האם הטיפול רשלני?

האם הטיפול רשלני?

העברתי את החתול שלי למרפאה לצרכי ניתוח בשעות הבוקר ביום ה'.
רק ב 19:00 בערב (בערך) יצר איתי קשר המנתח. מהשיחה עימו הבנתי שזאת הפעם הראשונה בה הוא ניגש לחתולה.
בגלל הדרדרות במצב החתול, הוחלט לדחות את הניתוח ליום א'.
בינתיים הוא נשאר להשגחה במרפאה.

בבוקר מצבו השתפר והיה רצון לשחרר אותו אך אמרו שיחזרו אלי בצהוריים אחרי שיועצו עם המנתח.
חזרו אלי רק ב 19:00. המצב שוב החמיר. להבנתי וגם מהווטרינר התורן, יש עומס במרפאה.
חושש שהטיפול בחתול נפגע עקב העומס.
מקבלים תשובות באיחור. יתכן וגם הבדיקות באיחור?

sapirdvm

New member
מידע מעורפל

עקרונית, כל מרפאה מחליטה על סדרי העדיפויות בהכנסה לניתוח. לא אחת קרה לי שניתוח אלקטיבי נדחה כשהגיע מקרה חירום שהצריך כניסה לחדר ניתוח כדי להציל חיים. אומנם יש אי נעימות מהלקוח שממתין בלחץ לסיום הניתוח של הכלב/חתול שלו, אבל ברגע שמסבירים, מודיעים מראש שהניתוח נדחה, במרבית המקרים האנשים מבינים, גם אם הרסנו להם תוכניות. יש אנשים שלקחו חופש להיות עם הכלב שלהם ודחינו את הניתוח. זה גורם אכזבה ואפילו כעס אבל הסבר ושיחה יכולים לגשר על ההרגשה הלא נעימה.
קשה לתת דיעה לגבי המקרה הספציפי שלך כי לא ברור מדוע הניתוח נדחה, מה קרה לחתול, מה היתה ההשגחה ומי השגיח? מהי ההתדרדרות במצב ומה הצפי? האם יש בגלל זה סיכון בכלל לנתח?
מציע ללמוד טוב את הנושא. אם אינך מרוצה מהטיפול, מותר לך להגיד את זה גם לבעל המרפאה ואפילו מותר לך להוציא את החתול מהאישפוז שם.
בסקר שעשו באנגליה לפני יותר מעשר שנים לגבי שביעות רצון של לקוחות מהמרפאה, במקום הראשון היו המרפאות שהיתה חניה ללקוחות ליד המרפאה!!, במקום השני היו מרפאות עם 'צוות נחמד ואנושי' ובמקום השלישי הגיע המדד המיקצועי...

תודה. אציין ש..

הדבר שהפריעה לי זה העובדה שהמנתח לא מצא זמן להעיף בחתול ובהיסטוריה שלו עד 19:00 כשהחתול נמצא במרפאה מ 6:00.
פחות מפריע לי שהניתוח נדחה (היה אמור להתבצע ב 15:30). אפילו שלא הודיעו לנו על הדחייה, אין דבר זה מטריד אותי.
מ 6:00 עד 19:00 לא ברור לי אם מישהו בכלל דאג לנסות להאכיל את החתול (פשוט שאלו אותי אם ערב קודם החתול אכל כרגיל, ובזמנו זה נשמע לי שהם לא מודעים על מצבו, עקב היעדר השגחה), שלא לדבר על לבדוק מה מצבו הרפואי. אכן אנסה לברר נק' זו, אבל קשה לי להאמין שאקבל תשובה על כך ואם אקבל.

sapirdvm

New member
צום לפני ניתוח

לפני ההרדמה החתול צריך להיות בצום של 6 שעות. אני מסכימיתך שיש סיכוי שהוא לא אכל למעלה מ12 שעות, אבל מצד שני, במידה ולא ידעו מתי יכנס לניתוח, היה קשה להם (ניחוש שלי) להחליט האם לתת לאכול או לא.
שווה לבחון את האירוע לפי העובדות ולנסות להבין האם יש כאן רצף אירועים שהביאו לאירוע או שיש כאן דפוס התנהלות מסוים

או.קי. נק' שלא חשבתי עליה

אנצל כבר תגובה זו ואשאל, האם כדאי לנתח את החתולה?
תזכורת: פריקה בצד אחד, שבר עם ניתוק מעמוד השדרה.
עפ"י אורטופד - סיכוי של 20% להיצרות של האגן.

עלות הניתוח הינה כ 7K.
כבר הוצאנו קרוב ל 6K על הטיפול עד כה.
אנחנו ממש לא מיליונרים אבל רוצים את הדבר הטוב לבע"ח.

האם "להיסתכן" או ללכת על הבטוח?

פשוט מתלבטים קשות.

sapirdvm

New member
אי אפשר לתת יעוץ

בלי לפחות לראות צילומים. זה המינימום.
לגבי פריקה-מבין שאתה מדבר על פריקת עצם הירך?
במקרים רבים ניתן לשחזר פריקת ירך ללא ניתוח(שיחזור סגור) אבל ככל שהימים נוקפים הזמן עומד לרעת השיחזור הסגור. עוד דבר שניתן לעשות זה לתת לה להתאושש (לפי הסכום העצום אני מבין שהיא בטיפול אינטנסיבי מאד ומצבה לא טוב) ולאחר מכן לבצע ניתוח של הסרת ראש עצם הירך. מרבית החתולים מסתדרים נהדר אחרי הניתוח הזה.
שתי נקודות חשובות:
1. הענין הכלכלי תמיד משחק תפקיד ולדעתי זה נכון ובסדר להתחשב בו אם לא גרמת נזק בגללו. (כלבה שסבלה מפריצת דיסק ולבעלים לא היה כסף לסי טי ולניתוח השתפרה מאד בcage rest והיום הולכת כמעט ללא סימני הבעיה שהיתה)
2. היעוץ כאן, גם אם תביא צילומים עדיין מוגבל ולא משתווה לבדיקה פיזיקאלית והתחשבות בממצאים 'בשטח'.

מקווה שעזרתי משהו

למעלה