האם הוא משקר לי?

hilabiver

New member
האם הוא משקר לי?

הי לכולם, אני קוראת פסיבית זה זמן מה.. והפעם הגיע גם תורי להתייעץ.. אז ככה... יש לי ידיד טוב שמאז ומעולם היה ברור שהכימיה בינינו מעולה אבל גם היה ברור שזה ידידות (הייתה לו חברה רצינית - המון שנים...).. רצה הגורל ולפני חודשיים הם נפרדו סופית אחרי חזרות ופרידות רבות לאורך השנים...לפני יומיים היינו בחתונה של חבר משותף, שתינו לא מעט והוא נישק אותי... למחרת בבוקר התקשר, קבענו להיפגש בערב ובשיחה הוא אמר שאני ממש יקרה לו אבל הוא מרגיש שהוא לא מסוגל להיכנס לקשר רציני ולכן ברור שזה לא מתאים... ושאלתי אליכם היא כזו - האם חוויתם בעבר תחושה כזו לאחר קשר ארוך? אני באמונה שכשמשהו הוא באמת "זה"... אז לא עוצרים אלא זורמים... מה דעתכם, האם הוא "מסבן" אותי? נ.ב מאז הפרידה הוא כבר הספיק לצאת עם מישהי חודש.. ככה שנוטרל אלמנט הריבאונד...

dudusch

New member
לפי דעתי

הוא מעוניין בך, אבל גם מבולבל וגם פוחד. ולמה? יכול להיות שלא באמת נוטרל עניין הריבאונד, יכול להיות שעדיין ישנם דברים שלא השלים ולא סגר עבור עצמו אחרי הקשר. יכול להיות ש"ניצל" את התירוץ (שניכם שיכורים) כדי לבחון את תגובתך לנשיקה. יכול להיות שאם היית נענית לו היית "משדרת" לו את ברכת הדרך (אני ממש לא יודע מה היה במהלך הנשיקה וכו'). מצד שני, אני גם מבין את הרציו שלו שאומר שאת חשובה לו מידי מכדי שיסכן את הקשר שלכם בניסיון להיות חברים, מאחר ובמידה ולא תצליחו בקשר הזה, יהיה לכם קשה לחזור לאחור. קחי את הזמן, ואל תלחצי. בררי קודם לעצמך מה את רוצה מהקשר הזה, ואיך את משיגה זאת...

איזה נוטרל הריבאונד ואיזה נעליים

הבחור הרגע סיים קשר רציני וברור שהוא קפץ לקשר אחר חדש, ועם סתם מישהי כמובן. קשר חדש אחרי קשר ארוך הוא צורך למלא את החלל, בד"כ קשה להיכנס למשהו אמיתי כ"כ מהר. הידיד שלך השכיל לדעת שאת הבן אדם האחרון שזה צריך לקרות איתו. לפני כמה שנים היה לי בדיוק אותו הסיפור- ידיד שהייתי מאוהבת בו בדיוק נפרד מחברה שלו וישר צנחנו לזרועות אחד של השניה. זה נגמר בפגיעה קשה וניתוק קשר וזה הרס את הידידות שלנו. כי הוא עדיין היה במקום לא בשל והיה איתי מהסיבות הלא נכונות. תני לזה זמן, אחרי שהוא יצליח באמת לעבור הלאה ורק אז תבדקי אם יש מצב.

hilabiver

New member
זה נכון .. אבל..

כל הזמן יש צד שבי שאומר - כשמשהו הוא באמת זה.. אז כלום לא משנה.. הוא אחרי קשר בו הוא יזם את הפרידה..דיברנו על זה והוא אמר שזה בא אצלו ממקום מאד שלם, ושהוא חשב על הדברים הרבה זמן... אני גם מרגישה שמשהו קצת נהרס בידידות הזו שלנו.. כי הייתה שיחה וכביכול הקלפים גלויים עכשיו... לא ברור לי איך אנחנו אמורים להמשיך להתנהג עכשיו... מה הכי טוב.? לקחת מרחק עד שהזמנים יהיו נכונים יותר? או אולי דווקא להישאר בדיוק כמו שהיינו ?

