האם הים גלי לשייט חופים

• פותח הנושא cloc
  • פורסם בתאריך

cloc

New member
האם הים גלי לשייט חופים

ברצוני להצטרף לשייט חופים -יון, רודוס קפריסין ועוד. אני מאד מוטרד מהשאלה איזה ים מחכה לי במהלך החודש הנוכחי ותחילת החודש הבא?והאם יש רלונטיות לשאלה באוניות הנוסעים של היום?

תחזית

לימים הקרובים תמצא כאן. השאלה רלוונטית תמיד, ככל שגודל האוניה גדול יותר (אין "סטנדרט לאוניות היום") הגלים מורגשים פחות. עוד עוזר (אם הים סוער) להיות יחסית נמוך (קרוב לבטן האוניה) ולא בירכתיים. באופן גורף אני יכולה להעיד שהים אינו סוער באזורים אלה בתקופה זו של השנה ואם מדובר באוניה גדולה, סביר שהשיט יהיה מהנה וגלי הים לא יפגמו מההנאה. שיט נעים! קישה

skipper

New member
הפלגה חופית

האם אתה מעוניין לצאת להפלגה ע"ג אניה או ספינה קטנה??? האם הפלגת בעבר? שאלות שצריך לדעת כרקע למתן התשובה. לפני חודשיים חזרתי מהפלגה ביוון. מרודוס (שהיא עדיין יוון) ועד לאתונה. השיט נערך ביאכטת מפרש וניתקלתי בים לא קל (רוח של 35 קשרים) שזה בערך 65 קמ"ש. אני מניח שאתה מעוניין לצאת להפלגה באוניה ולא בספינה קטנה ולפיכך לדעתי לא צפויות לך בעיות משום שאניות נוסעים בנויות להפליג גם במזג אויר פחות נוח. גם במזג אויר שקט לחלוטין וים נוח אנשים לעיתים לא חשים בטוב בזמן הפלגה. אפשר להיערך לעניין עם כדורים או מדבקות ל"מחלות תנועה" (MOTION SICKNESS") לדעתי תיתקל בגשם ובמזג אויר אפרורי למדי (לא כיף). קשה לנבא את תחזית מזג האויר לעוד חודש אבל, אני מניח שעדיין יהייה חורף. יש אתרים המדווחים תחזית מזג אויר. בהצלחה אמיר

למעלה