האם זה אומר משהו?

psichi

New member
האם זה אומר משהו?

שלום לכולכם, יש לי שאלה קצרה מתוך סקרנות גרידא. אני לומד מקצוע ריאלי, והא"ב היווני שולט ביד חזקה וזרוע נטויה (אווירת הפסח...) כשאני מסתכל על כתב אנגלי שלי היום, ועל כתב לפני שנתיים יש הבדלים ניכרים עד מאד! אנגלית לא הייתה זרה לי כלל עוד לפני כן, למען הסר ספק. בנוסף, חל שינוי דרמטי בכתב בעברית, כנראה בגלל שלפני כן לא ממש כתבתי הרבה כל חיי. אם כתב משקף על הכותב, האם שינוי דראסטי בכתב (ולפעמים אף שינוי מלאכותי - הכרחתי את עצמי לשנותו) מרמז על שינוי בכותב? תודה, צביאל - |אייקון של תמיהה|

ליטן א

New member
התכוונת לאייקון הזה: ../images/Emo12.gif ??

תראה.. תשמע.. כשאנו מבקשים כתב יד לניתוח, אנו מבקשים כתב יד שכתוב בשפת האם - כי זה פשוט לא הכתב האמיתי, ובוודאי אימצנו כתב יד של מישהו אחר (ולא "המצאנו" לעצמנו בתת-מודע כתב יד משלנו), למרות שאני מכיר המון כתבי יד של אותו אדם בעברית ובאנגלית - שניתן לראות בהן דמיון רב (אפילו בכתב שלי ניתן למצוא את זה..) המרמז על אותה תופעה. זה החלק הראשון של השאלה שלך. (אפילו שלא התכוונת אפילו לחלק את זה ל2 חלקים..) החלק השני, מדבר על שינוי בכתב כמדד לשינוי בכותב.. אז בכלליות - כן. אתחיל בכך, שאבקש ממך את כתב ידך לניתוח של "לפני ואחרי", ומשחק "מצא את ההבדלים", סתם בגלל שכבר למעלה משבוע לא נחת אצלנו כתב יד חדש בפורום (פרט לגברתנו הנכבדה, בעלת ה-ג´ הארוכה כאורך המשפטים (הדיקדוקיים) של אהוד ברק, או כאורך המשפט (הפלילי) של אריה דרעי..) - ונוכל לענות לך בצורה יותר אישית, שמדברת יותר אלייך, ואל השינויים שקרו אצלך...
עכשיו לנושא.. כל אות וכל דבר בכתב שלך (בין אם זה גודל האות ובין אם זה מרווח בין מילה למילה) מסמל משהו. בעיקרון, שינוי של אותו דבר - פירושו שקרה משהו אצל הבן-אדם.. לדוגמא - נגיד לדוגמא, לפני שפלוני הלך לפנימייה הצבאית, הכתב שלו היה מאוד לא מסודר, פרוע, בעל שוליים משתנים, השורות עולות ו/או יורדות וכן הלאה, ולאחר שלמד בפנימייה הצבאית, שם לימדו אותו משמעת וערכים ביד חזקה (ובזרוע נטויה, כפי שאמרת), ראינו שהכתב שלו מסודר, נקי, ישר כמו סרגל, "מצוחצח" בשפה קלילה, וכן הלאה.. השינוי בכתב - כשם השינוי בכותב. עכשיו, יש עוד מקרה. אני אמנם קצת יותר מפקפק בזה (ומצד שני, אני לא גרפולוג מקצועי..), אבל אסטראל (מהפורום) לדוגמא, ציין פעם כי הוא עמל קשות במשך תקופה ארוכה "לתקן" חלק מכתב היד שלו, והוא ראה שחלק מהאישיות שלו השתנה בעקבות זה, בדברים שבדיוק השתנו בכתב היד - באותה סימבוליות (שהגרפולוגיה כל כך מסתמכת עליה) בכתב. זהו. מקווה שעניתי על מה ששאלת (ומקווה שלא עניתי על יותר מדיי ובילבלתי אותך בעקבות זה..) ליטן

shonshon5

New member
ליטן ידידי הצהוב...../images/Emo86.gif

מזה זמן אני חוקר ובוחן את מצבה של קבוצתנו האהודה. אני משוכנע שלא תחלוק על קביעתי הטוענת שתצוגת המשחק שלה בחודשים האחרונים פשוט.. שווה לתחת. והגיע הדרבי, ובמזל גדול מאד הוצאנו נקודה. והמסקנה שלי, לאחר עיון וניתוח מדוקדקים, שיש לבצע מיד, עכשיו ולאלתר ניתוח חירום בקבוצה ולהסיר את עקב אכילס שלה. אבי נימני. אין מה לעשות. עם כל הכבוד לבחור, התרומה שלו למשחק היא שולית עד שלילית. בשלב זה הוא ממש מזיק לקבוצה, ללכידות ולעבודת הצוות. ולטווח הארוך, הנזק יהיה גדול יותר. זוכר את ימי הפועל ת"א בתקופת משה סיני? כשסוף סוף החליטו לוותר על שירותיו - הקבוצה שינתה כיוון וחזרה להיות מובילה.. אז העונה הזו כבר אבודה לנו. ובשביל העונה הבאה אני ממליץ וקובע נחרצות: ישודרג מר נימני לג´וב אחר, ותבנה הקבוצה מחדש למעננו ולמען כל הצהובים באשר הם. אמן, כן יהי רצון. אבי, דורש יותר דקות משחק לברוך דגו.

