האם הקשר בלתי אפשרי?...

bahurchik20

New member
האם הקשר בלתי אפשרי?...

שלום כולם.. זה קצת ארוך, ואודה לכם על הסבלנות לקרוא :), כי זה די ארוך... ותודה מראש יש לי חברה כבר מספר חודשים ..., היא בת 18 חודשים בודדים בצבא, בקריה, יומיות..., אני בן 20 עתודאי, טכניון, חוזר סופ"שים, וגם זה לפעמים לא... אז כך שקיימת בעיה של מרחק גדול. כמו כן, וזה כמו כן גדול, אמא שלי שונאת אותה..., וזה קושי עצום בקשר שלנו כי היא לא יכולה לבוא אליי הבייתה בעקבות זאת..., זה מציק נורא והיא נפגעת קשות מההתנהגות של אמי. מצידי אני מנסה לדבר עם אמא שלי, והיא מסרבת להקשיב לי, אני אוהב את חברה שלי, מכיר אותה בהחלט יותר טוב מאמא שלי, ואמא שלי עדיין מתעקשת לשפוט אותה לפי אמות מידה של עצמה...שלא קשורות... ופגעת בחברה שלי כל כך, ובעצם גם בי.. אני אוהב אותה נורא, והיא אוהבת אותי מאוד, הרגשות שלנו מציפים אותנו ובהחלט הדדיים, ההבדל הוא שהיא מוכנה לפרק את הקשר בטענה שקשה לה מדי, היא רוצה קשר כמו שיש בסרטים שאני נמצא שם בשבילה תמיד, אבל זה משהו שאני לא מסוגל לעשות, ובכל זאת אני מרעיף עליה אהבה מתמדת, ומתנות קטנות והפתעות קטנות, וכל פעם כשאנחנו יחד אנחנו בגן עדן, זה מושלם... ושקשה לה כשאני לא שם.. הסוף שבוע האחרון היה ממש נורא, חזרנו אליי הבייתה בלילה, שכבנו , ובשיא המשגל אמא שלי דופקת בדלת "מה זה בית זונות פה?!" "רוצה שתצאו שניכם מהבית מיד! בלה בלה בלה..." לא ארחיב עוד אתם מבינים את הכיוון.. חברתי נפגעה כל כך מההתייחסות שלה שהיא החליטה באותו רגע, סופית, לסיים את הקשר, בטענה שהוא קשה מדי, ולא נועד להיות.. זה פשוט הדהים אותי, אני הרי מבין את תחושת ההשפלה שהיא חוותה והחוסר נוחות, אבל להגיע מזה לפרידה ממני דוקא, כשאני מנסה לעשות כל מה שאפשר בשבילה ולאהוב אותה יותר ממה שהיא חוותה אהבה בחייה אי פעם...זה הרג אותי, הלב שלי נשבר באותו רגע, כי אני מנסה לעשות הכל בשביל הקשר, והיא פשוט מוותרת ובוחרת ביציאה החוצה... דיברתי איתה עד 7 בבוקר, ניסיתי לשכנע אותה, לדבר איתה על זה.... לחבק אותה שום דבר לא עזר...וחזרתי הביתה... גמור מתשישות ומדוכא לחלוטין.. מאוחר יותר אחה"צ דיברנו בטלפון, ופשוט פרצתי בבכי באמצע השיחה, נשברתי באותו רגע ואיבדתי שליטה עצמית, מעולם לא בכיתי כמעט, פרט למוות של סבא שלי שאותו אהבתי, וגם אז זה עצב של אובדן קרוב יקר.. במקרה הזה פשוט העוצמה הייתה חזקה כ"כ שאמרתי לה במילים חנוקות שאני לא מסוגל להמשיך את השיחה...וניתקתי... לא יצאתי מהחדר שעה, לא יכולתי להתאושש...