האם הדייט נכשל בגללי ?

הוא פתח את השרשור, יש לו זכות לבקש את זה

ומסכימה שדיון יכול להתפתח לכל מיני כיוונים ויש בזה גם ערך
אבל יש לו משהו שכואב לו ואני חושבת שבמסגרת הנתונים הדיון לא מקדם אותו לשום מקום

אז אפרוש

Som30ne

New member
יש לבקש, ויש לנסח את זה בצורה שהוא כתב כאן

יחי ההבדל הקטן.

לילה טוב.

למה זה משנה איך הוא ניסח?

משנה אם זה נכון או לא נכון
ואם כואב לו יש סיכוי שיתבטא ככה
הוא לא היה ציני

Som30ne

New member
כי יש ניסוח שיוצר אנטגוניזם

ובחירה בניסוח כזה, מעידה על משהו באופיו/התנהלותו/התנהגותו של המנסח.
לכן גם העליתי את ההשערה שמשהו בצורת ההתנהלות שלו, גרם לאותה בחורה להחליט שלא מתאים לה קשר זוגי איתו.
(למרות שהיא כנראה לא חשה דחיה כלפיו - כי אם היתה חשה דחיה כלפיו, לא היתה מסכימה לפגישה בשניים)

בשום מקום לא אמרתי שהוא לא יכול לבקש את זה.
אבל - גם הובהר שלא ניתן לשלוט על התפתחות דיון, או לדאוג שהוא יסוב סביבך.

Som30ne

New member
השאלה מכוונת אלי או אל מר חסוי ?

אם הכוונה אלי - אז התשובה היא "לא".
איני עוסק בענייני רגשות (בעץ הדיון הזה), אלא בהתרשמות אובייקטיבית, ובעובדות.

חסוי 29

New member
מגיל 13 אני רוצה חברה

אם מישהו היה רוצה משהו, כמוני, 17 שנה, ולא משיג כל אחד אחר כבר היה מתאבד!

Som30ne

New member
אולי כדאי שארחיב

בהקשר למה שכתבתי בהודעות האחרות -
אין לי מושג למה התכוונת במשפט "מגיל 13 אני רוצה חברה" -
אני יכול לאמר שמבחינתי - פחות או יותר מאותו גיל שציינת -
היו כמה כאלו שהיה לי עניין בהן - כלומר - כאלו ספציפיות, ברורות, ומוגדרות.

השאלה אם הכוונה שלך ב"אני רוצה חברה" - היא שהרצון הזה יכול להתממש ע"י כל אחת שתחליט שהיא מסכימה לקבל על עצמה את התפקיד -
או שמדובר במצב שהיו כאלו שהיה לך עניין בהן.

אם מדובר ב א' - כלומר - יש לך "משרה" ואתה רק מחפש מישהי, כלשהי, כל אחת - שתסכים למלא את התפקיד -
זה גם יכול להוות מכשול.
א/נשים יכולים לראות שבעצם העניין הוא לא בהם/ן כאינדיוידואלים, אלא רק כממלאי תפקיד מסויים, שיכול היה להתמלא ע"י כל אחד/ת אחר/ת -
רוב האנשים לא מעוניינים להיות על תקן "תפקיד", אלא מעוניינים שהבחירה בהם תהייה בגלל מי שהם/ן, שהבחירה תהייה בגלל עניין בהם.
(אני מקווה שהעברתי את הכוונה שלי בצורה ברורה)

חסוי 29

New member
וויתרתי על שינה הלילה בגלל הדיון המתמשך...

אתם בכלל אנשי מקצוע או סתם אנשים שרוצים לעזור ?
אני רגיל שאחת לתקופה אני לא יושן בלילה. הרצון שלי לאהבה הורג אותי מעצמו... לפעמים לא יושן בלילה. בארוחות ערב אין לי תיאבון...

Som30ne

New member
כן, נסחפנו קצת *נערך

לא נראה לי שהכותבים כאן הם בעלי מקצוע (לפחות לא בתחום שקשור לדיון כאן).
או שאולי כן ?
לא יודע.

המקצוע שלי (שלגביו יש לי תעודות) - לא קשור לדיון כאן,
אם כי - ב"אוניברסיטה של החיים" למדתי די הרבה דברים באופן עצמי/עצמאי/עצמוני.

