האם הגזמתי?

lola371

New member
האם הגזמתי?

היי

היה לי חבר במשך 5 שנים בערך. רוב הקשר לא היה בריא בכלל. גם אני מרגישה שעשיתי בשבילו הרבה והוא חייב לי בערך 10,000 ש"ח. בנוסף לכסף שנתתי לו (וכן זה טיפשי ולמדתי) אז תמיד היה לו את הרכב שלי -לפעמים הוא כן שם דלק והוא כן בגדול דאג לרכב אבל רוב הזמן הרכב היה הצלו כי אני הייתי בעבודה והוא רוב הזמן לא עבד. אז כמובן בילויים והכל רוב הזמן היו על חשבוני. גם שנפרדנו וחזרנו לדבר והיה לו תעונה והוא שכב בבית חולים זה לא המשפחה שלו שבא לבקר אותו או להיות איתו בניתוח הגדול.
כמה חודשיים אחרי הניתוח הקשר נותק כי אמרתי לו שהוא לא צריך כל הזמן לרחם על עצמו כי ככה הוא לא התקדם בחיים. זה בן אדם שתמיד מאשים את הסביבה שהוא גדל בה לסיבה שאין לו קריירה.
זה עצבן אותו. גם פעם אחד אני זוכרת שהקשר נותק בגלל שהוא רצה להתקשר מהסלולרי שלי לאיזה חברה והוא המתין הרבה זמן על הקו ואמרתי לו שזה כבר הרבה זמן. נכון שזה סלולרי של החברה אבל זה היה מוגבל ל 200 ש"ח ובגלל שתמיד חזרתי אליו ותמיד נתתי לו להתקשר החשבון הגיעה ליותר מ 400 ש"ח ולא בא לי תמיד לשלם.
היום לצערי אני בלי עבודה-מקווה למצוא משהו בקרוב ואין לי הכנסות ואין לי משפחה עשירה. הוא יודע את זה. היום הוא במצב שלמרות החובות שיש לו לכל מיני גורמים הוא מצא עבודה (שחור) ומרוויח לא רע ויש לו רכב ישן. אז נכון שהוא עכשיו הזמין אותי כמה פעמיים. ביום שישי בערב הייתי הצלו והוא לא יכל להחזיר אותי אז אמר לי שאני יחזור ברכב שלו ואפילו אמר לי שאני יכולה לקחת היום את הרכב לנסוע לאיזה מקום שהייתי צריכה להיות בו. אני באמת מעריכה את זה. הוא אומר שהוא עושה את זה כי אני עזרתי לו גם. אבל למרות המצב שלי פעם אחד לא ביקשתי ממנו כסף. מה שהוא קנה לי היה בלי שאני יבקש-הזמין אותי פעמיים לאוכל וקנה לי 2 חולצות ועוד כמה דברים קטנים.
היום שהייתי בדרך להחזיר לו את הרכב הוא ביקש 20 ש"ח. אני היססתי-החזיר אותי אחורה לתקופה שהוא כל הזמן ביקש כסף. אז עכשיו הוא לא רוצה לדבר יותר כי יש לי התנהגות מגעילה.
אני רוצה לדעת אם אני באמת לא הייתי בסדר? אותי גם מעצבן שהוא יודע שאין לי כסף והוא ביקש. הוא יודע שלצערי המשפחה שלי עוזרת לי קצת עכשיו.

אם אני טועה אני התנצל. כי אולי אני לא רואה משהו שאחרים כן רואים.

תודה

lola371

New member
אנחנו לא בני זוג. חזרנו להיות בקשר אבל

ממש לא בני זוג. לא רואה אותו הרבה אבל מדברים הרבה. לא יודעת למה הוא ביקש 20ש"ח אבל לא נראה לי בגלל דלק. הוא טוען שהוא אמר לי שיחזיר לי מחר אבל לא שמעתי את זה וגם מחר אני לא יראה אותו בכל מקרה ואין לי הרבה כסף עליי. פשוט החזיר אותי לכל הפעמיים שביקש ממני כסף ונתתי לו.

אז יכול להיות

שהבחור פשוט סומך עליך כפי שהיה בעבר
והרגיש בנוח לבקש ממך הלוואה של 20 ש"ח עד מחר.