מאוחר יותר בערב, היא הגיעה אליי במונית והפתיעה אותי, אמרה שהיא נשברה אחרי השיחה שלנו ולשמוע אותי כך פשוט קרע לה את הלב, היינו יחד, מחוץ לבניין, בקור כי אמא שלי לא מוכנה להכניס אותה הביתה, והיא מצידה לא מוכנה לבוא אליי בלי קשר בגלל היחס.. דיברנו התחבקנו התנשקנו, ידעתי שזה היה רעיון גרוע, וגם היא, אבל אני כל כך אוהב אותה שלא היה איכפת לי.. והיא אותי, ולא יכלה שלא לראות אותי, היא החליטה לקחת הפסקה ממני, עד שאני אפתור את הבעיה עם אמא שלי ופשוט אמצא דרך, או פתרון כלשהו, שהקשר שלנו יהיה אפשרי יותר, אני לא יודע מה לעשות,היא התחננה בפני לשפר את המצב, למצוא פתרון..... אמא שלי היא כמו קיר בטון, ואני עדיין סטודנט בטכניון עם לחץ אדיר בלימודים ועבודה..., אחרת ,היא אמרה, שהקשר פשוט יסתיים והיא לא תמשיך, למרות כל האהבה...ואולי תחשבו שהיא לא באמת אוהבת אותי, היא באמת אוהבת אותי, מכל הלב...אבל הקשר שלנו לא עומד באידיליה שלה... בכנות אני אומר שאין לי תקווה שהיא תבין שמה שהיא מבקשת בלתי אפשרי כמעט מצידי, ולכן הסכמתי ואמרתי לה שאני לא מוכן לוותר עליה, היא אמרה שהיא גם לא מוכנה לוותר עליי,עם כל האושר שאנו חווים כשאנחנו יחד, ובאמת זה גן עדן, הסקס מטורף, והקירבה והתשוקה, אבל זה קשה לה מדי, אפילו שבפועל רוב הקושי נופל עליי.. אני אובד עצות, אני לא יודע מה להגיד עוד, מה לעשות כדי שזה ימשיך... אני אוהב אותה כל כך שכשאני חושב על זה אני שוקע לדיכאון מטורף,... מה אני אעשה עם אמא שלי...אני יכול לשבת איתה שוב לשיחה ולמצוא איזה סידור או לא יודע מה, ואני בספק מאוד רב שזה יקרה, אני לא יודע איך לשכנע אותה להישאר איתי... ואני רוצה לציין פרט חשוב, אני לא עשיתי זאת לעולם, כשמישהי נפרדה ממני הייתי עצוב, אבל בד"כ פרידה הייתה במקום, ולא רדפתי אחריה הבת זוג, למרות העצב, והמשכתי הלאה... אבל איתה, יש בינינו אהבה כל כך חזקה, שמעולם לא הרגשתי, ובגלל כל מיני גורמים היא מרגישה שזה בלתי אפשרי... לא יודע כיצד להראות לה שזה אפשרי, כי אני יודע שזה אפשרי, אני מכיר זוגות מאוהבים שרואים אחד את השנייה לעיתים רחוקות יותר, והמצב הכללי אצלם מקשה עליהם עוד יותר והם בכל זאת מתאמצים..כי הם יודעים שזה שווה את זה.. והיא כל כך רוצה להישאר איתי אבל דוחקת אותי לפינה שאם המצב לא יישתנה היא תעזוב, ואני עושה כבר כל מה שאני יכול, ואני כל כך מתוסכל... לא יודע איך לתאר את הרגשת העצב... לא יודע איך לגרום לה להבין שפשוט אסור לה לפספס את זה... כי אני מאמין שהיא מסוגלת בהחלט לא להבין את זה... ולא לחזור אלי בכלל.. ושנינו נצא שבורי לב. יצא ארוך אני יודע, רציתי לשפוך את הלב קצת, לשתף אותכם, ובתקווה אולי לשמוע עצות....

