האם החלב שלי מספק?

dasi985

New member
האם החלב שלי מספק?

שלום,

איתן בן חודשיים וחצי יונק כיום באופן בלעדי. אחרי הלידה השלמתי לו עם תמ"ל עד גיל חודש לערך, עד שהתבססה ההנקה ובעקבות עליה קלה יחסית במשקל.
אתמול הופיע בי חשש שאין לי מספיק חלב עבורו, היות ובשקילות האחרונות בטיפת חלב נצפתה, שוב, עלייה איטית במשקל.
בגיל חודש וחצי עלה 140 גרם בשבוע.
בגיל חודשיים עלה 150 גרם בשבוע.
בגיל חודשיים וחצי עלה 100 גרם בשבוע.

אני חוששת כי בשקילות עד גיל חודש וחצי הוא עלה יותר פר שבוע.
בשקילה האחרונה נאמר לי שהוא באחוזון 4 וזה מאוד הלחיץ אותי.
איתני יונק 6-8 פעמים ביום, בדרך כלל משני הצדדים. בסיום ההנקה הוא רגוע ונינוח, גרפס וקקי בצבע ומרקם תקין כמו בספרים.
הוא חיוני ובסה"כ ילד נוח.

השאלה היא האם ייתכן מצב והחלב שלי לא מספיק לו? איך אפשר לדעת אם זה מספיק או לא? בסיום ההנקה אני נוגעת בפטמה שלי ולוחצת קלות, ואכן לא יוצא חלב בקלות (כלומר, הוא רוקן את השד בהנקה).
אציין כי אתמול החלטתי לבדוק בסיום ההנקה את העניין, ונתתי לו 60 מ"ל תמל כדי לראות... הילד אכל ברצון מהבקבוק!!
האם זה מצביע על כך שהרעבתי אותו עד כה?!

מתוסכלת...

על חלב ואחוזונים...

אוף! עניתי לך ממש ארוך, והכל קפץ...
בקיצור:
אני עונה אך ורק ע״פ נסיוני האישי.
ממליצה לך להכנס לאתר של ארגון הבריאות העולמי, ולהוריד למחשב את התכנה שלהם בה אפשר להציב את נתוני המשקל-גובה-היקף ראש מרגע הלידה, ולראות היכן בנך נמצא מבחינת אחוזונים.
משרד הבריאות הוציא הנחייה לקופות החולים לעבור להשתמש בטבלאות אלו, אך בפועל חלק מקופות החולים עובדים לפי העקומות הישנות, שנוצרו ממחקרים בארצות הברית, לפי תינוקות שניזונים מתמ״ל.
לפחות עבור הבן שלי - זה הקפיץ אותנו מאחוזון 3 לאחוזון 17....
בכל מקרה, פחות חשוב באיזה אחוזון הבן שלך. יותר חשוב זה לבחון האם הוא שומר על האחוזון או שובר עקומות לכיוון מטה...
לגבי הוספת תמ״ל: לתינוקות יש הטייה למצוץ, ואם הפטמה של הבקבוק בפה שלו- הוא לא בטוח רעב כדי לאכול. כך שזו פחות אינדיקציה, ויותר עלול לגרום לפגיעה במשק החלב, העדפת בקבוק וסתם הסתבכות מיותרת.
בגילו הוא צריך להיות עם משהו כמו לפחות 5 חיתולי פיפי ביום וזו אינדיקציה טובה לכמות הנוזלים שהוא מקבל.
מקווה שתקחו משהו מפה

dasi985

New member
מעניין!

מאוד מעניין מה שאת אומרת, כי גם לי היה מוזר שהילד באחוזון 4, כשהוא נולד במשקל 3050 - שזה אחוזון 46 ביחס למין העובר ושבוע ההריון.
שאלתי את האחות בטיפת חלב מה פשר הפער בין האחוזונים ולא היו לה תשובות בשבילי... אמנם הוא ירד במשקל ולקח לו 16 יום להגיע למשקל הלידה (במקום 10-14 יום ), אבל עדיין זה לא מסביר את הפער הזה.

תוכלי לשלוח לי לינק לאתר? או להגיד מה בדיוק אני צריכה לגוגל?

