האם השנאה נצרכת?

האם השנאה נצרכת?

ושוב שאלה למנהלת הפורום ולשאר החברים. יש בתפוז את פורום חופש שכבר מלא בשנאה נגד הדת בכלל והחרדים בפרט. האם גם פורום זה צריך להיות כזה? אני מאוד מבין את הצורך שלכם בתמיכה הדדית.ומי כמוני שהיה במצב שלכם מבין את זה. אבל מה יתנו לכם הודעות שסתם מלאות הסתה ובוז? ואני מדבר על הודעות כמו: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2165&MessageId=136764121 http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2165&MessageId=136807741 http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2165&MessageId=136653383 אני מציע [כמובן מי אני שאציע] שתחליטו שפורום זה איננו נותן במה לבוז והסתה נגד הדת. אלא יותר תתמקדו בתמיכה הדדית אחד לשני ובקשיים איתם אתם מתמודדים.

סוג ב

New member
תודה על ההצעה

אבל אנחנו אוהבים לשנוא. אתה מוזמן לנסות לתקן את הבוז בפורום חופש או וואט אבר... הדוגמאות שאתה הבאת נרשמו מתוך רגש אישי. ואגב, ההודעה האחרונה שהבאת כדוגמה, היא נטו ציניות, אם לא שמת לב.... הבוז וההסתה בפורום, מגיעות בעקבותיכם, שאתם מנסים להחזיר אותנו, לתקן אותנו, ולהביא לנו את האור. ה"חושך" שלנו בסדר גמור. אל תביאו לנו דרשות לפורום- זה לא יעלה לנו את הפיוז- ולא תסבלו מבוז כלפי הדת. בקיצור, אתם החרדים מזמנים זאות... ואגב, הפורום הוא לחרדים אנוסים ולא לחרדים. יש לכם את תפוז למהדרין, לא? אז אם ממש כואב לכם כאן, אתם מוזמנים לדפדף הלאה....

גבעון 1

New member
שאלה למנהלת הפורום

את אומרת שהפורום למה שאת מגדירה "חרדים אנוסים" אבל התרשמותי הקלילה מהפורום בלי להכיר כמובן, שרוב החבר'ה פה בכלל יוצאים בשאלה.... וחלקם אף מופיע בגאון בפורום יוצאים בשאלה? אז איזה חרדים אנוסים יש כאן? בגלל שהוא שם כיפה כשהוא בא הבייתה לאכול בשבת צולנט אז הוא אנוס? הרי רובם לפי התרשמותי כבר לא חיים בבית הוריהם, ואם יש להם אשה ... אז היא בטח מזמן החינה בריח המוזר שיש לבגדים ש בעלה בליל שבת(מהסגריות לא מהבושם). בקיצור איפה אותם "אנוסים חרדים" שאת כל כך מרבה לדבר עליהם?