elena20

New member
תקשיב,אני מבינה אותה,מילא אם

היית גר לבד ואימא שלך לא הייתה מרוצה מהקשר שלכם,אבל אתה גר איתה וזה אומר שחברה שלך לא יכולה לבוא אליכם הביתה,זו בעיה גדולה.ותסלח אם אני בוטה קצת,אבל אימא שלך ממש חצופה!!!! אפשר לשאול למה היא כל כך מתנגדת לקשר שלכם?

עצוב ../images/Emo201.gif

אבל יש כמה פתרונות: א. לבלות את הסופ"שים אצלה באופן קבוע ולא אצלך. ב. לפי מה שהבנתי אתה שוכר דירה או חי במעונות בטכניון נכון? אז למה שהיא לא תיסע בסופ"ש אליך לצפון ותבלו שם יחדיו? ג. כמו שההורים מחנכים אותנו כל החיים, מגיע שלב שזכותנו "לחנך" גם את הורינו. אם אמא שלך לא בחרה בנתיב ההקשבה וההבנה, תצטרך לדרוש זאת בצורה תקיפה יותר... ואם בכל אופן זה גורם לעימותים חזיתיים קשים - עדיף פשוט להוריד פרופיל, לא לדבר על זה ולא לשכנע אף אחד... תחייה את חייך בלי להפגיש בין אמא שלך לחברה שלך, גם זה קורה. ד. תעשה עם חברה שלך סיעור מוחות ויחד תנסו להגיע לפיתרון. תראה כמה היא מוכנה להתפשר עבור הקשר ומה היא מוכנה לתרום וגם מהם הקווים האדומים שלה. נכון שהבעיה היא אמא *שלך* ולכן אתה צריך לפתור את הבעיה, אבל אתם שותפים בזה, תנסו לחשוב ביחד ותסיקו מסקנות משותפות. ה. והערה כללית - אל לך להתרעם על זה שחברה שלך מרימה ידיים. אני מבינה אותה לגמרי! הייתי רוצה להגיד שאהבה מתגברת על הכל, אבל לפי התיאורים הלא נעימים שלך הייתי אומרת שמכשול האמא המתערבת והשונאת היה מספיק גם בשבילי לעזוב את הבחור שאני אוהבת. היא לא צריכה את השטויות האלה, אם זה ממרר לה את החיים כנראה שהנחמה שבאהבה לא מספיקה, ובצדק! מכיוון שסביר להניח שתוכנית קירוב לבבות לא תעזור לך, אני הייתי ממליצה לך להעמיד את אמא שלך במקום (גם הם צריכים ניעור מדי פעם) או שתצא לחייך העצמאיים ברשות עצמך ותממש את אהבתך הגדולה ויהי מה! בכל אופן כדאי גם לנסות להשלים עם העניין הזה שיש מצב שזה לא ישתנה. נכון שהאידיאל הוא שההורים של כולם יאהבו ויסתדרו זה עם זה, אבל מה לעשות כשזה לא קורה, מגיע שלב שאם מחליטים לא לקבל בעצת הורינו (שכבודם במקומם מונח אבל לא תמיד הם צודקים) אז צריך פשוט לקבל את העובדה שלא תמיד יש סוף טוב כמו בסרט "חותנת בהפרעה" (החותנת חולת הנפש של ג'ניפר לופז ששונאת אותה שנאה עזה ומתעללת בה, ובסוף כמובן מתאהבת בה, הן הופכות לחברות הכי טובות וסוף טוב הכל טוב).

bahurchik20

New member
תודה על התגובות..

אתם ממש מהירים.. :) אני לא משלה את עצמי אני די בטוח שלא יעזור מה שאומר לאמא שלי היא לא תאהב אותה, ואפילו לא תסבול אותה, ולו מעט.... נקודות קטנות וחשובות שלא הזכרתי, לבלות אצלה זה בעיייתי, היא גרה עם אחותה ואמא שלה, וסבתה, אין אבא, היא יושנת עם אמא שלה, בית קטן, בפירוש, לא תהיה לנו פרטיות שם..., ולפעמים נסינו לעשות את זה בסלון אבל פשוט לא נוח בכלל, ולא נעים גם לי.., לישון אצלה לא אוכל אף פעם כי אין איך.. אם אני מגיע אליה מוקדם אז עוד אפשר כי אמא שלה לא נמצאת בחדר.. בקשר לזה שהיא תבוא אצלי לחיפה לישון, זה רעיון מצוין וכבר חשבתי עליו המון בעבר, ניסיתי לרמוז לה אבל אני לא יודע אם להציע לה את זה מפורשות, במיוחד עכשיו, יכול להיות שזה יעצבן אותה... האפקט ההפוך ממה שאני רוצה.. היא גם טענה כמה פעמים שאי אפשר לטאטא את הבעיה מתחת לשטיח, והבעיה היא אמא שלי, לא הצלחתי להסביר לה שאני לא מטאטא כלום, ואני מנסה כמה שאפשר למרות שזה חסר תועלת כמעט לדבר עם אמא שלי, אני פוחד שאם אני אציע לה פתרונות חלופיים היא תראה את זה כוויתור מצידי ולא התאמצות או פתרון.. אבל כנראה שאין לי מה להפסיד כבר.. אני אציין שוב שאנחנו בהפסקה עכשיו, לא מדבר איתה כל כך, לא מתכתב..אני גם פוחד שכשהיא לא רואה אותי, ובמיוחד לא שומעת אותי, ויש לה זמן לבד היא סובלת עוד יותר, וההחלטה שלה לעזוב אותי תקבל תוקף חזק.., מצד שני יכול להיות שהיא תבין שהיא כל כך אוהבת אותי, ותישאר איתי למרות הכל... אני בסרטים בגלל זה..ולא רוצה להשאיר את זה ליד הגורל.. ואמרת שתזנחי את הבחור שאת אוהבת כי אמא שלו עושה בעיות?, למה.. אני מבין שאמא שלי לא אוהבת אותה והיא לא את אמא שלי, אבל לעזוב אותי בגללה? הרי אני סובל יחד איתה, כל שטות שאמא שלי מוציאה כלפיה פוגע בי באופן אישי,מה גם שאני לא מאמין שמי שגידלה אותי וחינכה אותי יורדת לכאלה רמות... אני נמצא איתה כל הזמן ומעודד אותה, גורם לה להרגיש נאהבת ... ונחשקת.. היא מרגישה בעננים, ואני איתה.. היא תעדיף להיות לבד מאשר איתי? אני עם כל הלימודים והלחץ שיש עליי והעייפות, מעדיף בכל עת להיות איתה בקשר מאשר להיות בלעדיה, אפילו שהחיים שלי יהיו הרבה יותר קלים בלעדיה... חבל לי שאנחנו לא כמו זוגות אחרים שהחיים שלהם קלים, רואים אחד את השנייה בתדירות גבוהה וכל ההורים מרוצים... אבל אני לא מוכן לתת לזה לקבוע את הזוגיות שלי, והיא כן..., ואני אפילו מאמין שאם היא תעזוב אותי היא תצליח למצוא מישהו כמוני אבל שבאמת יכול לתת לה כל מה שהיא רוצה, כי היא מדהימה, היא יפה יותר מכל מי שראיתי, נכנסת לחדר ומוציאה את האויר ממנו מרוב שהיא יפה.. ואני..עדיין אשאר לבד.. ושבור לב.. ואני לא רוצה את זה..