ליטן א

New member
הוצאת לי את המילים מהפה..

למרות שנימני עכשיו, פשוט עשה לי את השנה (אחרי השער, הוריד את החולצה והראה חולצה אחרת שעליה רשום "באהבה לאוהדים").. אחרי שנימני הורחק בדרבי שעבר, אמרתי שאסור לקבוצה להיבנות על שחקן אחד, ושעכשיו, אחרי שהוא הורחק לחודש וחצי, צריך לשחק בלעדיו.. ראינו מה קרה, וכמה נקודות השגנו מהחודש וחצי הזה שהוא נעדר (תזכורת, נקודה אחת מתוך 18) מסקנה..? לא יודע. תחשוב לבד.. (ותענה לי בפורום כדורגל..
)

shonshon5

New member
אפילו בצחוק אל תשאלי את זה...

שמת לב? הכל צהוב, כמו שדה חמניות, כמו חלמון ששמים בגוגל-מוגל, כמו שמש.

ליטן א

New member
אדום?? מואה??

NEVER! רק צהוב! או כמו שאומר הסלוגן של מכבי ת"א בכדורסל: יחד ובגדול, בצהוב ובכחול...

psichi

New member
איזה כיף!

אני ארים את הכפפה, ובסוף השבוע אגיע להורים, שם יש סורק. אז ממה שהבנתי - דף לבן ללא שורות, פרוזה לא ארוכה מדי, ולכתוב מהראש פעם אחת - לא להעתיק. וכמו כן למצוא איזה משהו ישן שכתבתי. תגיד לי - זה שאני יודע שהכתב יעבור מסדר רס"ר לא ישנה אותו? אני משוכנע שכן... אותיות "מופרעות" ירגעו במקצת, שורות יתיישרו להן וכו... צביאל

ליטן א

New member
אתה תכתוב כרגיל..

יש הוראות מפורשות בהודעת המנהלת כיצד לכתוב. תכתוב כאילו אתה כותב לנו איזה מכתב רגיל, מהראש, דף ללא שורות... לגבי הפרוזה הארוכה.. לא לכתוב בצורת שיר - אבל כמו שאומרים: כל המרבה, הרי זה משובח. ככל שתכתוב יותר, יהיה לנו יותר ברור הכתב, הסימנים, וכן הלאה.. כפי שציין אריק רק לפני יומיים פה בפורום - יש מקרים שהתופעה מתחילה רק משורה 15 (למשל, שהשורות היו ישרות עד שורה מסויימת, ורק לקראת הסוף היא התחילה להשתגע..)

אריק!

New member
היי ליטן.

ספק רב אם יכול מישהו, ללא הכוונה לעמול על שנוי כתב ידו ולראות תוצאות. נניח לרגע בצד את הסוגיה האם בכלל ניתן להשיג כך תוצאות. הסבה הפשוטה יותר היא שהוא ואחרים לא ידעו על איזה אלמנטים לעבוד, לחזק ולהחליש - בלי בעל מקצוע. אני לא מבין בזה הרבה אבל ההגיון הפשוט אומר שתחילה יש לנתח את הכתב באופן מקצועי ומדוייק ולשלב זאת עם כמה מיפגשים עם פסיכולוג. בשלב השני יש להגדיר את התכונות שרוצים וגם ניתן לחזק ולהחליש, ולמצוא את מקביליהם בכתב היד. בשלב שלישי צריך לעבד איזה תכנית אימונים על אותם אלמנטים. בכל שלב בדרך אורבות טעויות, לכן, בשלב הרביעי, לדעתי, יש להתכונן לאכזבה. זו רק דעה פרטית של מי שרחוק מהנושא. אריק.

psichi

New member
הכתב שלי

לא מצאתי כתב שלי מהעבר להשוואה (אני אצל ההורים), אז אשלח את מה שיש. אנא חוו את דעתכם, ואני אשווה את ממצאיכם לדעתי הבלתי משוחדת על עצמי

