לגביי עתיד הפוטבול בארץ הקודש.
ליגת NFL אירופה מורכבת ברובה משחקנים אמריקאים שמשוייכים ברובם לקבוצות NFL אמריקאיות ונשלחים (נתרמים) לאירופה למען 3 מטרות: 1 שישתפשפו ויצברו ניסיון (ג'ייק דלהום למשל הוא בוגר NFL אירופה). 2 לקדם את הפוטבול ביבשת נוספת. 3 לספק בידור לעשרות אלפי החיילים האמריקאים היושבים שם בבסיסים צבאיים, בעיקר בגרמניה, ובגלל זה הפוטבול באירופה הוא הכי מפותח בגרמניה. שחקנים מקומיים הם על גדר קוריוז כרגע ועל מנת שלא כל השחקנים בקבוצות האירופיאיות יהיו אמריקאים, יש חוק בליגה האירופאית שמחייבת שיהיו לפחות 2 שחקנים (אם אני לא טועה) מקומיים בכל קבוצה. אבל כרגע הם כמעט רק על תקן של בועטים או בליין. הקיוםשל הליגה האירופאית מראה תוצאות בשטח וגורמת לחשיפת הספורט ברחבי היבשת ומביאה לפתיחה של קבוצות חובבים, חוגים ומסגרות שונות שקשורות לפוטבול ברחבי אירופה. דבר שבעתיד יכול לתרום להתפתחות הספורט ונעיצת שורשים. המצב בישראל קצת שונה. דבר ראשון אין פה שוק. אין קהל לספורט כי אין כמויות גדולות של אמריקאים שנמצאים פה על בסיס טווח ארוך (אולי קצת בירושלים כל הבני ישיבות האמריקאים שבאים ללמוד פה 3 שנים בישיבה). אין פה גם מאגר כשרונות גדול. הישראלים הם לא עם גדול ומוצק במיוחד. אז למה כן לנסות לפתוח ליגת תאקל פוטבול אמריקאי בארץ ישראל: א. כי זה כייף. ב. כי הצטברו בחוג המצומצם שמשחק פוטבול חובבני ברחבי הארץ מעל 40 איש בכמה ערים ונוצר צורך לקחת את כל העניין צעד אחד קדימה כדי להעלות את הרמה ואת המקצועיות של השחקנים. ג. להגביר את רמת החשיפה והמודעות לספורט הנהדר הזה בארץ. אנחנו לא מצפים לקהל שיבוא למשחקים שלנו אבל לראות 20 איש בציוד פוטבול מלא משחקים פוטבול מגע מלא עם התיקולים והמהלכים היפים, זה וואחד מרשים. וכבר היום שאנחנו משחקים שכונה אנשים עוצרים ומסתכלים על המשחק למשך דקות ארוכות אז תאר לך משחק עם מדים אחדים עם דגל ישראל עליהם, מגיני כתפיים וקסדות, שופטים עם ביגוד זברה ואוירה של חג. אני מבטיח לכל מי שקורה שתוך זמן קצ יהיו המון אנשים שירצו להצטרף או לצפות בנו באופן קבוע ולהכיר את המשחק יותר לעומק. ד. חשיפה לתקשורת. לא פעם קיבלנו הבטחה כשניסינו להשיג יחסי ציבור למפעל הקטן שלנו, שברגע שניראה כמו ליגה מסודרת עם מדים ולוח משחקים מסודר, יבואו לעשות עלינו כתבות ממקומות כמו ערוץ הספורט, מגזין בלייזר ועוד כל מיני מעצבי דעות. אז חשיפה תקשורתית תביא לעוד התעניינות וקידום הספורט. ד. תאר לך מצב שבו בחור ישראלי רגיל, שמשחק איתנו כמה שנים והוא אתלט יוצא מהכלל, מחליט לנסוע ללמוד בארה"ב באיזה קולג'. שם הוא נבחן לקבוצת הפוטבול, מתקבל כמובן, ומשם הדרך לדראפט ולקבוצת NFL אמריקאית קצרה ביותר. איזו התעניינות יש היום בכל שחקן ישראלי שמנסה להגיע לNBA? אני מבטיח לך שתהיה אותה המולה כששחקן ישראלי ישחק קולג' פוטבול או/ו פוטבול מקצועני. נשמע דמיוני? אז בוא אני אספר לך שכבר יש מישהו אצלנו שטס השנה ללמוד בקולג' בארצות הברית והוא כבר הודיע שינסה להתקבל לתוכנית הספורט שלהם. ה. אין לנו אשליות שהפוטבול יתפוס פה קהל ורייטינג רציני. ענפים רבים נפוצים יותר לא הצליחו לתפוס נישה ולהתנחל בלבבות הקהל הישראלי תאב הכדורגל. אבל מספיק יהיה אם נצליח לקיים פה ליגה בעלת מספר לא גדול אך מרשים של קבוצות, עם שם משלהם, סמל משלהם, צבע משלהם וגאווה בעובדה שהם משחקים את המשחק הכי מדהים בעולם.