האם דמיון מודרך יכול לעזור?

  • פותח הנושא amera
  • פורסם בתאריך

amera

New member
האם דמיון מודרך יכול לעזור?

בשנים האחרונות אני עסוק עם עצמי ללא השינוי שאני מייחל לא. אשמח לקבל ייעוץ שיעזור לי להבין את עצמי יותר ויעזור לי לעשות את הצעדים הנכונים.
בן 47 נשוי ושלושה ילדים.
נקודות חיוביות:
הצלחה במקומות העבודה שונים ב20 שנה האחרונות ושביעות רצון מהקליינטים. מצויין בכל הקשור לתחום העבודה.
חיי משפחה טובים וילדים מחונכים ומלומדים.
מקור לקנאה גם מהישגיי בעבודה ומהישגי המשפחה.
מצב כלכלי טוב
מה חסר ומה אני מחפש:
קבלה עצמית וראש כבוי: אני אדם מאוד משימתי והתחיל להימאס לי ממשימתיות. הראש שלי תמיד עובד וחושב וזה התחיל להוות מעמסת ייתר. מחפש שקט נפשי וקבלה עצמית.
בשנים האחרונות אני סובל מהמשימות שאני עושה (רובם קשור לעבודה ולכסף). בזמן שאני עושה משימה כלשהי, יש לי מחשבות שליליות שהמשימה שאני עושה היא לא בעלת ערך וזה בזבוז זמן ואני מתחיל לחשוב על משימות אחרות שהן יותר חשובות בעיניי אבל אני לא אוהב לעשות ולהשקיע בהן מאמץ. תהליך זה ממש מעייף. אני חושב שהמקור של זה בא מאמא. תמיד ועד היום היא רוצה עוד ועוד ומשתגעת אם משפחות אחרות עשו משהו שבעיניה מוצלח והילדים שלה לא עושים אותו הדבר, למרות שהילדים שלה הם הכי מוצלחים בסביבה.

מחשבות ורגשות: לאחרונה אני מרגיש את הנתק (שהייה קיים כל הזמן) בין מחשבותיי לבין רגשותיי. אין שלום ביניהם. קשה לי לדבר על הרגשות שלי (לא יודע בדיוק מה זה לדבר על רגשות!!!).
גוף: לאחרונה אני מרגיש את הנתק (שהייה קיים כל הזמן) ביני לבין הגוף שלי. אין שלום ביניהם.
מחפש שינוי ומודעות עצמית
מחפש מטרה ברורה: אני אדם מוצלח בעיני עצמו ומוצלח יותר בעיני אחרים. המוצלח בעיני עצמו באה מההשוואה לסביבה שאני גר בא אבל לא מוצלח מספיק כמו מה שאני רוצה - למרות שלא ברור בדיוק מה אני רוצה.
שיפור בחיי משפחה: חיי משפחה בסדר אבל יכולים להיות הרבה יותר טובים. חינוך הילדים בסדר אבל יכול להיות הרבה יותר טוב.
אני חושב שאני אדם ערכי והומניסטי. ההרגשה שאני מממש 20% ממה שאני יכול. מרגיש שיש לי הרבה חולשות אבל גם מרגיש שאני יכול להתגבר עליהם. אני מרגיש שאני יכול לתרום לעצמי ולסביבה שלי הרבה הרבה יותר – אבל אין לי את הכלים.
אני מחפש דברים לא חומריים - משהו לנפש, לרוח, לבן אדם שבתוכי.
מידה מסויימת של חרדה חברתית וביישנות. הורים שלי חינכו אותי שביישנות היא בושה. בהיותי ילד, הם רצו כל כך שאני לא אהיה ביישן!!! הרגשה של נחיתות מול אנשי פוליטיקה ומנהיגים. היית רוצה להיות יותר ספונטני ומשוחרר, ליצור בקלילות קשרים חברתיים ולהביע את רגשותייך מבלי לחשוב על איך זה נשמע בעיני אחרים … . מעדיף תקשורת של הודעות ואימיילים על שיחות


קשה לעשות חברים חדשים.
אוהב (או אני חושב שאני אוהב!) לשבת בבית.
בטיולים קבוצתיים אני בדרך כלל שקט וזה מפריע לי.
למרות ההצלחה המקצועית והכלכלית, מרגיש חוסר סיפוק מהחיים שלך
מרגיש אי נוחות באוירה של בדיחות וצחוק. לא יודע לספר בדיחות
מתרחק מקונפליקטים ועימותים. מרגיש חוסר אונים אם אני מותקף מילולית במיוחד בנוכחות של אנשים אחרים וגרוע יותר בנוכחות של נשים.
הייתי רוצה מעורבות חברתית בקהילה – אבל אין לי את הכלים
מתעניין באנשים, בפסיכולוגיה, ביזמות חברתית, בלעשות שינוי - מספיק עם מקצוע ומשימות.
בגלל תאונת דרכים שהייתה לי לפני יותר מעשרה שנים, יש לי עדיין חרדת נהיגה.
 

ommerl

New member
ברוך הבא!