מנסה לשלוח לינק

אגב, אני זוכרת אותך מהפורומים של אובדן הריון, ושל הריון לאחר...
ממש שמחה לפגוש אותך גם בפורומים שמחים!!!
לגבי הלינק:
הנה התחלה: http://www.who.int/childgrowth/standards/en/
בקישורים האלו את יכולה למצא את הטבלאות עצמן, ודי הרבה רקע על מה היה ומה היום.
אין לי גישה למחשב כרגע, אבל אם תמשיכי ותחפשי באתר שלהם - יש להם גם תוכנה שאפשר להוריד ולהריץ תחת וינדווס. לתכנה את מזינה את תאריך הלידה, ואת נתוני המשקל-גובה-היקף ראש וממשיכה להזין את כל תאריכי הביקורים - ואוטומטית התכנה יוצרת את הגרף הייחודי לבייבי, ומשווה אותו לאחוזונים הנכונים.
אם לא תסתדרי - אשתדל ביום ראשון לשלוח לך קישור לתוכנה.
לגבי מתן בקבוקים לתינוק יונק: מנסה לחלוק מנסיוני האישי (בלבד).
לפטמה שלך יש גודל אחד. היא אינה משתנה בין תינוק שנולד ליונק בן שנתיים. היניקה היא פעולה אקטיבית, שדורשת אנרגיה. כתוצאה מכך תינוק יונק כמה שהוא צריך. והוא מסוגל לווסת לעצמו את הזרימה - אם הוא רוצה לאכול, או סתם מתפנק-מוצץ.
בבקבוק - זה לא המצב. אם תהפכי את הבקבוק על הפייה - הוא מטפטף לבד. אם טיפונת מוצצים - התמ״ל נשפך. ככה, בקלילות. בלי לעבוד קשה.
ואז יש יונקים שתופסים את הפטנט - ומפסיקים להתאמץ על הציצי. ככל שהזרימה יותר חזקה (פטמה 2 או 3) נדרש פחות מאמץ. יש יותר סיכוי שהפיצי יתפוס את הפטנט, ולא ירצה לינוק.
בנוסף - יש לתינוקות שמקבלים בקבוק פחות שליטה על הכמות שהם אוכלים, ולכן תינוקות מבוקבקים נוטים להיות שמנמנים יותר.
בפועל יש דרכים לתת בקבוק שיותר תומכות הנקה, ויש כאלו שפחות.
&nbsp

מוסיפה

אבל חייבת לציין כי תשובתי עלולה להיות לא מדוייקת משום שחסרים הנתונים הבאים :
משקל לידה, משקל שחרור (הכי נמוך שהגיע) ,שקילות עד היום
כמויות בסיסי של תמל שהוספת לאחר הארוחות , כמה במספר ומה התהליך בו הורדת את הכמויות, כמה נתת בגיל חודש
כמה בחודש וחצי...
&nbsp
ולגבי מה שכתבת...
נשמע שהתינוק שלך נותן שתן וצואה בצורה המתאימה לתינוקות יונקים. יש לציין כי כדאי להקפיד על מינימום 8 הנקות
ביממה
כלומר הנקה בכל 3 שעות, כדי להגיע לכמות ארוחות מרובות ועליה במשקל תקינה
זה שאת לא מצליחה בקלות להוציא חלב מהשד, זה לא אומר דבר על כמה חלב יש בשד או יותר במדוויק לא אומר דבר
על פוטנציאל ייצור החלב של השד שלך. התינוק שלך הוא זה שמסוגל ויודע איך לרוקן את השד ולעשות כך בצורה יעילה
לשם כך, יש צורך להקפיד על חיבור עמוק אל השד, לוודא שהיניקה אפקטיבי (ולא רפה "למציצה") על ידי שיפור ההצמדה
יש להציע לתינוק לינוק גם אם הוא "נינוח ורגוע", כי יש תינוקות נוחים כאלו מתוקים, שלא בוכים הרבה
ואיתם צריכים להיות על הדופק לא פחות מאשר עם ה"עצבניים"
&nbsp
זה שהוא "נשם" את הבקבוק לאחר סיום ההנקה, זה לא אומר בהכרח שיש בעייה עם ההנקה - אלא
אומר (וזה ידוע) שקל לו מאוד לאכול מבקבוק, אולי קל מידי, ולכן בשל קושי בשליטה בזרם של החלב היוצא
מהבקבוק, הוא שותה לאו דווקא מתוך רעב.
אם את מגיעה למצב שאת נותת תוספת של תמל - רצוי ומומלץ מאוד, לשאוב במקביל על מנת להמשיך ולאותת
לשד שלך ליצר חלב לפחות באותה הכמות
ניתן לשלב בגיל שלכם בקבוק, אבל רצוי מאוד שלא את תתני אותו, אלא דמות אחרת, כדי לנסות להימנע מבלבולים למיניהם.
רצוי לתת את הבקבוק בפוזיציה שמתאימה ליונקים (תנוחת ישיבה, לא שכיבה) בפטמה הכי קטנה
בקבוק אוונט או מאמ יכולים להתאים. עם הפסקות לגרעפס באמצע, ולאט
את מוזמנת לקרוא על מתן בקבוקים ליונקים בן מאמרים ודפי הפורום הרבים העוסקים בנושא.
&nbsp
&nbsp
על מנת לענות לך לגבי העליה במשקל השבועית, צריך לקבל את כל הנתונים המספריים של המצב עד כה.
בעקרון - תינוקות יונקים אמורים להכפיל את משקל הלידה בגיל 4-6 חודשים
ולשלש את משקל הלידה בערך בגיל שנה.
הנקה מלאה עד גיל 6 חודשים ומעבר לכך בתוספת של מוצקים.

