האם הצהרת כורש היתה באמת?

לעומק

Well-known member
על כורש כולם מסכימים שככה היה.
אבל על מגילת אסתר, היא אומרת שזו אגדה

Harrington

Well-known member
מנהל

האם הצהרת כורש היתה באמת?​

כמו כל דבר בדת, עניין של אמונה. אישית מאמין ומתוך כך מאמין שהתשובה לשאלה זו חיובית. אחרים יזדקקו לראיות מדעיות, חפציות, כמו זו המתוארת על-ידי הדוברת שם שנמצאה בעירק לפני כמה שנים. דרכו של עולם.

על מגילת אסתר, היא אומרת שזו אגדה
לא שמעתיה אומרת זאת (מי הדוברת בכלל?), אבל לדידי כאמור מעלה, כיהודי מאמין אני גם מאמין בנכונות התנ"ך ומתוך כך במסופר במגילת אסתר.

לעומק

Well-known member
כמו כל דבר בדת, עניין של אמונה. אישית מאמין ומתוך כך מאמין שהתשובה לשאלה זו חיובית. אחרים יזדקקו לראיות מדעיות, חפציות, כמו זו המתוארת על-ידי הדוברת שם שנמצאה בעירק לפני כמה שנים. דרכו של עולם.

לא שמעתיה אומרת זאת (מי הדוברת בכלל?), אבל לדידי כאמור מעלה, כיהודי מאמין אני גם מאמין בנכונות התנ"ך ומתוך כך במסופר במגילת אסתר.
היא מומחית לאירן/פרס.
אם אני לא טועה קוראים לה תמר עילם גינדין.
ויש לה הרבה סרטונים על מגילת אסתר

Harrington

Well-known member
מנהל
היא מומחית לאירן/פרס.
אם אני לא טועה קוראים לה תמר עילם גינדין.
ויש לה הרבה סרטונים על מגילת אסתר
תודה. נשמעת כמו אשה משכילה ובקיאה בתחום. אבל זה כמובן לא הופך אותה לאסמכתא לקבוע מה אמת ומה לא. לכל היותר בשאלה לְמה נמצאו (כבר) ראיות ולמה עדיין לא.

לעומק

Well-known member
תודה. נשמעת כמו אשה משכילה ובקיאה בתחום. אבל זה כמובן לא הופך אותה לאסמכתא לקבוע מה אמת ומה לא. לכל היותר בשאלה לְמה נמצאו (כבר) ראיות ולמה עדיין לא.
פשוט זו הייתה אימפריה.
ויודעים מה פחות או יותר היה איתה.

וגם מורדכי. זה אולי קיצור של מורדוכ שזה אל פרסי.

אבל היא אומרת שמי שכתב את המגילה היה בקי בארמון של הפרסים. כי הוא מביא הרבה פרטים שהאדם הפשוט לא היה אמור לדעת

קיצור לא זוכר בדיוק איך היא מוכיחה זאת אבל זה מעניין בלי קשר ההרצאות שלה

Harrington

Well-known member
מנהל
פשוט זו הייתה אימפריה.
ויודעים מה פחות או יותר היה איתה.

וגם מורדכי. זה אולי קיצור של מורדוכ שזה אל פרסי.

אבל היא אומרת שמי שכתב את המגילה היה בקי בארמון של הפרסים. כי הוא מביא הרבה פרטים שהאדם הפשוט לא היה אמור לדעת

קיצור לא זוכר בדיוק איך היא מוכיחה זאת אבל זה מעניין בלי קשר ההרצאות שלה
הדברים האלה ככלל מעניינים. אבל זה סובייקטיבי כמובן. יש מי שזה מעניין אותו כקליפת השום :cool:. בתכל'ס אני כיהודי מאמין, לא נזקק* לראיות חפציות מעולם המדע או מהשנים האחרונות להוכחת אמיתות התנ"ך ואפילו לא מתלהב מהן**. אבל זה בעיני המתבונן מן הסתם.

