האם הייתם אומרים משהו?

patetta

New member
האם הייתם אומרים משהו?

הייתי במכון של מורה די ידוע וביקשתי רשות לצפות בשיעור. אני עושה את זה מדי פעם כי אני רוצה ללמוד איך מורים אחרים מלמדים ועל ידי כך לשפר את מיומנויות ההדרכה שלי. כשצפיתי בשיעור הבחנתי במתאמנת אחת בעלת חגורה ירוקה שהתאמנה עם עגילים כשהיא היתה קרובה אלי שקלתי עם להעיר לה על העגילים ובסוף החלטתי שלא.לאחר מכן היא ערכה קרב קרקע עם המאמן בעצמו ממש קרוב אלי,ושקלתי להגיד לו למקרה שלא הבחין.אני שתקתי ולאחר שהם סיימו את הקרב היא אמרה :"איבדתי עגיל".ואני אמרתי תגידי תודה שלא איבדת איתו גם חתיכה מהאוזן , והמאמן אישר את דברי. בדיעבד חשבתי שאם היא היתה נפצעת הייתי מצטער על כך שלא הערתי לה.אז תגידו אתם :הייתם מעירים על עבירת בטיחות במכון שהוא לא ה"בית" שלכם?

usr

New member
הייתי מעיר לה בעדינות בשאלה כגון

מותר לכם להתאמן עם עגילים ?

fantomex

New member
צודק

גם אני הייתי מעיר כך... ואם הילדה לא היית מבינה את הכוונה שלי בהחלט הייתי פונה למורה ואומר לו על עניין העגילים כי היה קורה משהו לא הייתי מרגיש טוב עם עצמי אחרי זה.

כללי התנהגות מחוץ לבית

ראשית,כל הנכתב בהמשך הוא דעתי בלבד. 1.בקש מראש רשות לצפות באימון. 2.הודע בזמן הבקשה על כך שהינך מתאמן ,דרגתך,והאם הינך מדריך . 3.התייצב לפני תחילת האימון,הצג את עצמך למורה ולחניכים. 4.שב בצד במהלך כל האימון,על פי המקובל באותו מקום(גם אם מקובל באותו מקום לצפות באימון רק בסייזה). 5.שמור על הבעת פנים רצינית וקשובה.חיוך,גם של הנאה,עלול להתפרש כלגלוג. 6.שמור את הערותיך לעצמך,מכל סוג שהוא.איש אינו אוהב שמבקרים אותו,בודאי עם משיא הביקורת הנו אורח(אורח לרגע ,רואה כל פגע). 7.בתום האימון,הודע למורה ולתלמידים על הפריוילגיה שאיפשרו לך לצפות באימון. 8.במידה והמורה הבכיר מעוניין בכך שתף אותו בהתרשמותיך;אבל רק רשמים חיוביים. 9.ביקורת,בונה בלבד,ניתן ואף רצוי להעביר ביום המחרת. בהצלחה

ש מים

New member
קנגה, שאלה לי אליך

אתה אומר: 2. "הודע בזמן הבקשה על כך שהינך מתאמן ,דרגתך,והאם הינך מדריך". ואני לא בטוח... האין כאן איזו מידה של גאוותנות (נניח לבוא לדוג'ו מסויים ולאמר: "אני דאן 32 וממאמן בשיטה W")? אני הייתי מעדיף להצניע ככל האפשר את עצמי. 3. "התייצב לפני תחילת האימון,הצג את עצמך למורה ולחניכים". למורה אני מבין, אבל למה לחניכיו (בהנחה שאתה אורח חד-פעמי)? גם בזה אני חושש מחטא הגאווה (לא, לא
, לכל מי שרצה להוריד הנחתה
). חוץ מזה אני מסכים עם כל מה שכתבת. רק בריאות!!

patetta

New member
אני מסכים איתך קנגה

אבל איך היית מרגיש עם עצמך אם היא היתה נפצעת בגלל ששתקת

דבר דבר

1.משום מה ברח לי התשובה לש מים ,והוא התחבר לכאן.סליחה על בורותי בענייני מחשב. 2.היא לא נפצעה בגלל שתיקתי! היא נפצעה עקב כללי לבוש לא תקינים במכון בו אני אורח. אין לי אחריות על כל העולם. אולי הערתי היתה גורמת לתנועה פתאומית שתגרום לנזק? אולי להערתי יהיו השלכות ארוכות טוח והרסניות על מערכת האמון בין התלמידה למאמן? אצלי,מקפידים על כללי בטיחות ולבוש.אחרים קובעים לעצמם.

anush91

New member
אבל אתה הרי לא היחיד ..

