האם העולם מוכן? לא. לצערי.

עידו10

New member
האם העולם מוכן? לא. לצערי.

לצערי, העולם כיום, לא חכם מספיק, ואינו בעל מוסר פנימי. כמה שאני מייחל ליום שבו התורה תהיה רק זכרון רחוק מתרבות פרמיטיבית, אני עדיין מודע לכך שאין העולם מוכן לזאת. העולם עדיין טיפש. כל עוד העולם לא יגיע למצב שבו אנשים כמו טארו לא יוכלו להגיד "בלי התורה לא יהיה מוסר"- לא תיגמר עבודתנו, וחיינו ימוררו על ידי הכסילים שמנהלים את חייהם (וגם את חיינו ומותנו במידה מסויימת) עפ"י ספר עתיק. מכאן עולה השאלה- אז מה הטעם להתנגד? התשובה לכך היא- רק משום שאנו מתחנכים ומשכילים ומתנגדים לאיוולת והשימוש הזול בדת, בסוף ננצח. הבעיה כיום היא רק אחת- ללא החוקים הברורים של המלך- התורה, לא תהיה חברה מתורבתת. עד כמה שנרצה לחשוב שהעולם מפותח וחכם, עלינו להשלים עם עובדה מסויימת- בינתיים, זה רק אנחנו.

1337hAx0r

New member
כולם יכולים להיות כאלה

אנחנו (אני לא יודע אם אני כלול בקבוצה שלך) לא כל כך שונים מהאנשים המאמינים,מה שמריד בינינו זה בסך הכל כמו מחשבות שבעזרת חינוך נכון אפשר יהיה לאזן יותר את המחשבה של כולם (לא לכפות!!!!!!!!!!!!!!!!!!). אולי אם החוקים שאסור להטיף לילדים בבתי הספר לדת מסויימת היו באמת מיוסמים (להוריד את שעורי התנך וללמוד יותר היסטוריה אמיתית [כמובן שגם של עם ישראל]) אז המצב היה יותר טוב ולפרזיטים של שס ויהדות התורה היו פחות מנדטים.

taro

New member
וודאי שיכול להיות מוסר בלי

התורה. אבל כדי שיהיה מוסר טוטאלי, שיעמוד כערך בפני עצמו, אתה צריך לעגן אותו במשהו טוטאלי, בין אם זה אלוהים ובין אם לא. ואין קשר להשכלה. ישעיהו לייבוביץ´, עמנואל לוינס והרב סלוביצ´ק הינם אנשים משכילים דיים, ועדיין אנשים דתיים. הבעיה אינה נעוצה בעובדה שאנשים פונים לדת מחוסר ידיעה, אלא מחוסר ההבנה שלך בעובדה, שלדת פונים פעמים רבות מתוך אמונה, ולא מתוך ידיעה.

למעלה