כל הכבוד על החשיפה. זה לא פשוט בכלל לדבר על דברים כאלה בפורום כזה.
&nbsp
המישורים עליהם אתה מדבר קשורים איכשהו למישור אחד חשוב מאוד בחיים: מערכות יחסים. שלך עם עצמך, שלך עם המשפחה, שלך עם חברים ושלך עם ההורים בעבר ובהווה.
&nbsp
אין לי ספק שמטפל NLP טוב יכול לעזור לך לקחת אחריות בכל המישורים על מערכות היחסים שלך ולשפר את החיים שלך פלאים.
 

ladybug4NLP

Active member
מחזקת את מה שעומר כבר כתב

תקשורת עצמית טובה יותר הי תמיד מטרה נעלה
תקשורת עם הזולת גם כן ודקא NLP הוא כלי פנטסטי לנושאים אלה.

מתוך השורות אני קוראת שאתה אולי קצת שבע מההצלחות שלך בנושאים מסויימים ורעב למשהו אחר אבל לא בדיוק יודע מה.

וגם מרגישה מידה של פרפקציוניזם שדופקת להרבה אנשים טובים את החיים.

ממליצה למצוא מנחה NLP טוב (תלוי היכן אתה גר).
זה בדרך כלל טיפול קצר מועד ומאד אפקטיבי. קאוצ'ינג נראה לי פחות כי הוא מאד משמתי ומזה כבר נמאס לך
 

amera

New member
עולם הרגשות לא ברור לי מה זה.

עולם הרגשות לא ברור לי מה זה. לא ברור לי בדיוק איך חיים נראים בלי משימות "חיצוניות". אבל אני ממש עייף מלהמשיך אותו סגנון משימתיות שיש לי. אולי עניין הרגשות גם מתבטא בהתנהגות של אינפנטיליות כאשר אני כועס על אישתי. הכעס מתבטא בזה שאני לא מדבר איתה בכלל למשך 7-10 ימים.
אני אמור להיראות חכם, זה בושה לי להיראות אחרת. זה מונע ממני קלילות בחיים.
אני חונכתי שביישנות זו בושה - במיוחד מאבא שלי
מפחד מזמן פנוי – אני יכול להרשות לעצמי שנה בלי לעבוד אבל לא ברור לי בדיוק מה אני יכול לעשות בזמן שיהיה לי. בהנחה שיש לי שנת ואין לי משימות, מה אני יכול לעשות עם הזמן. אני התרגלתי לזה שבלי משימה זה בזבוב זמן!! ועכשיו אני רוצה להתגבר על זה.
עניין המשימתיות מתבטא בין השאר שאני רוצה להשיג שני או שלושה ציפורים באבן אחת.
רוצה ללמוד איך לא להיות שיפוטי עם עצמי ועם אשתי
לא רוצה שהילדים שלי יהיו משימתיים – רוצה שזמן פנוי לא יהווה להם בעיה
רוצה להפסיק לחשוב על "נורמלי". להפסיק את עניין ההשוואה החברתרית!
אני לא בטוח באשר למניעים שלי – האם מה שאני עושה או רוצה לעשות זה אותנטי או למצוא עין בעיני אחרים!! קשה לי לפעמים להחליט ואני רוצה שהכל יבוא מתוכי ומנפשי.
אני לומד הרבה מהאינטרנט אבל איכשהו לא סובל ספרים וכן אני רוצה לקרוא יותר. יותר אני רוצה ללמוד לכתוב יצירתי אבל אין לי את המיומניות או החשק!
 

