האם הרחבת RAM תעזור?

האם הרחבת RAM תעזור?

ברשותי X31 של IBM עם מעבד 1.4Mhz ו512Mb של RAM. שאלתי היא האם צוואר הבקבוק במהירות העבודה הוא התדירות המעבד או בגודל הRAM (או בכלל במקום אחר)? תודה מראש למשיבים.

Ixion

New member
תלוי

יש מספר דברים המשפיעים על המהירות של המחשב. המעבד (אם הוא סלרון או פנטיום M, מה שמשנה כאן זה הL2CACHE) הזכרון (המהירות שלו, האם הוא DDR או SDRAM רגיל?) והדיסק קשיח (מהירות בסל"ד, למשל 4200 או 5400 או יותר יתנו לך יותר אחוזים בביצועים).

איך אוכל לבדוק פרטים אלו לגבי המחשב

אני רק יודע שתדירות הRAM היא 333Mhz והוא DDR ושהמעבד הוא M ולא סלרון.

Ixion

New member
פנטיום M דותן מגיע החל מ1.6,

אזה מה שיש לך זה כנראה בניאס, עם 1 מגה של l2cache. זה לא נורא. נראה שהמהירות היחידה שנשארה זה זו של הדיסק קשיח, כך שאם לא נאמר לך בעת הקנייה שיש לך יותר מ4200, אז זה מה שיש לך, ובעיבודים וטעינות זה יכול להיות נוראי. קצת יקר לשדרג משהו כזה.

תודה על הסבלנות,עוד הבהרה קטנה

נתוני המעבד כפי שהם מופיעים בsystem שבcontrol panel: intel(R) pentium(R) M processor 1400Mhz 599Mhz,512Mb of RAM. והשאלות: האם לא מדובר בפנטיום M? האם התדירות לא מוגדרת נכונה ע"י המערכת? מה אני יכול לעשות על מנת להאיץ את מהירות העבודה של המחשב? תודה רבה!

Ixion

New member
זה אכן פנטיום M,

אבל פנטיום M מגיע בשתי גרסאות, בניאס ודותן. יש לך בניאס, שזה (כמו שאמרתי) בסדר גמור. בגלל שהמחשב הוא בעל דיסק קשיח איטי והמעבד גם ככה לא בשמים, אין יותר מידי לעשות חוץ משדרוג, אבל בניידים קשה לשדרג את החלקים האלה. לשם התחלה הייתי משתדרג את הדיסק קשיח למשהו הרבה יותר מהיר (7200 סל"ד, או 5400 אם לחוצים קצת בכסף), ואולי אפילו מוסיף עוד 512 זכרון (לסה"כ 1ג'יגה), אבל רק אם אי אפשר לשדרג את המעבד.

למעלה