אם המצב היה בלתי נסבל הייתי עוזבת

ובהחלט נשמע שהמצב בלתי נסבל אצלכם! אפילו שאתם מאוהבים. אין מה לעשות, הזוגיות שלנו לא חסינה מהצרות שסביבנו ובהחלט יש שיקולים של בעד ונגד: בעד: יש לי חבר מקסים נגד: אמא שלו מפלצת (סורי, בלי להעליב). במקרה הזה השיקול נגד גובר על השיקול בעד. בעיות כאלה באמת יכולות להרוס קשר! אני לא מבינה למה זה כ"כ מפתיע אותך... מצטערת אבל לו הייתי חברה שלך והסיכוי היחיד שלי להתראות איתך היה לבוא אליך ואמא שלך הייתה מעיפה אותי מהבית באמצע הלילה וקוראת לי זונה הייתי אומרת שלום גם לך וגם לה ומהר! זה מצב משפיל שלא הייתי מסכימה להתמודד איתו אלא אם, למרות כל הקושי, באותו רגע היית קם ועוזב את הבית. המצב שאתה מתאר הוא פשוט בלתי נסבל ובלתי נתפס ולא יתכן שאתה תדרוש מחברה שלך להשלים עם יחס כזה ולא תציע פתרון חד משמעי לבעיה. אבל מה שכן, חברה שלך צריכה להשלים עם העובדה שכנראה המצב לא ישתנה ואמא שלך לא תאהב אותה, ולכן הפתרון הכי טוב לדעתי הוא שהיא תיסע לבקר אותך בחיפה. זה פתרון מצויין ולא הבנתי למה לא העלת אותו קודם וממה אתה כ"כ פוחד. בעצם חברה שלך מצפה שתפתור את הבעיות ע"י כך שאמא שלך תאהב אותה אבל מכיוון שכמו שאמרת - זה לא הולך לקרות, כדאי שתפנימו את זה שניכם טוב טוב ותחפשו כל פיתרון אחר ומלבד שהיא תאלץ לבוא אליך הבייתה, אין מה לעשות, פשוט להימנע מזה בכל מחיר! ולכן בעיני הפתרון של חיפה לא רק שזה *לא* לטאטא את הצרות מתחת לשטיח אלא זה הפתרון הכי בוגר שאפשר למצוא בנמצא. בכל מקרה, הצעתי בנסיבות הללו - אם יש לך מקום נחמד בחיפה, תישאר בו לפחות בשבועות / חודשים הקרובים בלי לחזור הבייתה, חברה שלך תיסע לחיפה (היא תתאמץ קצת אבל לא נורא) ואמא שלך אולי תבין שאתה רציני בקשר הזה ולא חוזר הבייתה עד שהיא תתמתן ואתה תזכה בפרטיות עם חברה שלך. אין פתרונות קסם, שניכם צריכים להתפשר (אתה מתרחק מאמא והיא נוסעת לחיפה), אבל מה שבטוח - אין שום סיבה שתמשיכו לסבול את ההשפלות של אמא שלך! ועניין אחרון להבהרה - אם ההורים של חבר שלי לא היו משתגעים עלי סביר להניח שהייתי נפגעת, אפילו מאד נפגעת, אבל כל עוד הם לא היו מתערבים אז כנראה שהייתי מתמודדת עם זה ולא מרימה ידיים, אבל מכיוון שזה עניין שחשוב לרבים מאיתנו וחוסר סימפתיה מצד ההורים יכול לנפץ אידיאל מאד חשוב בזוגיות וכמובן ליצור אינספור מריבות בין בני הזוג - זה בהחלט משפיע על איכות הקשר, במיוחד כאשר מדובר במעשי הסטה חריפים ואז על אחת כמה וכמה נפגם איכות הקשר! לכן לא משנה כמה אתם אוהבים ומטורפים אחד על השני, זה פשוט משפיע, חד וחלק!