**עריכה:
פרשתי -
צריך לקום לעבודה עוד מעט מידי זמן.

חסוי 29

New member
אתם צריכים להבין את המצב שלי

אני כנראה מכוער וגם לא תקשורתי וזה מה שמכשיל אותי בעניין של הבנות
למרות שכשהייתי תלמיד בבית ספר תיכון 2 בחורות רצו לשכב איתי, רק שאני לא יודע אם הן היו רציניות או הריצו בדיחה על חשבוני.

אני לא אשת מקצוע

לא מחפשת עצות של כאלה
אני גם על הספקטרום ואחותי גם , היום היא גרה בהוסטל בגלל הקשיים הנלווים ומצבה הרבה יותר קרוב לשלך .

ואני מבינה ומכירה את הקשיים שלך ממקום ראשון-
אולי לא באותה צורה כמוך אחד לאחד
אבל יש לי גם קשיים בהבנת הסובב מילדות.

אני גם לרוב מדברת ומתקשרת יותר עם אוטיסטים מנוירוטיפקלים כי התקשורת מתאימה לי יותר שם.

אז רשמתי מהכרות אישית וניסיון לענות לשאלותיך.

חוש בטוב , אל תוותר על השגרה

כדי למצוא אהבה צריך להיות גם מאוזנים מבפנים-
כי אם אתה לא ישן ודואג היכולת שלך לתפקד ולמצוא אדם אחר
ושיהיה לה נעים במחיצתך ולך במחיצתה כשאתה נקרע מבפנים
ומרגיש לפעמים מחשבות אובדניות הרבה יותר קשה

אז אם יש לך רצון למצוא כזו יהיה טוב יותר להגיע ממקום מאוזן וטוב יותר
זה גם מקל על החיפוש וגם הופך הכל ליותר נעים
נפש בריאה- בגוף בריא אפשר להרחיבה לאהבה בריאה- בשגרה בריאה.

חסוי 29

New member
אם זה היה תלוי בי הייתי יוצא לדייט כל יום עם מישהי אחרת

הבעיה שגם אין לי כל כך למי להציע דייט

בפייסבוק יש קבוצת הכרות לחברה על הספקטרום

אם אתה רוצה
אם תשאל בקבוצה של "המגוון האוטיסטי- הקבוצה הסגורה" למשל אחרי שהצטרפת יוכלו להפנות אותך ותוכל להכיר . הם גם מארגנים פגישות - למשל הם מתכננים משהו לסילבסטר למטרות הכרות .

בכלל יש הרבה קבוצות.
זה רעיון.

יש משהו מאוד בולט בפוסט שלך -הוא נעדר כל רגש

קראתי את הפוסט שלך כמה פעמים. אולי הזדקנתי כבר, אבל לא ראיתי שום הבעת רגש מצידך. ולא מדובר על 'עצוב' או 'שמח'.
אתה מתאר את השתלשלות העניינים בצורה טכנית ומכנית. גם התהיות שלך הן כאלה. לא ראיתי שום התייחסות לדייט בצורה חווייתית. נהנית? היה לך נעים בחברתה?
לא ציינת שהרגשת משהו כשהיית איתה. ושוב, לא מדובר באיזה משהו דרמטי כמו שאני מצפה שתגיד שהתאהבת. אלא אפילו ברמת ההנאה כמו שכתבתי. אפילו משפט כמו 'הרגשתי שיש חיבור' לא היה פה. לחיוב או לשלילה.
לצד זה, אתה מסתכל על דברים בצורה אנליטית מדי ומייחס חשיבות לפרטים שוליים. לציין שדיברת בקול ברור ושהסתכלת עליה בזמן שאתה מדבר זה לציין את המובן מאליו. זה כמו לכתוב ביקורת על מסעדה שהיית בה ולהגיד שאכלת עם סכין ומזלג ולא לכלכת את עצמך. זה הכי בסיסי. אתה גם נוטה להכנס לפרטים שהם לא תמיד רלוונטיים ועדיף לציין אותם בכלליות. למשל, לא משנה לקורא מהצד על מה דיברתם בדיוק, מה שאלת אותה ומה היא שאלה אותך, אלא האם היה לכם נחמד יחד, אם השיחה זרמה וכיו"ב.
ההתנהגות שלך גם די מציגה את התסמונת שלך בצורה קלאסית. זה שאתה מציין בפניה פתאום ש'זה דייט' או שאתה שואל אם היית צריך להגיד לה שזה דייט. לא מכריזים על הדברים האלה. יוצאים פעם אחת, רואים איך היה ואז שואלים את הצד השני אם בא לו לצאת שוב.
באמת שלא כדי לפגוע, אתה נשמע כמו ילד שפתאום קפץ לעולם המבוגרים. לא מבין את הניואנסים, מתייחס לסקס בצורה מכנית, מתייחס לקשר בצורה טכנית מאוד כאילו זאת ערימה של הגדרות.
לדעתי כדאי שכן תקבל ייעוץ והכוונה כדי להפנות את תשומת הלב שלך לפן היותר רגשי. כלומר שתחווה מפגשים חברתיים (בין אם זה דייט ובין אם זה מפגש עם אנשים אחרים) ברמה הרגשית והחווייתית. שתנתח אותם ברמה של מידת הנאה ועניין ולא בהיא אמרה X אני עשיתי Y, מי שילם על מי ומי הסיע את מי.