קצת חוצפה מצידו לבקש ממך למרות שיודע שמצבך הכספי כרגע לא מזהיר פנים
אבל לדעתי זה בא ממקום של "אני סומך עליה ומרגיש בנוח"

עצתי:
עזבי את זה, נתקי ממנו קשר והמשיכי בחייך
בהצלחה

lola371

New member
חברה שלי אומרת שזה הבעיה

שהוא מרגיש יותר מידי בנוח והוא לא יודע איפה הגבול. אם הוא חייב למישהו אחר כסף הוא ישר משלם לו. לי ממש לא.
שוב יפה מאד שהוא נתן לי את הרכב אבל זה לא אומר שאני חייבת לו משהו במיוחד שאני עזרתי לו הרבה מאד ופעם אחד לא ביקשתי משהו בחזרה אפילו עכשיו.
אבל אתה צודק בקשר לעצה שלך. פשוט תמיד אני מרגישה שאני לא בסדר ואני לא רוצה להיות מגעילה.

lola371

New member
שהיינו בני זוג

אז אני הייתי בעיקר משלמת. מתברר שאנשים דיברו על זה -אחותי פגשה מישהו שאמר לה- זאת אחותך שמפרנסת את XXXX?
ואני לא מכירה את האיש הזה-מתברר שהוא הכיר את הבן זוג שלי אז.

lola371

New member
הוא גם שכח כבר שהיינו בשישי בסופר לקנות משהו

לאחותי והוא ביקש 2 שתייה וקוטג אז קניתי לו. אבל תמיד ברגע שאני אומרת לו לא על משהו אז ישר הוא מנתק קשר.
אני יודעת שאני יכולה בלי הקשר המשוגע הזה-אבל זה משגע אותי שאני כל הזמן המגעילה והלא בסדר. אם אין לך כסף אז אל תקנה IPHONE חדש ורכב -לא חדש אבל עדיין הוא בקושי משתמש בזה בכל מקרה. ההה ונעליים ב 500 ש"ח. שאין לא מבזבזים ולא באים לבקש מי מישהי שאתה יודע שכרגע היא לא במצב טוב כסף אפילו 20 ש"ח!!!

טוב אני צריכה להוציא את זה מהלב. מחר יהיה יום טוב יותר ואמן שיהיה לי כבר עבודה חדשה

מריוס זכריה

Member
מנהל
הנה משהו שאני חושב שאת לא רואה

זה שבזמן הקשר לך היה יותר כסף ממנו, והיית עוזרת לו - זה בפני עצמו לא נראה לי בעייתי. יש הרבה זוגות כאלה, ואם זה מקובל על שניהם, אין בעיה. אני מכיר זוגות שבהם האישה היא הקרייריסטית, והגבר יותר סביב ענייני הבית. זה לא מתאים לכל זוג, אבל מי שמתאים לו - מתאים לו.

אני מבין שמבחינתך זה לא היה כיף, אבל בשורה התחתונה היית מוכנה לזה - בתנאי שהיה יוצא מזה קשר של משפחה - חתונה, ילדים, מחויבות וכולי. וזה מה שלא קרה!

אז אם 5 שנים הייתם יחד וזה לא הגיע לשם - בצדק נפרדתם. אני כמובן לא יודע מה הייתה הסיבה הספציפית, אבל בגדול, אם את רצית משפחה והוא לא היה יכול להתחייב לזה, לא משנה מאיזו סיבה - אז העסק נכשל.

מה שנתת נתת. אין לבגות על חלב שנשפך. ה-10,000 ש"ח או שיחזרו אליך או שלא. אבל אני חושב שצריך להפסיק את הדפוס הזה. אם אתם לא הולכים להיות זוג, אין שום סיבה שמישהו מכם יממן את השני או יתן לו הלוואות. לא את לו ולא הוא לך.

את יכולה להיות ידידה שלו בכיף (אולי זה לא חכם, אבל זה בטח לא פסול). אבל (1) אל תהיי באשליות שכן יצא ממנו משהו (2) אל תקחי את הרכב שלו (3) אל תתני לו 20 שקל (4) ושאף אחד לא יבקש סליחה מאף אחד אחר.