תגובה

אם אתה גר אצל ההורים, ביתך שיך להם וזכותם להחליט מי יכנס אליו. אם אמך לא אוסרת להכניסה לבית, התעלם ממנה ואל תערב אותה ביחסים ביניכם. היו בחדר באופן מרוחק מהאם ושוחחו בלי לשתפה. השתדלו להפגש במקומות אחרים, שאיננה בהם. חשוב שתשמרו על הקשר. חוץ מזה, אמך מתנהגת רע וראוי שתעיר לה על זה בתקיפות רבה. אין לה זכות להפריע לכם כשאתם במשגל.

bahurchik20

New member
אני לא רוצה לערב את האם...

והיא אכן אוסרת עליה להכנס לבית... אחרי השבת הזאת.. הערתי לה בתקיפות לגבי השטות שהיא עשתה, והיא התחילה לצעוק עליי כאילו אין מחר ולזרוק הערות פוגעות בי ובחברה שלי.., לא מוכנה להקשיב... אין לה זכות אין לה זכות...., אבל בתכלס זה הבית שלה והיא מחליטה...אפילו שהיא עושה שטויות... אני לא יודע מה עוד לעשות עם אמא שלי..

תגובה

נסו להפגש במקומות אחרים, כמו בביתה או בחוץ באמצע הדרך. בעתיד אולי תגור לבד ואז תוכלו להפגש חופשי.

אתה חייב להעמיד את אמא שלך במקום!

ומהר! אמא שלך מקנאה בטירוף בתשומת לב שלך, והורסת לך את החיים. אני מוכנה להתערב שהיא לא במערכת יחסים, או שהיא במערכת יחסים ממש ממש גרועה... לדעתי אתה חייב לנקוט בצעד קיצוני אם אתה באמת רוצה לשמור על החברה שלך (או אפילו על שפיות, במידה וזה מאוחר מידי עם החברה). אצלי היה קטע דומה עם האקס (לא מרחיק לכת... היא פשוט אמרה לי שאני אשכנזיה סנובית), ולא הסכמתי להגיע יותר לבית שלה עד שהיא תתנצל. האקס הודיע לה שהוא מפסיק להגיע הבייתה מהצבא עד שהיא תתנצל... וזה עבד! תמצאו פתרונות שלא כוללים ולו הנחת כף רגל בבית של אמא שלך! למשל: - לישון אצלה בסלון. לוותר בנתיים על סקס בבית.. - סקס בשירותים ציבוריים... קינקי... באוטו... וכו... - שהיא תבוא אליך לטכניון, תשתתף איתה בהוצאות נסיעה, שהיא לא תרגיש שהפשרה רק מצידה. ואל תשכח שזו אמא שלך, ולכן אתה צריך לפתור את הבעיה. החברה שלך היא בחורה צעירה, ולא צריכה צרות כאלו... כמו שאמרת היא יכולה להשיג מישהו אחר.. תתאמץ, אחרת תפסיד אותה, ועוד טובות ורבות אחריה... עד שתטפל באמא שלך!

abcd80

New member
אני מבינה אותך

יותר מאשר את החברה שלך. נכון זה קשה לה מאוד אבל אפשר בהחלט לקיים מערכת יחסים טובה עם החברה שלך מבלי שאמך תהיה בתמונה. אין צורך שהן ייתקלו אחת בשניה. אמרת שאתה במעונות וכו' והיא יכולה לבוא אליך אפשר למצוא סידורים. אבל החברה שלך צריכה להבין דבר אחד - אי אפשר "לחנך" את אמא שלך. אמא שלך היא אישה מבוגרת יותר ולא איזו ילדה קטנה שאפשר לחנך. יש לה את הדעות ואמות המידה שלה ובד"כ הורינו הם מדור אחר לגמרי עם חינוך אחר. מה, החברה שלך מצפה שאמא שלך תשתנה ?? היא מצפה שאתה תחנך את אמך? נו באמת היא חיה בחלומות אם כך.. היא חייבת להבין שאתה לא יכול לעשות הרבה כדי שאמך תקבל אותה! כדי שהיא תקבל אותה זה יבוא אך ורק ממנה וזה עלול לקחת זמן. ייתכן שבגלל גילכם הצעיר אמך לא לוקחת אותכם ברצינות אבל עם הזמן כשתראה שהקשר ביניכם חזק ומתגבר על כל המכשולים, היא עשוייה לקבל את החברה שלך . אבל עד אז.. הייתי מציעה לחברה שלך שתבין שאין מצב לשנות את ההורים ושצריך לדעת למצוא דרכים לעקוף את זה ולקיים מערכת יחסים טובה ומספקת בלי שההורים יהיו בתמונה.