החוצפה, התמימות והטיפשות -עוברים כל גבול

1. נניח שכולנו חוזרים בשאלה, אז מה? יש חוק שאוסר עלינו לקרוא את הפורום הזה בשם חרדים אנוסים? 2. "חרדים אנוסים" - אין הכוונה לחרדים המאמינים בתורת ישראל כתורה אלוהית מחייבת, ובוודאי ובוודאי שאינם מאמינם וחסידים של הרבנים האוטמים והקפואים שלא יודעים להתמודד עם שום רוח מצויה נעימה שהמודרניות מנשיבה (?ניתן להשמתש במילה הזו? מנשיבה?). "חרדים אנוסים" הפשט הוא, אנשים שנולדו לבית חרדי והיו, עד גיל כלשהו, חרדים ממש לכל דבר באמונה שלימה ותמימה, ומאיזה סיבה שהיא, לא משנה איזה, נתחלפה דעתם ואין הם עוד דבקים בתורת ישראל כתורה מחייבת ורלוונטית, אלא כתורה שברצותו יקיים חלקים ממה שנאמר בה וברצותו לא יקיים אף אות ממנה. הכל תלוי מעכשיו בו וברצונו. ברם דא עקא, מאחר שאנשים אלו למזלם הרע נולדו למשפחה ולסביבה כזו שמי שיש לו מחשבות כאלו נחשב במקרה הטוב למשוגע ולחולה נפש, ובמקרה הרע לשטן בכבודו ובעצמו, ומיד עם עליית הרהורים אלו על גבי השפתיים - מיד יהלכו עליך אימים, ולא תתקרר דעתם עד אשר ימררו את חייך במר ובלענה, כוס תרעלה גדולה ומגעילה - החליטו אנשים אלו: לשמור בסוד את דבר היותם חדלי אמונה. מפחד הלך הרוח האינקבזציוני הקולקטיבי שרוחש בקהילה הקפואה והמיושנת הזו המתקרית חברה חרדית, ממש כמו האנוסים אז בספרד, שמפחד האיקיבזיציה, הסתירו בסוד את דבר היותם מאמינים בתורת משה ובאלוהי ישראל - וכלפי חוץ התנהגו כמאמינים בישו, באמו מרים ובבריתם החדשה. ולכן, העובדה שהוא מחחלל שבת בבגגדי שבת, בספודיק ובשטריימל, אינה עוררין לעובדת היותו אנוס, אלא תימוכין. 3. ועכשיו במיתותא מנייכו. כתוב בתורתינו הקדושה "ואל תביאני לא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון". הרחק עצמך מן המקומות הללו, שמא ידבק בך שמץ מינות. והרי אנו שכמותנו אין לנו לדבר על סקס בכריכה אחת עם כפירה בתורת משה, ולדבר סרה בחכמינו, שהיו חכמים לשעתם ולאו דווקא לדורות, ועוד כל מיני דברים שח"ו לשמוע, כי אתה תיצלה בגיהנום, אוך אוך, 1000 מעלות צלציוס, כמו יתוש (וכפי שהדגים זאת היטב מו"רהצדיק ורבים השיב מעוון ריבי אמנון יצחק שליט"א). לך שא רגליך וברח, כי לא רק שלא תשיב כאן נפש אחת, עלול אתה להידבק ברוח איפקורסית חריפה המנשבת כאן

ההגיון1

New member
למוהר"ר הרוצה לעזוב

יישר כוחכם על הדברים הנפלאים שהטחת באותם השוטים הממררים את חיינו אין לי אלא להוסיף שלענ"ד ברור הדבר שכל המחבתים למיניהם השורצים פה אינם מחפשים אלא תואנה ללמוד מדרכינו ולהשתכנע בנכונות דברינו או להתעולל עלינו עלילות על כן אף ידי תיכון להחרימם מקהלינו ק"ק אנוסי החרעדים יצ"ו ולנדותם בחרם שמתא וארור ובגזירת נחש עירין קדישין קדמאין לבלתי יהינו לשלוח יד ולטנף את המקום הזה בשטותיהם ועזבאהח הוועד המרכזי לק"ק אנוסי החרעדים פה ארץ הקודש אינטרנט תובב"א

אף אני אניף ידי בשנית../images/Emo9.gif

בברכה מרובה מעומקא דליבא לידידי הרבנים הגדולים, תנאים ואמוראים, מאורי ארץ, עומדים בפרץ, סוגים בשושנים, חיכם ממתקים וכולם מחמדים, ברך לקחתי וברך אשיבנה ואף אני מכוון ליבי כנגד המברכים. יחדיו נחלוץ חושים, באגרוף של ברזל, כנגד המבקשים לפרוץ חומה, ולעלות בגדר, ולקלקל כל חלקה טובה, להשמיד הערוגה היפיפה הטהורה. ותהי ברכת הטוב על כולנו...

גנדרן

New member
התחלת יפה...

ואח"כ התחלת לקלקל, חושים לא מתחרז עם ברזל, חומה לא מתחרז עם גדר אם כבר החלטת לחבר משהוא רבני, אז תן קצת סגנון....