מילת המפתח היא הפרדה. רצים להיות ידידים? בבקשה. אבל לא לערבב יותר כספים. שיהיה גבול ברור.

וטיפ אחרון: דללי אותו ולכי לחפש את האושר שלך במקום אחר, לא במקום של אתמול.

lola371

New member
אני אף פעם לא אהבתי

לתת לו כסף. אני אוהבת שזוגיות זה שווה. גם לא גרנו ביחד. בזוגיות המוזהר הזאת זה לא היה שווה. אני נתתי כל הזמן כי אם לא אז הוא היה מתחיל שאני מגעילה ואני ככה וככה ולא רציתי את זה. הייתי מאד חלשה.
נפרדנו לא בגלל משפחה-אני גם לא רוצה ילדים. נפרדנו פעם האחרונה כי אמרתי לו שהוא צריך להפסיק לרחם עם עצמו כי אמרתי משהו שאיזה מישהו מסכן אז הוא אמר אני יותר מסכן. תמיד צריכים להזהר מה שאומרים.
למרות שהוא חייב לי כסף אני לא מבקשת את זה כי אני יודעת שאני לא יראה את זה. הוא תמיד מדבר על זה שהוא חייב לי.
עדיף לא להיות ידידים ושאני ימשיך עם החיים ובהמשך ימצא זוגיות שווה ובריאה שיהיה לי כיף.

סליחה על העברית -זה לא שפת אם.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני מסכים מאוד

כדאי להתרחק ממנו, כי הוא הרי מומחה בלמשוך אותך אליו באמצעות רחמים. הוא יודע לנגן על הרחמנות והאמפתיה שלך.

תיפרדו יפה וזהו. מגיע לך קשר שיוויוני, עם או בלי ילדים. זוגיות שלמה.

lola371

New member
למזלי היום אני במקום שאני יודעת שאני יכולה

להסתדר יפה מאד גם לבד. פשוט עובר עליי תקופה קצת קשה ובמיוחד אתמל שום דבר לא הלך ובסוף היום גם זה ככה. אני מרגישה vulnerable קצת ויותר רגישה בתקופה האחרונה.

גם אני רוצה מישהו שבאמת רוצה להיות איתי מעבר למה שאני יכולה לעשות בשבילו או לתת לו. כמ שאמרת קשר שיוויוני.

יכול להיות שהוא רואה את הדברים אחרת

לפני שממהרים לסגור את הבסטה, אני מציע לך ליזום שיחה ישירה בנושא, אפילו שזה לא נעים. יקל עליך שזו שיחה לפני פרידה מבחינתך.

בשיחה תסבירי לו את מה שכתבת כאן, ותגידי לו שזה ממש מציק לך. תראי את תגובתו. יכול להיות שהוא יבין מה שלא הבין קודם, וישנה את יחסו בנושא הכספים.

יכול להיות שהוא ייעלב וכו'... ואז לפחות תדעי שאם את נפרדת, זו ההחלטה הנכונה.

lola371

New member
היי. תשובות

אז אנחנו לא בקשר זוגית כבר הרבה מאד זמן. לגביי מה שהיה אתמל זה הוא שאמר לי שיש לי התנהגות מגעילה כי לא נתתי לו כסף והוא חושב שעדיף שלא ניהיה בקשר (האמת צודק כי זה לא בריא). אני כן ניסיתי להגיד לו מה שאמרתי פה-אני לא מסתירה את מה שאני חושבת- אבל הוא לא רצה לשמוע. פשוט המשיך שאני מגעילה ואין על מה לדבר.

התקשרתי גם שוב לנסות להסביר כי זה די הרגיז אותי שעוד פעם אני המגעילה והוא לא רצה להקשיב. אמר שהוא לא רוצה לשמוע ושאנחנו פשוט גם בתוך ידידים לא מסתדרים (גם צודק).

אותי מרגיז שברגע שאני אומרת 'לא' על משהו אז ישר הוא מתרגז ומנתק קשר ופשוט לא מוכן להקשיב. זה לא רק איתי. הוא ככה עם כולם. אבל זה מעצבן.
הכל יכול להיות בסדר וברגע אחד שאת אומרת משהו שהוא לא אוהב אז זהו! וזה לא צריך להיות ככה עוד שהוא יודע את המצב.

