האם הדס צודקת

klava

New member
האם הדס צודקת

ניסיתי להביא דעותי למטה ושמחתי מאוד לראת תגובות של כולם אפילו אם הן היו שונות משלי. אבל בום טרח - ואני, חסרת דעות!!(טוב שאני לא נהלבת מדברים כאלו) נתקעתי בתגובה של הדס "המזועזעת משגיאות כתיב" שלי האם בן אדם שקורא לשני טיפש הוא חכם? רק נשים מגיבים ככה - בגלל זה הרבה מעדיפים חברה גיברית

טל קר

New member
אני באמת חושבת שהצמדות שלשגיאות

כתיב היא שגויה, אבל לא רק נשים מגיבות ככה. אין לי מושג מאיפה כל הדעות הקדומות שלך על נשים, כל ה"רק נשים עושות ככה" האלה שממש לא מבוססים.

לא נטפלתי דווקא לשגיאות הכתיב שלך

(למרות שהן באמת מזעזעות, ובמקום להתעצבן עלי כדאי שתעשי משהו בענין). התעצבנתי מהדרך שבה את החלטת לגבש את השקפת העולם שלך. לקחת אוסף של אמירות, שלא ברור מאיפה הן לקוחות והחלטת לעשות מזה תיאוריה כללית שנכונה לכל דבר ולכל ענין. בואי ניקח דוגמה לדרך מטופשת במיוחד של הסקת מסקנות: הסברת לנו שבזמן שריפה גבר יתקשר למכבי האש והאישה תרוץ להוציא את הילדים מהאש. אפשר לדעת בכמה שריפות היית כדי לדעת את ה"עובדה" הזו? האם קראת איזה מחקר של מישהו שבדק התנהגות של נשים וגברים בזמן שריפה? האם זה מוגזם לנחש ש"העובדה" הזו היא פרי דמיונך הקודח, שמשום מה החלטת לשים פה בתור עובדה? ולמה את חושבת שה"עובדה" הזו ישימה לכל דבר וענין? צר לי, להתעצבן עלי לא יהפוך את השקפת העולם שלך למשהו שיותר קרוב למציאות, לא יהפוך את השטויות שאת אומרת לעובדה או לנימוק אפילו קצת משכנע, וגם לא יעזור לך לשכנע מישהו שיש לך משהו אינטיליגנטי לומר. ורק נשים עושות ככה? נו.... דוגמה מדהימה של הסקת מסקנות. תקפצי פעם לפורום הבית שלי עם הרעיונות שלך ועם שגיאות הכתיב שלך, ותראי בדיוק מה תהיה התגובה.

עייפתי מאלו שפעם ביומיים מספרים לנו

על ההבדלים הביולוגיים בין גברים לנשים כהצדקה להדלים מעמדיים-חברתיים-תיפקודיים בין המינים. לטובת הבאים בתור - אנחנו כבר יודעות על ההבדל, קראנו את משנתו של ואן קרפלד ואין מה לחדש לנו בנושא. נשים נחותות כי ביולוגית הן בנויות להנקה, שטיפת רצפה וסידור הבית. גברים עליונים כי ההגיון שלהם טוב יותר, החשיבה אפקטיבית יותר, יש להם יותר שרירים ומתנדנד להם משהו בין הרגליים. הבנו, קיבלנו, הסכמנו בהכנעה. ולגולשות הקבועות - אולי תפסקנה לענות להם ... ? כבר הבנו באותה מידה שאין כאן דיון ואין עם מי לדבר, לא ???

קראתי השבוע תסריט שהוא גירסא

של "אלף לילה ולילה", ובתגובה להאשמת המלך שכל הנשים אותו דבר ושאי אפשר לסמוך עליהן, אמרה הגיבורה: "No, we are not all the same, your highness. We are as different as the stars are from the sand." בכלל, הגירסה הזאת (שהיא בכלל fan fiction לסדרה "זינה" - סיפור ארוך) מאד פמיניסטית ומלבבת. בסוף, דרך אגב, היה שימוש במטפלת של המלך, אותה הוא כן מחבב, בשביל להוכיח לו שאפילו הוא לא חושב שכל הנשים אותו דבר
ועוד משהו מפרק של העונה הראשונה של זינה: “It is a man’s world, Gabrielle-- Not because it should be, but, because we let them have it."

המשפט האחרון הוא המוטו שלי

לקוח מהמיית ליבי - אני אומרת את זה באופנים שונים בפורומים כבר שנה ועוד לא מיציתי אותו.... צריך להפסיק "לתת להם", צריך להתחיל "לקחת".

אני בכלל מאמינה בזה, לא רק בהקשר

של נשים/גברים אלא בכל דבר בחיים. כמו שאני רואה את זה יש שתי אופציות. אחת זה לשבת ולרחם על עצמי והשנייה היא לעשות משהו בנדון. אם משהו קרה לי שממש מאכזב אותי, אני כן משתמשת קודם כל באופציה הראשונה, כי אני מניחה שהיא חלק מהתמודדות, כל עוד היא לוקחת כמה ימים ולא כמה שנים. אחר כך אני קמה, מנערת מעלי את האבק וממשיכה הלאה. ומכיוון שאני מאמינה גם ש - "no fate but what we make", הגורל שלי לא ישתנה לטובה אלא אם כן אני אקח אותו בידיים שלי ואעשה משהו בקשר לזה.

aaa123

Member
שגיאות כתיב הן לא דבר מזעזע ,ויש

בעולם דברים הרבה יותר מזעזעים. הערה ששגיאות הכתיב מזעזעות היא לא הערה מנומסת,ורצוי לא לדבר בצורה כזאת אפילו במקרה שאת יודעת ששגיאות הכתיב באמת נובעות מבורות ולא מסיבות אחרות. העובדה שיש לך ביקורת על הכותבת בגלל תוכן הדברים לא מצדיקה חוסר נימוס.

Boojie

New member
אהם. רק תוספת קטנה ועגומה -

לפי ממצאים שקראתי לאחרונה, נשים מגיבות בצורה הגיונית יותר בשריפות מאשר גברים, בממוצע. חבל שאני לא זוכרת איפה קראתי את זה, הייתי מביאה את המקור. גברים, עד כמה שזה לא צפוי (האמנם?), נוטים יותר להכנס לפאניקה ולעשות שטויות.

למעלה