האם התינוקת שלי רעבה?

אילה112

New member
האם התינוקת שלי רעבה?

שלום, בהמשך להתייעצות שלי מלפני מספר ימים, התינוקת שלי בת 16 ימים וניזונה בעיקר מהנקה, בלילה אני נותנת לה בקבוק אחד של מטרנה. סך כל הארוחות ביום- 6. בשעות הבוקר היא אוכלת וישנה אחרי הארוחה משהו כמו 4-5 שעות, אני צריכה להעיר אותה כדיי לאכול. הבעיה היא בשעות הערב, החל מהשעה 18:00 היא לא רגועה, אני נותנת לה לינוק משהו כמו כל שעתיים- שעתיים וחצי אבל היא לא נרגעת עד שאני לא נותנת לה את בקבוק המטרנה בסביבות השעה 23:00. האם יכול להיות שהאוכל לא מספיק לה? כדאי להוסיף עוד מנה של מטרנה בשעה 20:00?מהו זמן מינימום בין הנקה להנקה? בנוסף, ביומיים האחרונים זמני ההנקות מאד התארכו- לפני היא היתה יונקת בין חצי שעה ל-45 דקות ומתנתקת לבד, עכשיו היא יונקת אפילו שעה ולא מתנתקת אלא נרדמת, האם תקין? תודה רבה!

monique18

New member
האם תינוקת רעבה

שלום לך,תינוק בחודש הראשון אוכל בין 8-12 פעמים ביום.אחה"צ ישנו הרבה פעמים מיקבץ הנקות צפוף יותר. הנקת לילה חשובה ליצור כמות חלב טובה כיוון שאין פינוי שד בלילה הגוף מפחית את היצור כויסות עצמי, ניראה לי שיש כמה דברים לברר:מישקל הילדה וכמות חיתולי צואה ושתן .כלומר להגיע לטיפת חלב כבר מחר ולראות איך הקטנה עולה במישקל. בנוסף וזה תלוי בך,בהנחה שאת אישה בריאה ללא בעיות הורמונליות ,ללא ניתוחי שדיים,יש להגביר את כמות החלב שלך על ידי שאיבות לתקופה הקרובה בין הנקה. יתכן ואין בעיה ,קשה להניח מה קורה בלי לראות אותך,ניראה על פניו שישנה בעיה בכמות חלב .אז קודם טיפת חלב ,תיכתבי לי כמות חיתולים,והתחלת שאיבות אם את רוצה להגביר את יצור החלב,אם לא רגועה בינתיים תוסיפי לה לאחר כל הנקה חלב שאוב אם תוכלי.

אילה112

New member
האם החלב מספיק?

תודה על תשובתך, מבחינת חיתולים- היציאות הן רבות, בסביבות 6 חיתולים של קקי ביום ולפעמים אף יותר. אני שואבת בלילה להגברת יצור החלב, בשאיבה של כ- 7 דקות מכל צד הכמות היא כ- 75 מ"ל, האם תקין? מבחינת משקל , נכון לבדיקה האחרונה בגיל שבוע היא עלתה יפה במשקל. תודה!

monique18

New member
האם החלב מספיק

טוב ניראה שהכל בסדר עם הקטנה, לגבי כמות החלב הנשאבת -צריך לשאוב מכל צד עד שהזרם פוחת ושוב עד ממתקבלת הכמות הנידרשת בגיל שלושה שבועות ישנה קפיצת גדילה שבו תינוקות יונקים הרבה יותר מימיקודם.בהצלחה

monique18

New member
האם תינוקת רעבה

שכחתי לציין שאני אחות מוסמכת יועצת הנקה בליס

למעלה