האם הייתה ליגה ???

ASI Z

New member
האם הייתה ליגה ???

מישהו מוכן לנדב מידע מה מי איפה למה וכמה ??

natyh

New member
היתה ליגה

מזכרון לבית שאן למיטב הבנתי נראה לי שהיה הפעם מספר שיא של משתתפים בליגה ובאמת כדאי לשאול מהו המספר המינימלי של המשתתפים שעדיין ניתן להוציא ליגה .... אולי
כדאי פשוט לבטל את הליגות הללו ?

חגי

New member
היו 3 משתתפים ומשתפן אחד

הגעתי מעט באיחור אבל היה מספיק זמן להרכיב בגלל רכיב דרומי. השמיים נראו עם פעילות מפחידה והיו אזורים עם רחובות ענקיים שכיסו את מרבית השמים. בסוף כולם המריאו בסדר (לא בלי קשיים) ואני החלטתי שאין פוטנציאל מבריק והעדפתי להימנע מהמראה כאשר בסופו של קיפול הרוח היתה כבר די על האף (10-20 מימין לא נחשב) ומהאויר קיבלתי דיווחים שדווקא ממש נעים לטוס (בניגוד לחשש שלי מאויר עצבני).

נתי יקירי

בעמוד הראשון בספר של ריץ' פייפר (גולש אוויר אגדי שסיים בכלא לאחר שנתפס בהברחת סמים, השתחרר, חזר לגלוש אבל לא הצליח לחזור על הישגיו, לעומת זאת בכלא התאמן במשקולות ויצא משם לפחות כמו סילבסטר סטלון) כתוב: " לו היו בעולם רק שני גולשי אוויר, הם היו מתחרים בינהם". זה כנראה טבע האדם, והליגה הזאת מתפוררת בגלל כל מיני בעיות אגו ובגלל שכל אחד משוכנע שיש לו מונופול על הצדק, ורק זווית הראיה שלו נכונה. גם זה כנראה טבע האדם (להיות צודק ולא להיות מסוגל להזדהות לרגע עם הצד השני). חבל, אפשר היה להפוך את הליגה למאורע מכונן שכולם נהנים ממנו ומשתפרים. אולי מישהו ירים כאן את הכפפה ויציע מתכונת לליגה שונה, שהעניין החברתי הוא עיקרה. משהו יותר עממי, עם פחות "סכינאות", בלי יותר מידי נוסחאות שכל הזמן מתווכחים עליהן, עם אלמנטים שמוכיחים גם שליטה בגלשן ואולי משהו אטרקטיבי שניתן להזמין אליו קהל. למשל: משולש תבור,גבעת המורה,איכסאל, תבור עם נחיתה לבול בסוף. זהו מסלול שניתן לראות בו את כל הגלשנים באותו זמן וגם מי שלא מבין כלום בספורט הזה, יוכל מיד להבין מי לפני מי וכו'. כל המלווים יחכו ליד הבול בנחיתה, והרי לכם איטראקציה חברתית/תחרותית. חוץ מזה כולם יגיעו הביתה לסייסטה, לא חייבים "לרצוח" תמיד את כל היום. אשמח לארגן תחרות כזאת (דרגות 2 רק המראה ונחיתה לבול עם מאקסימום או מינימום זמן שהייה באוויר (לפי התנאים, מה שיותר קשה). מי שמעוניין להשתתף מוזמן להודיע לי למייל [email protected] אם יהיו מספיק משתתפים, ננסה. רק שאסור לקרוא לזה תחרות, בגלל בעיות ביטוח. נקרא לזה ארוע.מה דעתכם?

מה נגמר עם ריצ' פייפר

השתחרר מהכלא, למד משפטים וכיום הוא התובע הכללי של מחוז אורנג' בקליפורניה. היות שהשתחרר על תנאי, מי שהעסיק אותו באותה תקופה היתה גרושתו, בטי (יצרנית ומומחית למצנחי חירום וריתמות), דבר שלא הפריע לו לאחר מכן לתבוע ולנשל אותה מביתה.