בריט23

New member
לי קרה מקרה טיפה דומה.. כנסווווו

היתה לי חברה טובה, והיה לנו ריב.. האשמתי אותה שהיא גנבה ממני משהו......... בקיצור סיכמנו שהיא תבוא אלי ונצא ונלבן ת'עיניינים. אבל כעסתי ולא התחשק לי לראות אותה, כי ידעתי שהיא משקרת לי ושהיא אכן גנבה ממני! בקיצור הלכתי לישון ושהיא באה אלי אבא שלי צעק עליה שעד שהיא לא מחזירה לי את מה שלקחה לי אין לה מה לחפש אצלי! וזה היה כשהייתי בכיתה ט' ועד היום אנחנו לא מדברות כבר יותר מ-8 שנים... ואם יוצא לנו לראות אחת ת'שניה.... היא מסתכלת עלי כמו לא יודעת מה. בכולופן, כואב לי שאנחנו לא מדברות... ואני מתחרטת שזרקתי ככה את החברות בנינו. גם אם היא גנבה ממני, אז מה? אולי הגזמתי איתה או שלא...? מה דעתכם????

הא????

אני מקווה שלך לא יצא לעמוד במצב הזה, כי זה בכלל לא קל כמו שאת מתארת לו. אי אפשר לחנך אותה אבל היא לא תפסיק כאן. היא לא! גם כשהוא יתחתן היא בטוח לא תאהב את אשתו, גם אם היא לא תעליב היא פשוט לא תאהב. כאן הוא חייב לעשות הכל כדי להרגיע את אמא שלו כי היא חצופה (כן כן, חצופה) האמא לא חייבת לאהוב אותה, אבל יש דרכים להתנהג. אמא שלי לא אהבה את אחת החברות של אחי אבל היא לא צייצה. היא התנהגה אליה יפה ומכובד. אל תפילי הכל על החברה

roksan

New member
שאלה לי אליך בחורצ'יק

אתה מתאר מצב שבו היא קל"ב מגיע יום יום אתה סופי שבוע ולפעמים בקושי גם זה. עזוב רגע את ענין האמא עכשו נדמה לי שאמרת שהיא רוצה אותך קרוב אליה יום יום. נניח שאמא שלך היתה מקסימה ומקבלת אותה. אתה לא רואה שגם אז היא לא היתה מרוצה? היא רוצה אותך לידה. ולך יש את הלימודים והחיים לבנות ונניח תהיה לידה ותוותר על הכל. אז מה אתה חושב יהיה אחרי שהיא תשתחרר? ואתה תתגייס? לא אותו סיפור? לא סתם אומרים אהבה היא עיוורת. ואני אומרת לך בחורציק היא לא תהיה הבחורה הכי יפה היחידה שתהיה לך בחיים. תאסוף את עצמך תדאג לעתידך אם שוב תיפגשו סבבה תאמין לי. יהיה לזה סוף. זה לא יאומן עכשו ,וזה קשה. אז לך על זה עד הסוף במידת האפשר. תמצה את הקשר טוב טוב.

תבין אותה.

קודם כל אתה נשמע לי בן אדם מקסים, ויש לחברה שלך הרבה מזל שמישהו כמוך אוהב אותה, אבל כאן מגיע ה"אבל" והוא "אבל" ענק!!! אמא שלך מתנהגת בצורה בלתי נסבלת. פשוט אין שום צידוק להתנהגות כזאת ואין שום סיבה שבעולם שחברה שלך תצטרך לסבול מצד אף אחד כזה דבר, אף פעם בחיים. שתבין, אמא שלך אמרה לך שהחברה שלך היא זונה. נקודה. אמא שלך היא אמא שלך, לא שלה והיא לא צריכה להתמודד איתה, ואם אתה לא מצליח (ואולי לא באשמתך) לאפס אותה, אני מבינה את החברה שלך שלא רוצה להיכנס לגועל נפש הזה בכלל... הפתרון בעיני הוא כזה: אם אתה אוהב אותה יותר מכל דבר אחר, ולא מוכן לוותר עליה, תתכונן לוותר על דברים אחרים כגון: 1. וותא על לחזור הביתה בסופי שבוע - פשוט תישאר בטכניון ותסביר לאמא שלך שאתה לא חוזר הביתה כי היא מתנהגת בצורה כל כך גועלית שאתה וחברה שלך לא רוצים להיות איתה...נראה אם גם אז היא תישאר קיר ולא תתגמש... 2. לוותר על פרטיות. אולי לא תהיה לכם פרטיות אצלה אבל נורא חם ונעים, ואנשים שאוהבים אתכם? זה לא שווה קצת צפיפות? תבין, אי אפשר לקבל הכל בחיים ונכון שבעולם מושלם לא היית צריך לבחור אבל אמא שלך הופכת את העניין למאוד ברור כשהיא אומרת לא בבית שלי, אז אין בעיה...בבית אחר, או בלימודים...שתתגעגע קצת. אם כאמור אתה לא יכול לחיות בלעדיה, מה שאני בהחלט מאמינה שאתה מרגיש, תעשה את הבחירות שלך, ואתה לא יכול להתפלא שהיא רוצה לברוח...כשמישהו מתייחס אליך כמו לגוש ... או לחילופין לזונה, את לא ממש רוצה להישאר שם, זה ממש מוציא את כל הכיף. ואגב, אם היתה לי אמא כזו לא הייתי מתנגדת להתרחק...

