא מן הראוי שאני אעיד. זה יוכלו להגיד רק מכרי. "מושך אותך לצד הדתי, או לצד הפילוסופי והרוחני"? ממש ממש לא. אני בא מבית דתי, ובהזדמנות הראשונה ברחתי מהדת ואף איני מאמין כלל בקיום אלוהים כלשהו. עיסוק יתר בפילוסופיה ורוחניות נראה לי תמיד... מיותר. מעין חטטנות שלא לצורך. אהבתי את דעתך על החתימה. לא רחוק מהמציאות, אני חושב. תודה מר.ניו-יוזר! צביאל

למעלה