בכל אופן הוא לא מכבד אותי ולא בלי סיבה המשפחה שלי וחברים שלי לא סובלים אותו.
אני רוצה מישהו שהקשר יהיה שווה ויכבד אותי ואני אותו. למדתי מהקשר הזה שאם הבחור לא מכבד את אמא שלו אז אין סיכוי שאותי הוא יכבד. זה יהיה מבחן שלי לבחור חדש

nirity1

New member
יש סיבה שהחברים שלך לא סובלים

הוא נשמע לי נצלן. וגם לא בוגר. זה לא ה 20 שקל כמובן אלא התמונה הכללית. את צריכה להסביר לו ברוגע שכרגע את לא מסוגלת כלכלית לתת לו כסף. אם הוא נשאר איתך בקשר אז יופי. אם הוא מנתק אז תדעי שזוהי הסיבה שהוא בקשר איתך

lola371

New member
הסברתי לו או ניסיתי אבל הוא יודע טוב טוב את

המצב. הוא טוען שהוא נתן לי את הרכב וזה מגעיל שאני לא נותנת לו 20 ש"ח. מעניין שאני נתתי לו יום יום את הרכב שלי לא ביקשתי ממנו כלום. פעם אחד שכן ביקשתי ממנו שהלך לדואר בשבילי כי הייתי בעבודה והיה לו את הרכב שלי אז נראה לכם שהוא הלך?? גם עכשיו שהמצב הכלכלי שלי לא זוהר לא ביקשתי ממנו אגורה או משהו. את הרכב היה לי כי הוא לא יכל להחזיר אותי הביתה והיה שישי בערב ומאוחר.לא חשבתי בגלל זה אני חייבת לו משהו.
אז כן הוא ניתק קשר בגלל שלא נתתי לו 20ש"ח וזה התנהגות מגעילה מצידי גם שניסיתי להסביר לו שוב את המצב. האמת שקשה לדבר איתו כי הוא לא מקשיב. או שלא נותן לדבר או שמנתק את השיחה.

טוב עדיף לי להתרכז בלמצוא עבודה...שזה מתסכל כי זה פשוט לא הולך לי. עוד לא הייתי במצב כזה בלי עבודה במשך הרבה זמן

לולה הוא מנצל את טוב לבך ורגישותך.

הקשר הזה מזיק לך, במקום להודות לך הוא נותן לך להרגיש למגעילה את לוקחת ללב כל מילה שלו ואחרי כל מה שעשית לו את עוד שואלת אותנו אם את מגעילה.

את לא מגעילה את אדם טוב, הוא פשוט לא ראוי לך.

lola371

New member
הקשר מזיק. בעבר באותו מצב אחרי שהוא

היה עצבני עליי הייתי מתקשרת אליו אין ספור פעם. היום ממש לא-אפילו לא שיחה 1. הקשר לא בריא לי גם אם אנחנו לא חברים ותמיד הוא מצליח לגרום לי להרגיש שאני בן אדם לא כל כך טוב. לא רוצה להיות בקשר תת רמה שכזאת.

טוב שקבלת החלטה ואני מקווה שתעמדי בה

אם תרגישי שקשה לך תכנסי שוב לפורום ותקבלי חיזוקים ותמיכה.
בהצלחה. תהיי חזקה עם אופי ותעמדי בהחלטתך!

אמלי12

New member
לא צריך להתחשבן איתו על העבר

אז הייתם זוג ואת צריכה להשתחרר מהרצון שהוא יחזיר לך את הכסף, מה שהיה היה.
לפעמים בזוגיות לא הכל שיווני לחלוטין, כשמישהו אחד למטה והשני למעלה וצריך להרים אותו ואז מתחלפים. כמובן שזה נכון לזוגיות ארוכת טווח ואז לא מתחשבנים.
בנוסף לפעמים בזוגיות יש עזרה שהיא לא רק כספית.
עכשיו אתם כבר לא זוג ואת לא חייבת לו כלום ואם את מרגישה שהוא מנצל אותך את גם לא חייבת לשמור איתו על קשר שכנראה לא טוב לך. אך נראה ששניכם עדיין תלויים רגשית אחד בשני.

למעלה