האם הפרסום עוזר?

עמית103

New member
האם הפרסום עוזר?

ישנה שאלה שמעניינת אותי כבר הרבה זמן, והחלטתי להעלות אותה בפורום הזה, למרות שהיא אינה עוסקת בתקשורת ההמונים באופן ישיר, אלא עקיף. השאלה שלי היא עד כמה ידועה התועלת שבפרסום, באמצעות התקשורת או באמצעים אחרים (שלטי חוצות, חסויות וכדומה). שוק הפרסום הוא אחד מהחשובים ביותר בכלכלה המודרנית, והוא מרכיב מאוד חשוב בכל השיקולים של חברה מסחרית. השאלה היא עד כמה ידוע הקשר בין פרסום לבין הצלחה מסחרית של חברה. אין בידי נתונים סטטיסטיים כלל, ועל כן איני יודע את העובדות לאשורן, אבל בכל זאת נראה לי באופן אישי שהקשר הזה הוא חלש מאוד. כלומר, לפי דעתי התועלת הכלכלית שמפיקה חברה ידועה מפרסומת שמפרסמת את המותג של החברה עצמה בלבד (ולא איזה מוצר או שירות חדש) היא מועטה בלבד. אמנם אין דרך לבדוק זאת באופן ישיר, שכן על כמות הצריכה משפיעים גורמים רבים והפרסום הוא רק אחד מהם, אבל בכל אופן צריכה להיות שיטה לבדוק זאת, אחרת לא היו משקיעים כל כך הרבה כסף בפרסום. למישהו יש רעיונות?

מחשבות

New member
יש רעיונות. ראית את פרסום יופלה? כל

המדינה ראתה כמובן, נדהמה מהלשון השלוחה ורצה לקנות את היוגורט. כיום ההצלחה של היוגורט הזה בלתי מעורערת. חומוס צבר עקף את אחלה וכך הלאה. השאלה היא מהי האלטרנטיבה כדברי "החכם" שמעון פרס. אם לא יהיה פרסום, כיצד נדע על מוצר חדש? הפרסום מנווט אותנו לעבר מוצר חדש בתנאי שאנו מוכנים נפשית למוצרים חדשים. רבים האנשים (ברמות סוציואקונומיות נמוכות או השכלתיות נמוכות) שאינם מתפתים כלל לפרסומות ורואים בהם את שליח השטן. האינטרנט ניסה להיבנות על פרסומות וכשל לחלוטין. נקודה זו מעניינת במיוחד משום שככל שהחשיפה לאינטרנט גדלה היום, הפרסום אפקטיבי יותר בכך שאינו מפריע כמו בערוצים המסחריים בטלויזיה, אבל מגרה את הגולש ללמוד על מוצר או שירות חדש. בפרסום מוצאים כוחות קריאייטיביים רבים ולכן אולי יש הצדקה מסויימת לענף הזה.

עמית103

New member
אני מדבר על פרסום חברה, לא מוצר

כמובן שפרסום של מוצר חדש תורם מאוד לצריכתו. כך גם פרסום על מבצע חדש או שירות חדש של חברה מסוימת. כאן הפרסום משרת את מטרתו המקורית, והיא העברת אינפורמציה לצרכן. השאלה שלי נוגעת לפרסום של חברה או מותג באופן כללי, או פרסומות למוצר קיים. כלומר, האם למשל חברת כיתן הרוויחה ממסע הפרסום בו הודיעה על שינוי שמה? או פרסומות לחברות סלולרי, עיתונים, וכו´ שאינן מעבירות בעצם מידע חדש אלא רק "מזכירות" על קיומן.

למעלה