ommerl

New member
משימתיות, כעס ובושה

כעס, כמו כל הרגשות, זה רגש שחשוב שיהיה לנו. אי אפשר לחיות בלי כעס. השאלה היא איך הוא מנהל אותנו ואתה מספר שאתה לא אוהב את האופן שבו את כועס.
תנסה לחשוב למה בכלל אתה כועס ועל מי אתה כועס באמת. ייתכן שאתה יוצר את הכעס במו ידיך, למשל- על ידי בניית ציפיות מאנשים אחרים שלא מתממשות ושלא יכולות בכלל להתממש. הכעס נותן לך משהו- איזושהי תחושה שאתה צודק. זה נותן סוג של נחת וחיזוק לאגו אבל המחיר שאתה משלם כבד.
עדיף לוותר על הכעס והציפיות ולא לשלם את המחיר של לא לדבר עם אשתך במשך שבוע.
&nbsp
אגב, אם יש לך התפרצויות כעס, ייתכן שאתה מנסה להימנע כל הזמן מלהרגיש רגשות שליליים ואז זה מתפרץ בצורה של כעס. שים לב לזה. אנחנו כבני אדם צריכים להרגיש את כל קשת הרגשות ולא להימנע משום דבר.
&nbsp
"להיראות חכם"- למה אתה צריך להיראות חכם? מה אכפת לך אם אתה נראה חכם או לא? כשאני שם משקפיים אני נראה פי 7 יותר חכם. מה זה עוזר לי? מה שמונע ממך קלילות בחיים זה שאתה רוצה להיראות חכם. אני מבטיח לך באופן חד משמעי שאם תסיר את המסיכה הזאת ופשוט תראה לעולם את מי שאתה באמת באותנטיות- אתה תחיה חיים הרבה יותר קלילים ומאושרים. תיצור מערכות יחסים אותנטיות ותהיה הרבה יותר מאושר. אתה לא צריך להיראות חכם. אם אתה חכם ואתה אותנטי אנשים ידעו את זה.
ואם יהיו אנשים שיחשבו שאתה לא חכם זה מצוין. עדיף להיות שנוי במחלוקת ושיהיו אנשים שאוהבים אותך ואנשים ששונאים אותך מאשר להיות בינוני אפור ומשעמם בלי שונאים אבל גם בלי הרבה אוהבים.
&nbsp
בושה- בושה זה נושא מאוד מאוד מעניין שאני מאוד מעמיק בו מתוקף ההתמחות שלי בעזרה לגברים ביישנים.
שים לב למשהו מעניין לגבי בושה:
בושה זה פחד מחוסר קשר עם אנשים. בושה נובעת מאמונה שיש בך משהו שאם יגלו אותו עליך- לא ירצו להיות איתך בקשר.
בושה גורמת לך להסתיר את עצמך כדי שלא יגלו את המשהו הזה עליך..
הבעיה היא שההסתרה העצמית הזאת גורמת לך להיות לא אותנטי, להסתתר, ובסופו של דבר זה גורם לאנשים לא להיות בקשר איתך.
בושה זה פחד שמגשים את עצמו.
&nbsp
אני רוצה להזמין אותך בחום להיפתח. להתבייש. תרגיש את הבושה בכל הגוף שלך, זה מצוין. זה אומר שאתה אנושי ואמפטי. זה אומר שאתה רוצה קשרים אותנטיים. אל תתן לבושה למנוע ממך להיות מי שאתה באותנטיות.
&nbsp
לגבי משימתיות- לא נראה לי שהבעיה שלך היא עם משימתיות. נראה לי שמשימתיות זה דבר מצוין. יש אנשים שיש להם המון ידע ואפס משימתיות וכל מה שהם עושים זה להישאר בבינוניות בלי להיות מאושרים ובלי לממש את עצמם.
הבעיה היא שאתה לא יודע גם להיות לא משימתי.
המשימתיות שלך נובעת מאיזשהו שיפוט שלך את עצמך. אתה שוכח שמותר לך לנוח ולהנות קצת מהחיים.
מה זה שווה להיות עשיר אם אתה לא יכול לטוס לחופשה מידיי פעם?
&nbsp
תהנה מהפירות של המשימתיות שלך. משימתיות זה רק כלי, זה לא מטרת החיים.
&nbsp
מקווה שמה שכתבתי עזר לך. בדרך כלל קשה לייצר שינוי רק מקריאה של מידע אבל אם תתעמק בדברים שלי וממש תפנים אותם אני משוכנע שזה יועיל לך

&nbsp
שיהיה סופ"ש מהנה!
 

amera

New member
תודה

זאת התגובה הכי מתאימה עבורי שקראתי (קראתי אותה כבר כמה פעמים)

לא הייתי מודע שבושה קשורה לפחד!
 

amera

New member
מחשבות, רגשות והתנהגות

מחשבות, רגשות והתנהגות
המישורים הנפגעים מהמצב הנוכחי הם:
*) זוגיות: חוסר אינטימיות. אני אדם לא אינטימי לא בזוגיות ולא בשאר המישורים. אני מאוד אוהב את הילדים שלי אבל נדיר מאוד שאני אתן להם חיבוק!