יש לי שאלה לחברים

בלי לפגוע באף אחד עילגות ניסוחית ועילגות מחשבתית הם בהכרח שני צדדים של אותה משוואה, או שמא רק במקרים של המחבתי"ם עיקרון זה מגולם במשוואה?

גנדרן

New member
תשובה

בלי לפגוע באף אחד, אבל לא כל מי שיש לו פה בלוג, בהכרח מתנסח בצורה יפה... בין שהוא מחב"ת בין שהוא חרדל"ש, סיר או מכסה...

senhadrin

New member
אין לנו בעיה לעזוב את הפורום

אבל ,למה לבדוד שקרים פעם אחר פעם כדי להצדיק את השנאה כלפי החרדים והתורה בכלל? אני בטוח שיש כאן ככל הנראה חוץ ממך אולי עוד אחד שהוא אנוס,כל השאר מגיעים מבית מדרשם של אנשי חפש-וידען אני גם מוכן להתערבות נוסף לקח ,שמתי לב שכמה מהחברילך כאן משתמשים בכמה ניקים אני חזרתי בתשובה לדוגמא,ואני יודע אישית כמה זה מתסכל לקום מוקדם בבוקר לתפילה ,לאחר מכן קיום מצוות,שמהווה גם קשיים מצד עצמו,וכול',אבל אני לומד להתגבר לחיות ולהתמודד עם המצב,לא לברוח! אבל בגלל שלפעמים זה לא נוח לי לקיים מצוות ,אני צריך לדבר סררה נגד התורה והדת?

מותק, אנחנו כופרים

למה אתה נעלב שיש בעולם אנשים שחושבים אחרת ממך? אנחנו לא מאמינים בדת ישראל ואין לנו בעיה להתווכח עם כל חמום מוח שמשוכנע שהוא יודע יותר טוב. מצד שני, אי אפשר להציף את הפורום בלהט משיחי. לא יתכן שכל בעל תשובה מתלהב שרוקד נח נח ברחוב, יבוא לפה ויציף את הפורום עם התת רמה שלו. אני לא אשמה שהוא ראה איזה כוסית עם ג'ינס צמוד מוד וכתוצאה מכך נפלט לו זרע -) ועכשיו הוא חושב שלהחזיר אותי בתשובה זה התיקון שלו -).

גבעון 1

New member
תשמעי

אני לא נעלב להיפך אני חושב כמותכם... אבל לא רואה פה אנוסים חרדים כמוני...., לדעתי "אנוס חרדי" הוא אדם מתלבט... לא יודע מה להחליט... לגביך תשמעי לא מכיר אותך אבל אם את כזו שווה.... הייתי שמייח לבדוק בעצמי את הנתונים ואז לחוות דעה אם זה מה שאת גורמת.. אני בכל אופן לא מאלה שכוסית חטובה ככל שתהיה תגרום להם כזה זעזוע....

גבעון 1

New member
מה מזעזע אותי....

בר רפאלי בחוטיני או ללא.... בהחלט יכול לגרום לתוצאות מסויימות...

senhadrin

New member
יופי

זה מוכיח בדיוק את מה שאמרתי רובם כאן נשלחו ע''י עמותת חפש-ודעת המת אין כאן חרדים אנוסים,חוץ משניים

בהחלט, אף אחד לא חרדי אנוס פה

כולם באו לכאן במסווה רק כדי לגרום לך להעלות תהיות בקשר לתורת משה.. אז אני במקומך הייתי בורח מפה ויפה שעה אחת קודם. כי איך אתה לוקח סיכון לא להיפגע???. אגב, לא דברו פה על זה מספר פעמים שהפורום לא נעשה כדי לתת במה לכל מחזיר בתשובה בשקל להעלות את הגיגיו????

senhadrin

New member
אני בקושי יכל להחזיר בתשובה את עצמי!

כל מי שמנשה להחזיר בתשובה בפורומים שונים,הוא לא רציני!

למעלה