שראה אותה עם עגילים! ואם היא הייתה נפצעת זה לא היה בגלל שלא אמרת, הרי גם כל הקבוצה ראתה ובטח לא מעטים שמו לב ורצו להעיר. ובכלל, זה הרי אמור להיות מובן מאליו שלא באים עם תכשיטים לאימונים לא?!

patetta

New member
בגלל זה אני שואל

אם היית שותקת או אומרת משהו האם כללי הנימוס קודמים לדאגה שהבחורה לא תיפצע

anush91

New member
אולי הייתי מעירה למאמן או לבחורה..

בסוף האימון, אך לא מתערבת באמצע, כי זה לא מנומס לדעתי להתערב בשיעור אם באתי רק לצפות.

תגיד מה הפובייית../images/Emo34.gif בדברייך../images/Emo35.gif

וברצינות,עניין של חינוך אצלי. ככה לימדו אותי,כשאתה מגיע למקום זר הצג את עצמך על תואריך והכשרותיך. התלמידים ידעו שאתה אורח שמגיע לצפות בהם מתוך כבוד והערכה כמי שמבין את המסירות הנדרשת לעוסקים בדרך זו.אחרת הם עלולים לחשוב שאתה בוחן סמוי מטעם "השלטונות" וכך לא יהיו מרוכזים בתירגול. לגבי המדריך ,אצלי זה נקרא-professional cortesy . אבל שוב,ככה חינכו אותי.לא עניין של גאווה,עניין של נימוסין וכללי התנהגות. כך נהוג אצלנו-קראטה קיוקושין.

cutelion

New member
אתה מוכן לשתף אותנו

מאיפה בדיוק לקוחים ה"כללים" הללו? "חיוך , אפילו של הנאה עלול להתפרש כלגלוג"??? גם לא כדאי להראות יותר מידי רציני , שלא חס וחלילה יחשבו שאתה חושב דברים לא טובים בהבעה רצינית ... "הצג את עצמך בפני כל התלמידים" ? אולי מראש תברר עם המורה על "טקס קבלת תלמיד אורח" הנהוג במקום , כדאי אפילו יום לפני , כי הרי ייתכן והתלמידים והמורה אמורים ללבוש בגד טקסי מיוחד לארוע . מקווה שאנשים כאן ידעו לקחת את דברייך כדעות אישיות בלבד ולא ככללים אמיתיים ...

Tonjin

New member
גם אני הייתי רוצה לקוות שאנשים כאן

ידעו לקרוא ולהבין את השורה ("ראשית,כל הנכתב בהמשך הוא דעתי בלבד.) "שפותחת את ההודעה של רוּ כלשונה.. כנראה שטעיתי...

הואיל וזה פורום אמנויות לחימה

שמי:רו,הבן של קנגה,מסיפורי פו.עוסק ביוגה מגיל ילדות.באמנויות לחימה מגיל 15.התחלתי בשוטוקאן,ביקרתי בTKD,נישארתי בקיוקושין קראטה.אני מדריך מעל 15 שנים.ביקרתי במכוני אימון בארץ ובחו"ל.בין השאר צפיתי באימון שנערך שעתיים כשאני יושב בסייזה מבלי לזוז(זה קל,אחרי עשרים דקות הרגליים נרדמות ומאבדים כל תחושה).הכללים הם תמצית הנסיון והידעשלי בלבד. אולי נחשפתי לאנשים עם כללי התנהגות מאוד מסויימים,שאף ביפן יחשבו ליוצאי דופן.אבל כך אני מאמין מצמצמים אפשרויות לחוסר נעימות ואי הבנה. כן,אני יודע שזה לא ישראלי,ואולי קיצוני גם לאירופאים ויפנים.מצד שני,גם אמנות הלחימה שאני עוסק בה נחשבת לקיצונית גם בתחום כללי התנהגות.

ש מים

New member
צפיה באימון?

רו (ולאחרים), רו מדבר על "צפיה" באימון. אני יודע שהרבה מורים מעדיפים שהאורחים יצטרפו לאימון. גם אני חושב שהתרשמות אמיתית וטובה יותר מגיעה דווקא מהשתתפות פעילה באימון. ואני תוהה: למה להיות צופה מהצד ולא משתתף פעיל?? שבת שלום!

מספר סיבות אפשריות

1.יש מקומות שלא מאפשרים השתתפות פעילה באימונים לפני שצופים באימון שלם. 2.פציעה המונעת מבעדי מליטול חלק פעיל באימונים.(זמן טוב לערוך ביקורים).

Raffael

New member
מדעתו, ניסיונו ומנימוסים מקובלים.

אפשר אולי להסתייג מחלק מהדברים, אבל הם הגיוניים, נכונים וחלק מאטיקט מקובל למדי.

למעלה