האם החלב שלי אשם?

ima shel rony

New member
האם החלב שלי אשם?

תינוקת שלי בד"כ בריאה, ערנית, חייכנית ... מזה שבוע נכנסה למשפחתון עם 7 ילדים יומיים וקבלה חום 38.5-39.5 היינו במוקד של מכבי ספירת דם ובדיקת שתן לא מצאו כלום שוחררה הביתה היינו בבית יומיים ד-ה הבריאה וחזרה ביום א' אתמול יום ג' גיליתי שהיא מנוזלת כמו ברז מהאף בלילה היתה במיטה איתי בקושי ישננו, היה לה קשה לנשום בגלל הנזלת טיפות אף לא עזרו הלכתי לעבודה היום והיא למשפחתון לפי המטפלת היתה בסדר היום לקחתי אותה מהמשפחתון חזרתי הביתה בדקתי את החיתול היה קקי כמו שלשול הלחפתי מיד עשתה קקי גם כמו שלשול הרגשתי שהיא חמה בדקתי חום באוזן (מכשיר של בראון) חום 38.5 היא לא בוכה או עצבנית כרגיל מחייכת כאילו אין כלום) במשפחתון היה קקי רגיל לפי המטפלת החלטנו לעבור למטפלת אישית (חדשה) מיום א' דברתי איתה היא אומרת אולי החלב השאוב שלי גורם לכל הבלגן בגלל שזה קר/קפוא שאני מביאה למשפחתון וצריך לחמם אבל יכול להיות כאשר מאכילים אותה החלב לא מספיק חם... אותו דבר (שלשול) היה עם בנה של כלתה ובסוף הרופא אמר לה להניק כשהיא ליד התינוק ובזמן שהיא בעבודה להאכיל את התינוק פורמולה וזה עזר שאלתי: האם החלב שלי אשם? האם הוא גורם לה להיות חולה ? אולי הוא לא מספיק חם כאשר מאכילים אותה ? בדקתי עם המטפלות הן מנוסות, במקצוע יותר מ-20 שנה כ"א ויודעות לחמם ולהאכיל חלב שאוב ? מה את/ם חושבים ? אני בעבודה סה"כ שבוע והיא עם חום פעם שנייה אולי החלב שלי גורם לכל הצרות אני מרגישה כ"כ אשמה...

1טלטלים

New member
חלב אם לא אשם

אמא יקרה, ראשית כל הכבוד על נחישות לספק לידתך את הכי טוב ובטוח גם אם את לטא נמצאת לידיך. כידוע,בעונות מעבר עם שינוי מזג אוויר מהירים כולנו קצת חולים ומנוזלים, וזה,במיוחד ילדים קטנים ותינוקות כאשר מע' חיסונית בעצם רק מתחילה להתפתח ולעבוד,להגן עליהם מפני מחלות ותחלואות.בנוסף,תינוקת שלך נמצאת עם עוד ילדים/תינקות בגן שמתחלקים בחיידקים וחברים אחרים.החלב שלך לא אשם,הוא דווקא בא לעזרתך ונותן לתינוקך נקודות בונוס רבות-חלב אם מכיל נוגדנים שאף מזון תינוקות אחר לא מכיל.על גוף ילדה להסתגל לשינוי,מע' חיסון שלה אמורה להתחזק מיום ליום.אין מה לחשוש ,רק צריך להקפיד על כללים ברורים: ילד שסובל מחום,נזלת קשה,שיעול,אינו מרגיש טוב,ישנוני וכו'...אין לשלוח אותו לגן,לפנות לרופא ולשבת בבית עד שיבריא לגמרי עם מדובר בהתקררות מדובר על 3-4 ימים,עדיף להישאר איתו ולא לשלוח אותו לגן אחרי יומיים גם אם רוים שחלה הטבה.את מציינת שילדה למרות החום הייתה חייכנית והכל עבר בשלום. לגבי קקי שהוא שלשול,ידוע שבתקופת התקקרות ונזלת קשה לתינוק להוציאה בדרך המקובלת,אף ,תינוקות לא מסוגלים לעשות זאת,לכן הם...פשוט בולעים אותה והיא מופרשת דרך צואה.(לכן אולי קקי היה נוזלי),יש ילדים שמשמשלים כתגובה לחום או מקיאים. הורים רבים מחזיקים מכשיר אדים קרים/חמים בחדר שבו שוהה תינוק חולה ואם הוא מנוזל מוסיפים אפילו כמה טיפות של שמן אקליפטוס(תרופות של סבתא) שמקל על הנשימה. לגבי הפשרת חלב -ניתן להפשיר את החלב תחת מי ברז פושרים או בכלי עם מים חמים,אך לא במקרוגל.אותו דבר לגבי חימומו -רק במים פושרים/חמים ולא במקרוגל. המשיכי להניק את בתך ולתת חלב שאוב כאשר את לא נמצאת לידה,זה הרבה יותר טוב ובריא משאר כל תמ"ל אחר.וכל התחלואות שבעולם לא קשורות לטיבו של חלב אם שאוב או כאשר מניקים. ישר כח! היא צריכה פשוט לעבור את התקופה להסתגל למשהו חדש ולהתחסן. אמא של טל ממליצה בחום לקרוא כתבות שפורסמו בירחון "הורים וילדים" גיליון202 /נובמבר 2004 הבאות: *"ילד חולה" מאת תמר אלפיה * "זה לילה סתווי" מאת רותי אקסלרד-ארן במדור תהיה לי בריא תרגישו טוב בהקדם. אמא של טל גילי51

sagitlaleche

New member
האם החלב שלך אשם??? ../images/Emo20.gif

(לא כתבת את גיל התינוקת) את מודאגת מכך שהחלב שאת שואבת גורם לתינוקת שלך להרגיש לא טוב ולכל אי-הסדר בחייכם כרגע. חלב אם הוא המזון הטוב ביותר לתינוק, וכך גם חלב אם שאוב. חשיפת התינוק למסגרת אחרת, לילדים אחרים, מחוללי מחלה אפשריים ובכלל התרחקות מאמא שיכולה לגרום לירידה בחיסוניות, כולם יחד עשויים לגרום לתינוק לתפוס כל מה שבסביבה, נזלת, צינון, תחושה רעה. יכול להיות שזה צירוף מקרים, ויכול שלא. דווקא כשהתינוק מרגיש לא טוב, חלב אם יכול לעשות את ההבדל. מחקרים הראו שתינוקות יונקים חולים פחות מאשר תינוקות שאינם יונקים (אין לי כרגע את האחוזים המדוייקים מהמחקרים), מתאשפזים פחות וכולי. חשוב להקפיד על חימום טוב של החלב, ללא שום קשר לדבר מחלתה. חלב אם כאשר התינוק יונק מן השד יוצא בטמפ' הגוף - סביב 37 מעלות, שזה פושר ולא יותר מזה, לכן חשוב לא לחמם יתר על המידה, זה מה שהתינוק רגיל אליו וגם כדי לא לגרום לכוויות חו"ח. אני מאמינה שדווקא החלב שלך עוזר לתינוקת שלך לחלות בצורה קלה (היא כרגיל מחייכת כאילו אין כלום) ולא יותר מזה. מחזקת אותך להמשיך ולהיניק אותה ולשאוב עבורה חלב. זה המזון הטוב ביותר עבורה!

למעלה