* למעשה אני בדעה שפעמים רבות זה רק מפריע, כאשר מנהג הדור הוא שעל כל מה שא' מוצא ומציג כראיה לנכונות ב', בא ג' ומוכיח באותות ובמופתים ולפעמים אפילו בראיות חפציות משלו, שאין בה כל ראיה לאמיתות ב'.
** בנוסף לכך ברגע שאנחנו מתרגלים שיש לנו ראיות חפציות ואנחנו מסתמכים עליהן כדי להכיר באמיתות התנ"ך, מטבע הדברים -וכפי שעל פניו נעשה כאן- ברגע שאין ראיה למשהו נסיק שאותו פרק בתנ"ך אינו נכון. אני לא מוכן לבצע את הסקת המסקנות הזו ומתוך כך כאמור, בכלל לא כל כך מתלהב מקיומן/מציאתן של ראיות חפציות כאלה או אחרות לאורך הדורות.

לעומק

Well-known member
הדברים האלה ככלל מעניינים. אבל זה סובייקטיבי כמובן. יש מי שזה מעניין אותו כקליפת השום :cool:. בתכל'ס אני כיהודי מאמין, לא נזקק* לראיות חפציות מעולם המדע או מהשנים האחרונות להוכחת אמיתות התנ"ך ואפילו לא מתלהב מהן**. אבל זה בעיני המתבונן מן הסתם.

* למעשה אני בדעה שפעמים רבות זה רק מפריע, כאשר מנהג הדור הוא שעל כל מה שא' מוצא ומציג כראיה לנכונות ב', בא ג' ומוכיח באותות ובמופתים ולפעמים אפילו בראיות חפציות משלו, שאין בה כל ראיה לאמיתות ב'.
** בנוסף לכך ברגע שאנחנו מתרגלים שיש לנו ראיות חפציות ואנחנו מסתמכים עליהן כדי להכיר באמיתות התנ"ך, מטבע הדברים -וכפי שעל פניו נעשה כאן- ברגע שאין ראיה למשהו נסיק שאותו פרק בתנ"ך אינו נכון. אני לא מוכן לבצע את הסקת המסקנות הזו ומתוך כך כאמור, בכלל לא כל כך מתלהב מקיומן/מציאתן של ראיות חפציות כאלה או אחרות לאורך הדורות.
זה מסובך הקטע הזה..
זה קטע קצרצר שמצאתי על מה היא אומרת על מגילת אסתר
https://youtube.com/shorts/DY70Ab5VOLY?si=uDw5RngRzXGUCx9R

וסתם כך, שאתה אומר שאתה יודע מה נכון.
זו שאלה איך אתה יודע
אז גם פה יש סרטון שממש שווה להקשיב לו.

בקיצור מה שהם אומרים.
שצריך קודם להבין איך אתה חושב( פילוספיה)
ואז לדעת.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה מסובך הקטע הזה..
זה קטע קצרצר שמצאתי על מה היא אומרת על מגילת אסתר
https://youtube.com/shorts/DY70Ab5VOLY?si=uDw5RngRzXGUCx9R

וסתם כך, שאתה אומר שאתה יודע מה נכון.
זו שאלה איך אתה יודע
אז גם פה יש סרטון שממש שווה להקשיב לו.

בקיצור מה שהם אומרים.
שצריך קודם להבין איך אתה חושב( פילוספיה)
ואז לדעת.
לא יודע אם התכוונת אלי כשכתבת "שאתה אומר שאתה יודע מה נכון", או שאתה מאלה ש'שוכחים' את האות כ' בתחילת המילה ודיברת באופן כללי, אבל אישית לא שמעת ממני מעולם שאני "יודע מה נכון". אני מאמין במשהו ומטבע הדברים מאמין שזה נכון. אבל זאת אמונה, מה שאומר שפר הגדרה זאת לא ידיעה.

לעומק

Well-known member
לא יודע אם התכוונת אלי כשכתבת "שאתה אומר שאתה יודע מה נכון", או שאתה מאלה ש'שוכחים' את האות כ' בתחילת המילה ודיברת באופן כללי, אבל אישית לא שמעת ממני מעולם שאני "יודע מה נכון". אני מאמין במשהו ומטבע הדברים מאמין שזה נכון. אבל זאת אמונה, מה שאומר שפר הגדרה זאת לא ידיעה.
דיברתי בכללי,
סתם כך, אם אתה אוהב לחשוב.
ממליץ על הסרטון השני.
הם אורתודקסים. אבל אוהבים לחשוב על מה שהם מאמינים.

למעלה