ליטן א

New member
אוו... כתב קטן.. ../images/Emo13.gif ../images/Emo104.gif

אז ככה, אני מתחיל בהערה הרגילה שלי, שאני חובב בתחום, די מתחיל אפילו.. אז כך את כל מה שאני אומר בערבון מוגבל.. אם ראית את הסרט "נפלאות התבונה" (אם לא - לך לראות! סרט מעולה! מאז "מטריקס" לא נהניתי מסרט כ"כ!), יש שם קטע שהדמות הראשית מנסה לפענח איזה צופן, והיא מסתכלת על הכתב, ופתאום הדמות רואה את "זה"... הסתכלתי על הכתב שלך (אחרי שהקטנתי אותו, כי לא הגיוני שתכתוב לנו על דף A3 או יותר גדול..
) וכאילו ראיתי "קודים".. משהו מאוד מוזר.. לא קרה לי אף פעם.. אוקיי, נתחיל בניתוח..
אתה נראה לי כמו בחור די שאפתן, רוצה להגיע רחוק בחיים, אבל פועל לפעמים ע"פ הרגש במקום לפי השכל. למרות שכתבת שאתה נמצא רבות מול מחשב, נדמה כי אתה "צריך" קשר כלשהו עם האאוט-סיידר וורלד, עם העולם ה"חיצון".. אתה יכול ליצור קשרים בקלות רבה, כושר ההסתגלות שלך הוא די טוב.. בוא נגיד ככה.. 85 אחוז אתה צריך זמן עם עצמך, אבל אתה כאילו "דורש" את ה15 אחוז האלה עם החבר´ה. זהו, ככה, בקלילות.. דבר אחד ששמתי לב אליו, ואני מאוד נזהר בדברי, זה אולי הקשר שלך עם האבא. נראה לי כאילו הוא ה"מנוע" שלך בחיים, זה ש"דוחף" אותך לכל מקום, כאילו אתה דיי נתמך עליו, צריך את התמיכה שלו. שוב, הקטע עם האבא הוא מאוד בערבון מוגבל.. יאללה, תן פידבק, וחכה לשאר שיכתבו משהו..
ביי בינתיים ליטן

Ramie

New member
נתוח לעיונך

שלום צביאל, אני לומד גרפולוגיה, ובמסגרת זו מתייחס לכתב ידך כאל תרגיל. אי לכך, אנא קח את הנאמר להלן בערבון מוגבל. אשמח לקבל התייחסות לנאמר על מנת ללמוד על טעויות ולשפר בעתיד. בגדול, אתה נראה לי כאדם אוהב סדר ואירגון. אתה מבסס את חייך על עקרונות, ועקרונות אלה מנחים אותך בייחסיך עם אנשים, ובקבלת החלטות. שים לב - עקרונות צריכים לעבור בחינה מחודשת מפעם לפעם על מנת לא להפוך לדוגמות. למרות עקרונותיך הברורים, ניכרת בך רכות מסויימת ויכולת הסתגלות לאנשים ולעולם החומרי בו אתה חי. כדאי לשמור על יכולת זו. אתה יציב בדרכך, מתמיד, משלים התחייבויות. מצד שני, קשה לשכנע אותך בוויכוח. קשה לך להתייחס לעולם הריגשי של אחרים, ונראה לי כי בגלל זה גם קשה לך ליצור קשרים עמוקים עם אנשים. מצד שני, אתה אוהב להיות בין ועם אנשים, ואינך טיפוס מסתגר. אתה ביצועיסט טוב, ריאליסט, מכיר במגבלותיך ומציב שאיפות בהתאם. דחף חזק להשגיות. אתה נזקק לתוצאות מהירות. פועל בצורה שיטתית, מציב יעדים ומנסה להשיגם. אינך אוהב עמימות ובלבול. אוהב עובדות, אינך אוהב תאוריות. הנדסה נראה לי תחום שמתאים לך מאד, ואולם כנראה כדאי לך להתמקד בתחום המעשי ולא לעסוק במחקר. נראה לי כי אתה צריך גם גיוון וענין ביצירה. מהנדס נסוי מסוג כלשהוא נראה לי בחירה טובה. היזהר מיהירות אינטלקטואלית. נסה לקבל ביקורת בצורה בונה. לדעתי, יש בך פוטנציאל רב להצלחה. נצל אותו בתבונה.

אריק!

New member
רמי, זה אתה ?

נהנתי לקרוא את מה שכתבת ואהבתי במיוחד את הקטע של ´ להישמר´ מהפיכת עקרונות לדוגמות. תשמור על קשר. אריק.

Ramie

New member
תודה, אריק

כן, זה אני. אני עוקב בעניין אחר הנעשה בפורום ומנסה ללמד כמיטב יכולתי. כעת, בעיצומה של חופשת פסח ארוכה בקורס, חשתי צורך לתרגל על רטוב. אנסה לנתח עוד כתב יד אחד היום.

shon86

New member
המומחה מחו"ל

בחור יקר הכתב מיצג סוג של חינוך לתכליתיות עם בעיה של קשר קצר הזמן והתייחס רק לבעיה אתה אינטיליגנטי פרקטי אך מרחיק אנשים ממך למרות הצורך בהם אין ביוטי טבעי של עצמך רגש הוא חולשה עבורך אתה לעיתים אגרסיבי למרות שאתה תופס את עצמך כנחמד צובר כעסים קטנים א בל ה ב ע י ה ביסודה הערכה עצמית נמוכה!!!!!!!!!!!!! איך מתקני בהמשך המומחה

shon86

New member
קדימה פידבק כדאי לציין היתיחסות לחו

קדימה לפידבקים המומחה שלך

למעלה