האם המורה שלי גרידי?

נמלי

New member
האם המורה שלי גרידי?

לאמנויות המלחמה שבו אני מתאמן, הודיע לנו המאמן היום כי בקרוב תתקיים בחינה, ולהפתעתי, בישר כי הבחינה עולה 50 שקלים. כמו כן, גבה מאיתנו דמי חבר שנתיים, בסך 350 ש"ח. האם הדבר מקובל גם בבתי"ס אחרים לאמנויות לחימה? או שזוהי תאוות בצע לשמה? מה דעתכם?

גם המורה שלי לוקח 50 ש"ח למבחן

וזה כולל תעודה ורישום ביפן. ברוב המקומות שאני מכיר נהוג לשלם עבור מבחן. לגבי דמי חבר, גם זה קיים בהרבה מאוד דוג´ואים, במיוחד כשהדוג´ו הוא חלק מארגון יותר גדול, ואז אתה למעשה משלם עבור חברות בארגון שלעתים מקנה זכויות מסוימות. על פניו המחיר של 350 שקל נראה לי קצת גרנדיוזי, אבל אני לא יודע מה עומד מאחוריו, ואולי הוא מוצדק... בכל מקרה, אם אינך מרוצה מהמורה שלך, ואתה מרגיש שהוא לא באמת מסור לשיטה שהוא מלמד, אלא כמו שאתה אומר "גרידי", אני מניח שתדע מה לעשות. לורנס

תשלומים.

בכל מקום נהוג לגבות דמי חבר, שבד"כ משמשים לרישום וביטוח המתאמנים. אם אתה מגיע למקום שלא גובים ביטוח, אז כדאי להיזהר (מלהגיע למקום הזה). לגבי תשלום עבור בחינה - חלק מהמקומות נוהגים לקחת וחלק לא. צריך לזכור, שגם המורה מתפרנס ממשהו. חוץ מזה, שהוא משקיע את מיטב מרצו וזמנו, ומן הראוי להעניק לו תמורה מסוימת. וכבר נאמר - שאין ארוחות חינם. אגב, מה זה גרידי?

אלגוריתם שמחפש תוצאה מיטבית לוקאלית

בלי להתחשב בתוצאה מיטבית גלובלית. מניח ש"סכום" תוצאות מיטביות לוקאליות קרוב מספיק לתוצאה מיטבית גלובלית בפתרון בעיות מסוימות.

נמליי

New member
לסלבו: מה זה גרידי

גרידי = תאב בצע............ אני מםכים שגם המורה צריך להתפרנס ומגיעה לו תמורה הולמת עבור זמנו נסיונו וכו´. אלא שבמקרה שלי.......אני לא בטוח תודה

אז לא יותר פשוט לעבור לפונטים

באנגלית? בגלל זה, עוד ירכלו בפורום שחוץ מכמה מילים ביפנית אני לא יודע כלום

zedprime

New member
חוץ?

כמה מילים ביפנית זה עולם ומלואו לעומת לדעת מה זה גרידי...

Hlander

New member
כמו שנאמר, כל מקום והנוהל שלו

אצלנו, כמו שאמר לורנס, יש תשלום. התשלום עולה ככל שעולה הדרגה. אף שקל מתשלום זה לא נכנס לכיס של המאמן (לפחות אצלנו זה ככה), התשלום נשלח ישירות ליפן למטרת רישום. בנושא של ביטוח שנתי: אין כאן שאלה של כדאי או רצוי, זה חובה. יש מקומות בהם הביטוח נכנס בתשלומים הרגילים, אבל בכל מקרה ביטוח צריך להיות לכל מקרה שלא יהיה.

amir_aikido

New member
חסר מידע על יתר התשלומים

כל מורה מחלק את התשלומים שהוא גובה באופן אחר, מורה אחד יגבה יותר כדמי-חבר שנתיים ופחות בתשלום חודשי, ואחר יוותר על תשלום דמי-חבר אך יגבה תשלום גבוה לחודש (וכך ישלם גם את הביטוח). גביית תשלום על בחינות מקובלת יותר בבחינות לדרגות דאן, כאשר מוענקת תעודה לאחר הבחינה. במצבים כאלה בהחלט מקובל שככל שהדרגה גבוהה יותר התשלום גבוה יותר - ויכול להיות מאוד גבוה. אצלנו במועדון תשלום כזה מתבצע רק עבור התעודה מחו"ל ולא על הבחינה אך המחיר כרגע מתקרב ל- 50$ לדאן (תלוי גם בארגון המאשר את הדרגה. ושלמה, המורה, כל הזמן מנסה להוריד את התשלום). המורה עצמו לא גובה תשלום לא עבור הבחינה ולא עבור הדרגה. מצד שני - הבחינות אצלנו מתבצעות במהלך השיעורים הרגילים, במקומות בהם המורה מבצע את המבחן במסגרת שיעור מיוחד - האם לא ראוי שהוא יקבל תשלום על זמנו? אמיר

Connor MacLeod

New member
עד כמה שאני יודע, זה אפילו קצת יותר

התעודה האחרונה מיפן עלתה לי קצת יותר מ-200$, הקודמת לפניה עלתה משהו סביב ה-100$ ... שוב, תלוי איזו שיטה, אצל מי, והנהלים המקומיים ...

אם אני לא טועה, קונור היה בסרט

ודאנקן בסדרה? (זו לא תשובה, זו שאלה. שמתי סימן-שאלה בסוף, נכון? אז זאת שאלה, לא?)

idv

New member
צודק

אתר רשמי אגב לפי האתר קונור מקלאוד (כריסטופר למברט) הופיע בפרק הראשון של הסדרה. מה שאומר שעכשיו בגללכם אני מוריד את הפרק הנ"ל

סייפיי

New member
אצלנו רק הבחינות משו-דאן ומעלה

עולות כסף וכוללות תעודה ורישום בדוג´ו המקורי של השיטה בהוואי או ביפן, אני לא זוכר...

Connor MacLeod

New member
אין כמו המקור

אין מה לעשות ... Highlander 1 (הסרט המקורי) פשוט אלילי... הסדרה היא עוד אחד מההמשכים שמנסים לטפוס "טרמפ" על משהו טוב שהיה (כמו הרבה סרטים אחרים - "לוק סטוק", "הנמלט", "העורב" - שד"א גם סרט מעולה, ועוד רבים וטובים).

למעלה