dasi985

New member
תודה על תשובתך המפורטת...

אני מאוד מאוד מנסה להגיע ל8 הנקות ביום, אבל לרוב לא מתאפשר לי.
במהלך היום אני מניקה כל 2.5-3 שעות אבל העניין הוא שהוא מתחיל לפתוח פערים בלילות (למשל 5 ו4 שעות בין שתי ארוחות ליליות, או אפילו 7 שעות ואז 3 שעות לארוחה הבאה) ואני כמובן לא מעירה אותו לאוכל.
ברוב מוחלט של המקרים אנחנו מגיעים ל 7 הנקות ביום, ונדיר שמצליחים להגיע ל 8.

ןלגבי התמ"ל - למה הכוונה בפטמה הכי קטנה? להשתמש במפטמה מס' 1 למרות שעפ"י גילו עליו להתקדם לפטמות עם זרימה גדולה יותר?
אנחנו אכן מנסים להקפיד שבעלי יהיה זה שיתן את הבקבוק ולא אני.

תודה

dasi985

New member
איסוף נתונים

היי ,

אכתוב כאן את נתוני השקילה, אשמח לדעתך בנושא:
נולד 3050
בשחרור, לאחר 5 ימים הגיע למשקל 2790
בגיל 8 ימים נשקל בקופח והיה 2720
בגיל 12 יום 2850
16 יום- הגיע סוף סוף למשקל הלידה
בן 4 שבועות- 3380
בן 5 שבועות - 3690
בן 7 שבועות- 3970
בן 9 שבועות - 4280
בן 12 שבועות פחות יומיים - 4550

את ההשלמות של תמל נתתי בעיקר עד גיל חודש, או חודש וחצי... אם לומר את האמת לא זוכרת.
וזה היה דפוס מאוד לא קבוע. בהתחלה זה היה בערך השלמות של 30-40 מ"ל כפעמיים ביום עד שזה התמעט הדרגתית ובגיל חודש וחצי לערך כבר הפסקתי להשלים עם תמל.

היי דסי

לפי מה שאת מתארת...נשמע לי קצב מעט איטי מבחינת העליה במשקל אומנם עדיין אתם נמצאים בתוך הנורמה
(אם אני מתסכלת על כל טווח הנתונים מהלידה ועד עכשיו, כולל לקיחה בחשבון שאת כבר לא נותת תמל)
מומחים רבים בתחום ההנקה מדברים על עליה שיכולה להיות תקינה גם ברמה של 400-500 גרם לחודש
ו...פחות או יותר אתם עומדים בזה
אך...רוב העוסקים בהנקה, יעדיפו לראות מגמות יותר גבוהות מבחינת העליה במשקלים.
הכל כמובן תלוי, בכמות היציאות של התינוק- שתן, צואה, ובמספר ההנקות ביממה.
&nbsp
לשאלתך..נשמע שהפער הגדול בלילה הוא זה שכנראה הכי מפריע כרגע, כי כאשר תינוקות מתחילים לפספס ארוחות
בלילה בשל שעות שינה ארוכות מידי, יכולה להתחיל ירידה בעליה במשקל או איזון ביירדה במשקל
שאפשר לשנות די בקלות - על ידי הערה בלילה להאכלות.
כמובן שאם ישנים "רק" 4 שעות ברציפות ויונקים כל 4 שעות במקום כל 2.5-3 שעות (Zה מעולה) במהלך שאר היום
זה בסדר
אבל 7 שעות -מממ...זה אומר פחות או יותר - פחות 2 ארוחות