SupermanZW

Well-known member
תביא אותה אליך למעונות כמה שתוכל

כשתגיע לצבא תצהיר שאינך מסוגל לגור בבית הוריך עקב המצב עם אמך ותקבל סיוע בשכ"ד ואז תשכור דירה עם חברתך ונתק את הקשר עם אמך עד שתלמד להתייחס לחברתך כראוי.

voguemaster

New member
אתה מבין בדיוק מאיפה אתה בא

כי גם אמא שלי עשתה לי טונות של בעיות עם החברה שלי. היא לא הייתה מרוצה בלשון המעטה, התעלמה ממני לחלוטין והייתה אנטי לגמרי. וגם לה יש קטעים לפעמים שהיא זורקת הערות פוגעות בלי להתחשב אם הבנאדם נמצא אצלה בבית ושומע אותה (אם כי למזלי זה לא קרה לנו). גם החברה שלי נפגעה מזה עמוקות ולקח הרבה זמן עד שאמא שלי נרגעה ויצאה מהשיגעון הזה. העניין הוא כזה - מבחינתך אתה צריך להבהיר לאמא שלך כמה חוקים בסיסיים שאם היא לא מסוגלת לעמוד בהם אז אתה תיאלץ להתנתק ממנה. לא בגלל בחורה אלא בגלל שהיא הופכת את החיים שלך לבלתי נסבלים. אם זו הדרך שבה היא בוחרת אז שתחיה אותה לבד. רק מה, תזכיר לה שכולנו בני אדם וכולנו על זמן שאול ולבזבז את הזמן הזה בריחוק אחד מהשני זו הדרך הכי מטומטמת להעביר חיים. אחרי כן, אתה עם עצמך תלמד להעמיד אותה במקום. תתמודד איתה ובשום אופן אל תוותר! הגיע הזמן שתחנך אותם. רק אל תגרום לה להתקף לב, כל השאר בסדר
. אל תוותר על משהו שהוא טוב לך בגלל אמא שלך בשום אופן. מה שכן, ברור לי בהחלט שחברה שלך נפגעת (ובצדק) וברור לי לגמרי שיהיה לה קשה להתמודד עם זה. אתה מבחינתך חייב להבהיר לה את האופציות. היא חייבת ללמוד לקבל את העובדה שאמא שלך קצת התחרפנה ולא חושבת בהיגיון. היא חייבת ללמוד לחיות עם זה אחרת אין לכם סיכוי כי תמיד תחזרו לזה. אתה יכול להגיד שאולי בעתיד יש סיכוי שהדברים ישתפרו אבל הכל רק בגדר אולי. אם אתה רוצה ויכול - ייעוץ יכול לעזור קצת. לא צריך הרבה פגישות, רק מספיק כדי שחברה שלך תראה דברים אחרת. אם לא, פשוט תנסה לגרום לה להבין שאמא שלך אשה אומללה ושזו תהיה טעות לאפשר לה להשפיע לכם על החיים בצורה שכזו. אם שום דבר לא יעזור אני עדיין מציע לך לחנך את אמא שלך כדי שדברים כאלו לא יישנו, כי אם כן, שוב פעם תאבד דבר טוב. אולי אפילו תשקול לשלוח את אמא שלך לייעוץ כדי שתתחיל להתחבר לחיים שבהם אנחנו חיים ושתתחיל להבין שהילד שלה זכאי לפרטיות שלו ולחיים משלו.