חסוי 29

New member
אני מוכן להיות בן זוג של כל אחת - זה לא אומר עליי משהו ?

הבעיה היא לא בי. הבעיה היא אולי בבחורות ? אני מוכן סלח לי על הביטוי ל XXX כל מה שזז ! יש יותר ברור מהמשפט הזה ?
נראה שאתה לא מכיר כל כך את התסמונת , לא ? התסמינים של התסמונת הזו שדיברתי בקול ברור ושהסתכלתי לה בעיניים ושלא הייתי לחוץ אלא להפך - חברותי אז רציתי להראות לך שאני כבר בשלב תקשורתי יותר גבוה מבעבר !
אני גם לא צריך חברים בנים תבין את זה. אני צריך רק חברה ומצידי שנהייה קיימים רק שניינו בעולם אולי יחד עם ההורים שלי שיעזרו לי לחיות. למרות שיש גישה שטוענת שככל שיש לך יותר חברים כך יש לה יותר סיכוי למצוא לעצמך בת זוג, מסכים עם זה ?

זה אומר

ודווקא אני חושבת שאתה יכול וצריך להרשות לעצמך להיות בררן
הוא התכוון לדעתי- לא לזה שאתה חסר רגש או רגיש לאחר אלא שכדי שתהיה חברה אתה צריך לנסות להבין את המקום הרגשי שלה.

נניח אם הייתה לך עכשיו חברה והיא הייתה רואה שאיבדת תיאבון או שאתה מפגין לחץ אז היא הייתה מנסה לדאוג לך ומבינה שאתה מרגיש לא טוב.
אז באותה מידה כשאתה לא מבין בהכרח מה עובר על אחר יכול להיות שתהיה סלחן ונוח לרצות כלפי אחרת אבל זה לא יעזור לה כשהיא צריכה תמיכה ועזרה רגשית באותו רגע . אני הייתי מצפה שאנשים ידברו על רגשותיהם אבל הרוב לא תמיד עושים את זה.

בגלל זה זה מצב קשה להבנה - נניח שאתה מביט בעיינים של אדם ועליז ומתקשר - לא בלחץ. אבל באותו רגע היא בגלל סיבה אישית או לחץ משלה משתפת פעולה ואולי אפילו מחייכת אבל יש סימנים אחרים ללחץ- למשל היא מנסה לחפש דרך לסיים את הדייט ומדברת באופן כללי על זה שכדאי שתמצא מישהי מתאימה או שאתה רואה שקשה לה למצוא נושאי שיחה .

אז כביכול יש אנשים שיבחינו בזה ויבינו שזה לא משנה מה אתה רואה על פני השטח או לא משנה כמה אתה מציג שאתה נחמד ונעים זה לא רלבנטי לתחושתה בהכרח או שלא מתאים דווקא.

אני אגב לא חושבת שליצור קשר עין זה בהכרח שלב גבוה יותר.
אישית מייצרת קשר עין עם זרים רק כשאין לי ברירה.

אני חושבת שהרעיון של חברים להכרות פחות טוב- כי אם החברים לא מעניינים אותך אלא כאמצעי לבת הזוג - לקשר שזה מה שאתה באמת רוצה זו סתם מעמסה תיאורטית.

למעלה