אז...קודם למתן התמל - אכן להעיר כי עדיף שתתני הנקות וחלב אם במקום תמל
&nbsp
לגבי השאלה לגבי הבקבוק- אכן להישמר מהפטמות הגדולות מידי, (גם בציצי לא מוסיפים או מגדילים חורים)
לכן להישאר בפטמה 1 - הכי קטנה ובצורת האכלה שמתאימה ליונקים
בתוספות מאוד מאוד קטנות לאחר הנקה, ורק אם צריך
כמו כן, לעשות לך "חוק"
אם את נותת תמל - לשבת לשאוב משני הצדדים כמה פעמים הלוך וחזור, על מנת לאותת לגוף לייצר עוד ועוד חלב
&nbsp
כמו כן, מציעה לך לשקול להיות בקשר עם יועצת , כי לפעמים הפתרון הכי יעיל זה "רק" לשפר את האחיזה
והתנוחה מול השד וזה פותר הרבה הרבה בעיות ומסייע לתינוק להעביר הרבה יותר חלב בכל ארוחה
&nbsp
לגבי שומר -לא מוכח כמגביר חלב (אם כי מאוד טעים לשתות תה שומר- מודה גם אני מאוד אוהבת)
לגבי חילבה- אכן אפשר לשקול לקחת אבל יעבוד רק בתוספת של הרבה הנקות ושאיבות
לא יעבוד לבד לכשעצמו בלבד
מותר לקחת רק אם אינך סוכרתית ואינך רגישה למשפחת הבוטניים
במינון מוגבר של 9 כמוסות ביממה - עדיף לבחור חברה שאיננה מוסיפה אבץ למוצריה

&nbsp

gudat

New member
העלייה במשקל בעיני אכן גבולית

אפשר לנסות להציע יותר הנקות במהלך היום- כל פעם שקצת לא רגוע. אם משתמשים במוצץ- להשתדל להפחית מאד. לעתים תינוקות מסתפקים במוצץ בעוד שאם היו מציעים להם הנקה- היו לוקחים בשמחה ואז מן הסתם מקבלים גם אוכל.
הייתי עושה זאת, וגם מניקה לעתים ב skin to skin למשך שבוע. אחרי שבוע שוקלת. אם עדיין עלייה של 100-120 גרם, הייתי שוקלת לקחת מגביר חלב, כגון חילבה או מורינגה. מאחר שאתם בהנקה מלאה, ויש פינוי תדיר של חלב, סביר שדי מהר יהיה יותר חלב וכך ממילא בכל פעם שהוא יונק- הוא יקבל יותר חלב.
בהצלחה, עדכני אותנו.

dasi985

New member
תודה על תגובתך

ביומיים האחרונים מנסה בכל מאודי להניק אותו יותר ויותר. מודה שהרבה פעמים זה נגמר בבכי מצידו

החלטנו גם להוריד את השימוש במוצץ עד כמה שניתן

קראתי שחליטת שומר מגבירה את ייצור החלב ולכן התחלתי לשתות 1-2 כוסות ביום. יש בכך מן האמת.?
איזה כמוסות חילבה מומלץ ליטול?

michal@gal

Active member
מנהל
חליטת שומר יכולה להגביר כמויות

אבל אצל חלק מהנשים יש לה השפעה הפוכה והיא דווקא מקטינה כמויות, אז שימי לב שזה לא קורה אצלך.
&nbsp
אין סוג חילבה מומלץ במיוחד. שימי לב שאת בוחרת סוג ללא תוספת אבץ.

gudat

New member
הייתי מוותרת על שומר

לא מוכח שמגביר חלב.
חילבה- אפשר כמוסות ללא ריח, ורצוי ללא אבץ.
אם יש לך בעיות של סכרת או לחץ דם- להתייעץ עם רופא.
אסור למי שרגיש לבוטנים

למעלה