dudusch

New member
בד"כ הצד שיוזם את הפרידה

שלם יותר עם העניין, מאחר והוא מעבד את הדברים עוד לפני שמסיים את הקשר. אבל, זה לא אומר שהוא לא מתאבל על הקשר שנגמר, לא צריך לעבד את מה שהיה, ויהיה שלם עם העניינים ככל שיהיה, יש עניין של "הפקת לקחים" וכו'. דווקא בגלל שהוא לא רוצה לקפוץ איתך לקשר נראה לי שהוא דואג לך וחושש שהוא נמצא במקום הלא נכון, בזמן הלא נכון לבנות משהו רציני. שוב, אל תלחצי עליו, פשוט תני לו את המרחב להתלבט, להתנסות (גם אם זה עם בנות אחרות). אם "נועדתם" להיות יחד, אתם תהיו ביחד. בזמן הנכון, בשלב הנכון. איך להתנהג, עכשיו כשהקלפים פתוחים על השולחן? אם תתרחקי, את עלולה לשדר לו שנפגעת, שהוא לא בסדר, ושעד שלא יתעשת ויעשה את הקשר בינכם רשמי את "מעמידה אותו בפינה". לדעתי התרחקות עלולה לפגוע בקשר שלכם, ולא משנה מה יהיה אופיו. הבחור חשוב לך, לפחות כמו שאת חשובה לו וזה לא הולך ברגל. אל תוותרי עליו בתור ידיד, מצד אחד, אבל אל תפתחי ציפיות שתדהרו יחד אל השקיעה מצד שני. תשמחי על זה שהרציו שלו עובד ושהוא מוכן לוותר על סיפוק מיידי בשביל שלא תפגעי.

JBR

New member
תראי,

כן. יש דבר כזה להיות עייף מלנהל קשר. קשר צורך מאיתנו אנרגיות, מסירות והתמסרות. כשאנחנו מסיימים קשר שלקחי מאיתנו כ"כ הרבה, רובנו רוצים תקופה לאגור כוחות ולאזור רצון להתאמץ שוב פעם. מה לדעתי את צריכה לעשות- לתפוס מרחק ולתת לו להוביל את העסק. הכי חשוב להיות עירנית לא להגיע למצב של המתנה- אם הוא משדר מסרים לא עקביים, תחתכי בשבילך. אני לא חושבת שהוא רוצה לפגוע בך- הוא היה הכי כנה שהוא רק יכל, אבל יש דברים שאנחנו עושים בלי לשים לב ולהתכוון- שמרי על עצמך.

מה זה משנה מי יזם את הפרידה?

היוזם לא בהכרח הוא זה שקל לו יותר. בפרידה הספציפית שלי היא הגיעה מהאקס גם ממקום מאוד שלם וכו וכו, ואני התגברתי עליו הרבה יותר בקלות מאשר הוא עלי. איך להתנהג? בינתיים כרגיל, יש אי נוחות בהתחלה אבל דברים חוזרים לשגרה.. תרימי טלפון, תקבעו משהו שאתם בד"כ עושים (נפגשים לקפה או משהו בסגנון) או סתם תקפצי אליו. אם תתנהגי כאילו זה לא ביג דיל זה ינחה את המצב להירגע, ואם אתם באמת ידידים טובים אתם תעברו את זה. לא ברור לי אם הידיד יודע שאת מעוניינת בו או שהוא חושב שמבחינתך זו הייתה נשיקה חד פעמית ולא ברור לך מה קורה הלאה.. בכל מקרה, לדעתי בינתיים אל תעשי צעד בכיוון הרומנטי. המשיכו בידידות שלכם. ואת טועה- יש הרבה פעמים שמשהו הוא באמת זה, אבל התזמון גרוע. אם כל זוג שהיה מתאים ונכון להתחבר היה מצליח להיות יחד ללא כל מכשולים היה יכול להיות לנו עולם הרבה יותר וורוד.

hilabiver

New member
אז יש עדכונים...

קודם כל, עוד בשיחה שניהלנו בערב למחרת בה הוא הבהיר לי שהוא לא יכול להיכנס לקשר רציני, הוא כבר הבין שמבחינתי אני ממש הייתי נכנסת לשם... חוצמזה, בינתיים אתמול בערב נפגשנו כל החבר'ה בבית של אחד החברים ואח"כ יצאנו ומרוב שלא ידעתי מה לעשות, די התעלמתי ממנו כל הערב... כאילו, הייתי עניינית ולא חיפשתי את קירבתו וראיתי מההתנהגות שלו (אני מכירה אותו כבר מספיק טוב אחרי שנה..) שזה ממש מפריע לו... בקיצור, אני מניחה שסוג של התרחקות תהיה חייבת להיות כי נראה לי שזה קשה לחזור בדיוק לאותו מצב טרום "השיחה".. אבל אולי ניתן יהיה למצוא איזה שהיא דרך ביניים.. קצת בעייתי כל הסיפור.. אני בעיקר מאד מהורהרת...

תגובה

זה תלוי במדת הענין שנוצר באופי החבר. ככל שהוא יותר טוב בעינינו, נרצה אותו לקשר יותר קרוב. אם הוא נחמד ונעים אליך, אינו מנסה לנצלך אלא הוא רציני. אם אינך רוצה קשר קרוב אתו, שמרי על הקשר הקים ופתחי אותו לכוונים טובים.

למעלה