*) עבודה: אני יכול להתקדם באופן אקסבוננציאלי בעבודה לו הייתי מתגבר על החרדה והפחד (ביישנות - מתוך תפיסה שביישנות היא בושה!) והבטחון העצמי הירוד בכל הקשור לקשרים בין אישיים. אני מוצלח מאוד בתחום המשימתיות שלי אבל לא בכל הנוגע לקשריים בין אישיים. הטכניקה השכיחה שלי היא הימנעות.

*) לימודי: יש הרבה תחומים שאני מעוניין ללמוד ואני אוהב אבל חלקם מתבצעים בקבוצות קטנות ובאופן סדנאי כל שתקשורת בין אישית בולטת בהם. הטכניקה השכיחה שלי היא הימנעות ופספוס לתחומים שאני אוהב ללמוד.

*) חברתי: בגלל החרדה וחוסר האינטימיות אני גם נמנע מדברים שאני אוהב לעשות בקהילה שלי ובמיוחד בנושאים כמו התנדבות או הובלת שינויים חברתיים.

עד היום אני ככל הנראה השתמשתי בשכל שלי לנהל את החרדה וחוסר האינטימיות בלהיות מעורב בהרבה משימות ומשימתיות וזה עבד ככל הנראה כמנגנון הימנעות ובריחה. אני רוצה שהשכל שלי יתחיל לעבוד בכיוון אחר והוא עימות (ולא הימנעות ובריחה) עם החרדה והרגשות וחוסר האינטימיות ולהתגבר עליהן. איך בדיוק? את זה אני מחפש!

איך נהיים לא חרדים מחרדה? מה עושים בכדי לא להתבייש שאני ביישן? איך מפסיקים את כל המחשבות השליליות כאשר אני נמצא בין אנשים (כאילו אני חייב להגיד משהו! או מה יחשבו עלי! איך להרגיש קליל (ולשחות) ולא להיות כבד במצבים כאלה ולא להכביד על עצמי)! הפחד שלי מגשים את עצמו.

כאשר אני רואה אנשים שמדברים בבטחון עצמי ללא חרדה בסביבה אנשים אחרים באירועים חברתיים ואיך עם עושים מכרים חדשים - אני מקנא ומרגיש כמה אני צריך את זה!

היו לי תחושות של זלזול כלפי כל מיני אנשים אבל לאחרונה נהייתי יותר מודע שזה בעיה אצלי ולא אצלם.

בתחום המשימתיות אני הצלחתי מאוד אבל זה בכלל לא מספק אותי עכשיו! אני מרגיש כמה אני אהיה חזק ומאושר יותר אם אבין יותר את הרגשות שלי, אם אני אפתח אינטימיות ואם אני אתגבר על החרדה!

אני לא יודע אם תרופות כלשהן יכולות לעזור בנוסף לטיפול פסיכולוגי
 

ommerl

New member
what you resist- persists

ככל שתנסה להילחם בחרדה- ככה היא תגבר.
&nbsp
החרדה הזאת נובעת מאיזשהי אמונה שאומרת בדרך זו או אחרת "אני לא שווה מספיק".
כל מה שאתה צריך זה מה שאמרתי- לפתח דימוי עצמי חיובי. דימוי עצמי שאומר "אני טוב מספיק!"
&nbsp
לא יעזור לחשוב או להגיד לעצמך "אני שווה מספיק". אתה צריך להרגיש, לחוות חוויה, וליצור שכנוע עמוק כנה ואמתי שאתה שווה מספיק כמו שאתה!
&nbsp
יש ב- NLP את הכלים לעשות את זה.
&nbsp
אני לא ממליץ לקחת תרופות בכלל. המקרים שבהם זה יכל לעזור מעטים בהרבה מהמקרים שבהם נותנים את התרופה בתכלס. ובמקרים שבהם זה לא עוזר- זה הורס את החיים.
&nbsp
הפתרון הוא אצלך בפנים. לא בשום תרופה.
&nbsp
אני ממליץ לך מאוד לצפות בסרטונים של ברנה בראון בתשומת לב רבה:
על העצמה שבפגיעות: http://www.ted.com/talks/brene_brown_on_vulnerability?language=he
על בושה: http://www.ted.com/talks/brene_brown_listening_to_shame?language=he
 
למעלה