בר

New member
../images/Emo45.gif

כמו שנאמר באחת ההודעות למעלה,ההורים שלנו מחנכים אותנו לדרך מסויימת להמשך חיינו,לאחר מכן,לאחר שלמדנו וחונכנו,אנחנו בוחרים את ההחלטות שלנו ואנחנו אלה שצריכים להתמודד איתם. אמא שלך,עדיין מחפשת לחנך אותך ולשלוט בחייך שלך,אתה פשוט יכול להבהיר לה את העמדה שלך בתקיפות רבה שאתה לא מוכן לוותר על החיים שלך ועל השליטה שלך בהם ואם אין זה מוצא חן בעיניה אז מצידך אתה מנתק קשר והולך הלאה לעתיד יותר רגוע. אתה צריך להסביר לאמא שלך שהאושר שלך זה מה שחשוב לך ואתה זה שבוחר ומחליט עבור עצמך. היא לא יכולה להחליט עבורך. השבוע הייתי באירוע,חתונה,של רחוקי משפחה,נורא אבל נורא היה לי לראות שהאבא של החתן שהוא בעצם הקשר המשפחתי לצד שלי,לא הגיע לחתונה בגלל שהוא לא הסכים לחתונה הזו,איפה שהוא הרגשתי מן מועקה כזו בתוך הבטן,כאב לי. אבל מאידך די שמחתי שהחתן עשה את ההחלטה שלו וקיים את החתונה גם מבלי שאביו יגיע לחתונה,הווה אומר שהוא חי את החיים שלו. לפעמים אנחנו מגיעים לנקודות בחיים שהן כואבות ברגעים הכי מאושרים שלנו. ואין לנו מה לעשות עם זה אבל אנחנו חייבים לבחור את הבחירות שלנו ולהחליט את ההחלטות שלנו בעצמנו ולהתמודד עם המצב הקיים. ואתה במקרה שלך,חייב להתמודד עם מה שיש לך בדרך הכי טובה שתהיה לך ולא לאמך. אם ואמך מתנגדת כל כך לקשר הזה,פשוט תודיע לה ואל תשכנע אותה שזו לא הבעיה שלה וזו הבעיה שלך ואלה החיים שלך ואם היא לא מסוגלת לתמוך בך ולגרום לך אושר בדרך שבה אתה רואה לנכון לחיים שלך,אז מצידך גם שלא תגיע לחתונה במידה והיא תתקיים. כן אתה צריך להודיע לה ולאיים במידה רכה. אתה צריך לחנך אותה כעת. ולגבי הקטע המשפיל באמת שבו היא הפריעה לכם באמצע המשגל,אני חושב שברגע שכזה אני פשוט הייתי יוצא מן הבית ולא חוזר תקופה די ארוכה,כי זה אקט שבאמת אבל באמת לא נאה משום צד של שום גורם. ולגבי חברתך,לומר לך את האמת,זה די שולי כרגע אם תישארו יחד או לא,אתה חייב קודם לטפל בנושא הזה שנקרא "אמא". בכל מקרה אתה כן יכול להציע לחברתך,שבסופי שבוע יהיה הרבה יותר נחמד אם היא תגיע אליך למעונות,תהיה לכם פרטיות מלאה,תוכלו לצאת לבלות ולעשות הכל במשך כל הסופ"ש. אתה יכול כמובן להסביר לחברה שלך שזו תקופה שכזו שבה כעת אתה לומד ועובד ואתה מבין את הצרכים שלה לקשר יציב ויומיומי. אבל היא צריכה להבין שגם היא כאשר היא תסיים את הצבא ותתחיל להתמודד עם הבעיות הרציניות של החיים,היא גם תרצה בטח ללמוד ואז היא תבין שללמוד ולעבוד ביחד,זה לא מותיר הרבה זמן לחיים בתקופת הלימודים,אבל מה שכן לאחר הלימודים,החיים יהיו הרבה יותר קלים ונוחים. תראה אני היום בן 30 עוד מעט,אני נמצא במסגרת העבודה האזרחית מגיל 14,כן בגיל 14 כבר עבדתי עבור משכורת. ככה אני,אוהב להיות עצמאי ובלתי תלוי באף אחד. גם כיום בגילי זה,להגיד לך את האמת,אני מתקשה למצוא זמן לבניית קשר האמת,זה די קשה לי,כי אני עובד בלחצים מטורפים ואני רודף אחרי חלומות שייתנו לי בסיס קבוע ושאני אוכל לצאת לפנסיה בשקט תעשייתי. אז כן כשיש קשר,אני גם מאלה שנפגשים בסופי שבוע ואני אפילו מחלק את הסופי שבוע בין בת זוג לחברים,שבת לה שבת להם ושבת לעצמי
בקיצור צריך לעשות תיעדוף לחיים ואם הקשר שלכם חשוב לכם,החברה שלך תדע להתמודד עם הצרות שנוצרות כבר עכשיו ולא תברח מהם,כי זה גם מראה משהו על האופי שלה. לא בורחים מצרות,אלא מתמודדים איתן. שיהיה בהצלחה ואני מקווה שזה לא היה לך ארוך מידי

למעלה