נו?... עכשיו אנ'לא יודע אם לקחת

אותך ברצינות או לא....
אבל הרעיון נראה לי מאד. אשמח להשתתף ברגע שאקבל את הדרגה שלי.

David Gerby

New member
מיקי, רעיון נחמד

להזכירך בוצע פעמיים ב 2003 (סוכות ופסח) ללא הצלחה מסחררת בגלל מיעוט משתתפים. האתגר העיקרי בארגון הארוע הוא להביא את האנשים ולדעתי בזמן הקרוב תהיה היענות לנושא אבל לא יהיו תנאים. הייתי מתכנן על פסח. אם אתה צריך עזרה בארגון תרים טלפון. נתי - אכן נראה כאילו יש שלושה אנשים רציניים בליגה, אבל זה רק לקראת סוף השנה כאשר אלה שיודעים שלא יזכו כבר לא ממש מתמידים. חבל שלא יודעים לחלוק את הכבוד עם הראשונים, הלא כבוד הוא גם לבוא ולהשתתף ולהראות שאיכפת. לבטל? לא יודע אם צריך להרחיק לכת, כיוון שגובה התקציב לאגודה נובע ממספר התחרויות בשנה.

natyh

New member
לא נראה לי דודו

שהבנת את רוח הדברים כלל . בענין הכסף אם המטרה היא לגדל בספורט הזה אנשים שידרכו יציקו יריבו ידחפו כדי להמריא ראשונים , ללא כל איכפתיות לשים לב שחבריהם בשל הדחיפות וההידחפויות הללו לא הצליחו להמריא כלל ובסופו של דבר לספור את הכסף בקופת האגודה אז כנראה שהמטרה הושגה יפה .....
אם לא הבנת מבחינתי המשתתפים בליגות הפכו להחות אנטיפטיים לחלוטין וכל ענינם הוא להמריא ולחכות לאיסוף שיקח אותם הביתה בתום הארוע, ובכלל לא איכפת להם כהוא זה מהמלוים שקרעו את התחת כדי לאסוף אותם מהשדה ,ובא לא נרחיב על מידת האנטיפטיות שמגלים גולשי הפורום הזה . לא מזמן נכתב כאן בפורום כמה קשה לסיים קורס גלישה אוירית והאחוזים העלובים של המסימים שנשארים בספורט , בכל מקרה עכשיו לפחות כשאני קרוב לסיום הוכחתי לפחות בגילי בכושרי הלקוי ולמרות האסטמה שאני סובל ממנה הוכחתי כמה הדברים לא מדויקים , כלומר יכלתי לסיים את הקורס לו הייתי רוצה בכך . ומדוע לא ממש מתחשק לי לסיים ? פשוט בגלל התחרותיות המיותרת הזו כפי שכתב מיקי יפה רק שריץ' פפר פיספס כי לליגה האחרונה יתיצב כנראה רק אדם אחד שיתחרה בעצמו ומשום מה יש לי הרגשה שיפסיד ..... ואם הוא לא יפסיד אז כל האחרים יפסידו . בינתיים פורום רוח הקודש מצנחי רחיפה הוכיח שניתן גם אחרת והמספרים בארועים שלהם בסגנון שמיקי הציע רק הולכים וגדלים . נכון לעכשיו כל ליגה שהגעתי לראות או לאסוף או לצלם היתה מבחינתי בזבוז זמן מיותר, וכל ארוע רוח הקודש ארוע וולונטרי לחלוטי ן לרבות סתם מפגשים חברתיים ברכס היתה ן חויה מתקנת . אך כמובן מול הנימוק המשכנע שלך בענין הכסף בקופה ..... אי אפשר להתמודד ... ומה בדיוק יעשו בכסף ? אני מציע לקבל בחום את הרעיון של מיקי ולשכוח מהכסף הזה , לפי הפתגם הידוע "טוב פת חרבה ושלוה בה מבית מלא זבחי ריב " , מסתבר שכדאי ללמוד משהו עדיין מפרקי אבות . ואגב דודו אם כתבת כל כך יפה מדוע לא השתתפת בליגות ? ולסיכום הענין מצנחי הרחיפה הוכיחו שאפשר להסתדר מאד יפה גם בלי אגודה ובהחלט בא נרחיב את הרעיון אני מציע לבטל את הליגות ולפרק אחת ולתמיד את האגודה הזו , לבטל את הפיקוח המיותר שגרם לבית ספר די עקום לפרוח בחסותו הרבה שנים לבטל את שיטת הדרגות ולבטל את המונופול שיש למדריכים שעושים טעויות מטורפות ומסוכנות ביותר , לפתוח את המידע כולו לציבור בפורום חופשי לחלוטין , ממש כפי שעשו מצנחי הרחיפה , שביטלו את האגודה הליגות והמונופולים והנה מסתבר שעכשיו נהנים שם מהספורט . אולי בקרוב גם כאן .

