האם הילדים שוטפים ידיים בגן?

גילית44

New member
האם הילדים שוטפים ידיים בגן?

בבית זאת בכלל לא שאלה, לא יוצאים משירותים בלי לרחוץ ידיים. לפעמים לפני אוכל, אם לפני זה הן התלכלכו. אבל מה קורה בגן? האם קיים בכלל נוהל שטיפת ידיים אחרי שירותים ו/או לפני אוכל? יש בכלל דבר כזה מגבת ידיים בגן?

מעיןבר

New member
אצלינו בגנים

היה עקרונית משהו שכזה, השאלה היא האם יש מישהו שישגיח ויראה שאכן הם עושים את זה...

chompi1

New member
אצלנו אמורים לשטוף

איך דואגים שזה מתבצע בפועל? לא יודעת ולא בטוחה כלל שזה קורה. אני מבקשת מירדן שתמיד ישטוף ידיים, ולפי איך שאני רואה, הוא גם עושה את זה. אבל אני מתארת לעצמי שיש מספיק פעמים שזה לא קורה, והחלטתי שיש לי יותר מדי דברים להיות מוטרדת מהם, וזה לא אחד מהם...

ellieg

New member
אצלינו

בטרום טרום חובה יש גננת שמאוד מחנכת להיגינה ושוטפים.

../images/Emo5.gif

נושא כאוב. מאוד. יש מגבת ידיים (אחת לכל הילדים) שמוחלפת 3 פעמים ביום, יש נהלי שטיפת ידיים לפני ואחרי האוכל ((לא כולם מקובלים עלי) ובגדול מנטרים אותם. לא ממש מקפידים על רחיצת ידיים לפני שילד משתתף בהכנת אוכל, ולא מקפידים על רחיצת הידיים אחרי יציאה מהשרותים. למען ההגינות יאמר שלא קשה לי להבין למה לא מקפידים על רחיצת הידיים אחרי כל ביקור בשרותים שכולל רק פשפוש (אין בקרה על המפשפשים), אבל יש לי בעייה עם זה כשמדובר בביקור יותר ארוך בשרותים (מה עוד שהילד אמור לקרוא לאחת הגננות שתבדוק שהוא ניקה את עצמו היטב). הכפתור מספרת לי שהיא נמנעת משטיפת הידיים אחרי ביקור בשרותים כי אין סבון (הכלי עם הסבון עומד לרוב על המתקן של המראה, שתלוי גבוה), וזה מאוד מקומם אותי. מצד שני היא גם נמנעת כי אין שם מים חמים (וזה אולי עדיף, אלא אם כן מתקינים משהו שיגביל את טמפ' המים) ומצד שלישי אם אין מי שיזכיר לה לרחוץ ידיים היא חוזרת בריצה לשחק תוך כדי הרמת המכנסיים... אגב, בחורף יש עוד בעייה שקשורה לרחיצת ידיים והיא הרטבת השרוולים. זה לא גליק גדול להסתובב בחורף עם שרוולים רטובים, ולכן אני בולעת את הצפרדע. בקיץ אני מזכירה השכם והערב שיש לרחוץ ידיים בגן אחרי כל ביקור בשרותים.

bobi2525

New member
מגבת משותפת לידיים

זה ממש אסור-לפי ה"חוקים" של גני ילדים קשה לי להאמין שמגבת כזו של ידיים לא נהפכת גם להיות של פנים.....וזה אומר נזלת שמעבירים אחד לשני... אם כבר מגבת ידיים שתהיה אישית לכל אחד. בגן של הילד שלי יש מגבות נייר חד פעמיות.

הם לא צריכים מגבת כדי להעביר נזלת מאחד לשני

הם שותים מאותן כוסות (בשעות שבין הארוחות)... הלוואי שהיה בחדר השרותים בגן מקום פיזי מספיק כדי שלכל ילד תהיה מגבת אישית משלו, בעיני זה אלף בית של היגיינה, אבל גם את הצפרדע הזו אני איכשהו בולעת.

bobi2525

New member
איכשהו

תמיד בשירשורים ובשיחות עם הורים נוספים על "הגן של הילד" יש תחושה של ויתור כאילו שזה משהו שלא בשליטתנו כאילו שזה משהו שהוא גדול מאיתנו.... וזה כל כך לא נכון אני על דברים שהם עקרוניים בעניי לא חוששת לבקש ולדרוש אני משלמת את מיטב כספי הם לא עושים לי טובה ששומרים לי על הילד. כפתור-לא מבקרת אותך סתם מעלה את ההרגשה הכללית שלי חבל שכהורים כל כך אוהבים מודעים ומשקיעים נוותר על דברים שקורים בגן. לי היה חשוב כשבחרתי גן-שיש ועד הורים-שההורים מאוד מעורבים ובעלי השפעה ככה גם אני לא יוצאת "הרעה" ואין שום דבר "אישי" ביני לבין הצוות ועד ההורים מטפל בזה. מאוד יעיל. ואגב מזתומרת שותים מאותן כוסות? מבלי לשטוף בן אחד לשני?

chompi1

New member
אני ממש לא חושבת שיש ויתור

כמו שכתבת, על דברים עקרוניים אנחנו לא מוותרים, השאלה היא מה עקרוני בעניינו. בגן, שיש בו צוות של גננות ומטפלות ועוד הרבה יותר ילדים, ואנחנו לא נמצאים כדי לדעת בדיוק מה קורה בכל רגע, אנחנו לא יכולים לדרוש שיתנהגו עם הילדים שלנו בדיוק כמו שאנחנו מתנהגים איתם בבית. אז כל אחד שם דגש, לפי מה שחשוב בעיניו. יש דברים עקרוניים, שהם יהרג ובל יעבור, שעליהם אי אפשר לוותר, יש דברים חשובים ויש דברים שפחות חשובים. בעיני שטיפת הידיים בגן, היא דבר חשוב, אבל לא עד כדי כך שאעשה בשביל זה שמיניות באויר, כי גם אם אני מאד אתאמץ, אין לי דרך לבדוק שהדברים באמת נעשים כפי שהייתי רוצה. וזה לא מספיק חשוב בשבילי כדי לעשות בלאגנים ולדרוש דרישות. כמו כל דבר בחיים, גם כאן, אני חושבת שצריך לדעת על מה להלחם. זו בעיני מלחמה מיותרת. אבל מכאן ועד ויתור, ועל דברים שגדולים מאיתנו וכו', נראה לי שהמרחק גדול...

למעלה