האם הספרים נעלמים???

אסִי

New member
ולשאלתך,

אם הייתי יכול הייתי בחור ב-2 אפשרויות שהיו שם לבחירה (מתוך 3). לדעתי הספרים לא נעלמים. הם אף פעם לא יעלמו (אולי בעתיד), אך אני חושב שלאט-לאט האינטרנט / המחשב תופס את מקומם של הספרים.

לא קראתי עדיין את מה שכתבו שם

אבל לדעתי אין עדיין תחליף לספר. אולי בעתיד יהיה ספר אלקטרוני שעשוי בצורה דומה לספר הנוכחי או מערכת ממוחשבת שבה המסך יוגש לעיני השוכב במיטה (זו הפוזה הנוחה עלי לקריאת ספר... או באמבטיה).

amiak

New member
אין תחליף לספרים...

ונראה לי שכל השגעון סביב ספרי הארי פוטר וטרילוגית שר הטבעות הוכיחו את זה. אם הספר טוב מספיק - יהיו לו קונים. אפילו רק בשביל דתיים שלא יכולים להפעיל מכשירים חשמליים בשבת, וקוראים ספר במקום (ככה אני התחלתי)

Boo9ie

New member
הוכיחו?! אממ....מוזר

תרבות קניית ספרים היא לא בהכרח תרבות קריאת ספרים. נכון, שר הטבעות זכה ב11 (?) אוסקרים, אבל אני בספק אם כל אלו שראו את הספר טרחו לקרוא את הספרים. אז אנשים קראו 5 ספרי הארי פוטר זה מצדיק את היותנו עם הספר? יפה,יווופי הי הו לנו... אנו אנשי תרבות ורוח. * * * * "אם הספר טוב מספיק - יהיו לו קונים" - זה רצוי רחוק מלהיות מצוי. הלוואי שזה היה כל אבל בפועל הוא רחוק ביותר, בראש רבי המכר נמצאים רם אורן ושות' ואנשים שכותבים, אבל הם רחוקים מלהיות סופרים. עכשיו שכל סלבריטי מתחיל וגרפומן מתחיל כותב ספר "אני רוצה להרוויח כמה גרושים על חשבון 7.5 דקות התהילה שלי" - זה לא מה שישאיר את הקריאה בחיים. ספרים כמו "מי הזיז את הגבינה שלי" מוכרים (ומרוויחים) מליונים, זה ספר טוב?! רחוק מזה. אני מסכימה שאין תחליף לספרים
אבל לא אתגר קרת ושות' הם אלו שיחזיקו את הספרות...

amiak

New member
אנשים לא ישקיעו 200 שקלים בספרים

שלא יקראו. כנסי לחנות ספרים בהזדמנות ותראי את כמות העסקים שרצה... יש קריאה. כמובן שיש את ה"ספרות" הפופולרית שהיא חרטא, אבל את זה היה תמיד. יש המון ספרים איכותיים שנמכרים ונקראים, אז די לבאס אותי! וכן אתגר קרת ושות' הם אלו שיעודדו קריאה. הם טריגר מעולה

I am a freak

New member
את לא מכירה את אבא שלי

יש לנו סיפרייה בחדר עבודה שלא תבייש סופר, חוקר ועיתונאי [אני לא יודע מה הוא קשור...] אבל- אם תשאלי את אבא שלי כמה מהספרים הוא קרא- גם את השמות של המעט שקרא- הוא לא זוכר. יש גם כאלה אנשים, לצערי [אני חושב]. אל תכלילי
הפריק.

I am a freak

New member
אני יכול לתת לך לדבר איתו...

או לעשות לו אירוח בפורום.... חיחיחי
. אבל- כן. הוא קונה ספרים [דיי הרבה] והוא עדיין, במשך דיי הרבה שנים, מחפש את הזמן, העיניים והמקום הנוח- לקרוא בו את כל הספרים שהוא קנה. איזה ספרים את קוראת
אולי אני אשלח לך משהו בדואר
הפריק.

סרפד

New member
הרבה אנשים קונים ספרים בשביל החרטא

לעשות רושם, או שהם אף פעם לא מוצאים את הזמן וכו'. המדד הכי אמין זה כמה ילדים מנויים לספריה ובאיזו תדירות הם מחליפים ספרים. הספריות הציבוריות הן ברובן לא בדיוק עסק משגשג.

Chevy

New member
אם קונים אז כדי לקרוא

סתם בשביל ההתלהבות...

למעלה