shaison

New member
נתי אתה טועה ומטעה

לטווח הקרוב זה עובד לטווח הרחוק יהיו בעיות עם ח"א משטרה ביטוח שכבר לא קיים ובסוף לא יהייה ספורט וגם לא תחביב .... שים לב לכמות התאונות טענות ובאלגן שיש ב3 חודשים שאין אגודה שמתוכם 30 ימי לימה עם שמיים סגורים. לגבי רוח הקודש...... כן ירבו ובאמת כול הכבוד אבל זה לא צריך להיות תחליף לאגודה אלא דרך חברתית להפעיל אגודה או חלק מפעילותיה. זה רק שאלה של זמן לפני שלא יהייה שדה נחיתה בזיכרון יעקב כי אחרי הכול האגודה היא זאת שמשלמת לחקלאי על שדה הנחיתה וסביר להניח שלאורך זמן גם לא תיהייה עמדת המראה כי המלון יחליט לשפץ את החנייה ולא יהייה מי שייתאם מולם (כבר היה וקרה בעבר). כנ"ל מבוא חמה ועוד היד נטויה. לגבי ביטוחים ורישיונות ........... לא יהייה קיים עד שלא ניכנס תחת חוק הטייס. לגבי ליגות זה עצוב שביטלו אותם הם היו דבר נהדר ופעיל מאוד (היו זמנים של שתי ליגות עם 30 משתתפיפ בכול ליגה) הם בוטלו בגלל מחסור בביטוחים לא בגלל שרצו. לגבי מונופולים ......... אולי אתה גם יודע מי רצח את קנדי? בהצלחה בהמשך שי לנואל ניו-זילנד

ואי ואי -נתי אתה ממש כועס

המלצה: תחשוב על האינטרסים שלך ותקח פחות ללב (מי שמדבר).

Hawk17

New member
רעיון נחמד מאוד מאוד.

בהחלט יכול להיות חביב לארגן איזה אירוע לנחיתות דיוק לדרגה 2. עם אשרוד את הסמסטר הקרוב אשמח לקחת בזה חלק. מה עם אירוע של ניווטים לדרגה 3 , יש דבר כזה? עומר.

כנראה שנדחה את העניין לאביב

משהו כמו פסח. עד אז ננסה לחפש ספונסר ודרכו לפרסם את הארוע. כמו כן ניתן לצעירים להגיע לדרגה 2 ולהתאמן קצת על בולים. כל מי שיש לו קשר למועצה אזורית גליל תחתון, או עמק יזרעאל, ו\או ליצרן או יבואן של מוצרים שיש להם זיקה לספורט, תנועה, אסטתיקה, או כל מי שיש לו רצון לפרסם משהו (פעם, לפני הרבה שנים השגתי ספונסר שהיה בעצם חברת בניה שבנתה פרוייקט בראשון. זאת הייתה תחרות ליגה שצולמה ושודרה פעמים רבות בטלוויזיה בערוץ 5 שהיה אז ערוץ הספורט). לגייס בקאי שיצלם מהאוויר זאת לא בעיה וגם צוות צילום מקצועי, אני יכול לגייס. הנה, תוך כדי כתיבה אני נותן לעצמי רעיונות. אז מי שיכול להרתם, שיהיה איתי בקשר.

למעלה