חברות, תודה על התגובות. ותגובה לכולכן:
חשוב לי להבהיר...
אני מאוד נאבקת.
כאן אני כותבת את שלי לרוב מהתהומות, כאשר אני בתהומות, אבל יש גם רגעים אחרים.
אז אני אגיד, כדי שתבינו איפה אני נמצאת:
לפני קרוב לשלוש שנים כבר לא הלכתי אליה לטיפול. (אני לא יכולה להגיד שסיימתי טיפול, זה הגיע למצב שכבר אי אפשר היה להמשיך. פיזית. לא ישנתי בלילות. ממש לא ישנתי! ובפעם הלפני אחרונה שהגעתי אליה הייתה לי התפרצות זעם, שהיא ליבתה, וכמעט התעלפתי שם. שכבתי אחר כך שעות בסלון שחה כי פשוט לא הייתי מסוגלת לנסוע הביתה, אפילו לא במונית)
לפני קרוב לשנתיים וחצי התחלתי טיפול עם מטפלת אחרת לגמרי. מטפלת שיודעת גבולות, שהבינה את הנזק שנגרם לי (אמנם לא הבינה עד כמה, היא כל פעם נדהמת לגלות עוד דבר ועוד דבר) ושאיכשהו, עם כל השבר כלי שהייתי כשהגעתי אליה, באמת איכשהו בטחה בכוחותיי.
המטרה שסימנתי מהמםפגש הראשון הייתה לצאת מהתלות האיומה הזאת בטיפול.
והיום, פחות משנתיים וחצי מאז שהתחלתי את הטיפול איתה, הגעתי למצב שאני נפגשת איתה רק פעם בחודש ובאמצע אנחנו עושות עוד שיחת טלפון אחת. קשה לי להאמין בזה ויש רגעים שמאוד קשה לי, ויכול להיות שיהיו זמנים שבהם אלך יותר, וזאתלא תהיה התקדמות של קו ישיר, אבל אני הרבה יטותר מחוברת לעצמי ומאמינה בכוחות שלי.
ודבר נוסף, אני כבר כחצי שנה בתהליך גמילה מהכדורים שהתמכרתי אליהם לפני שנים. אני ושה את זה עם פסיכיאטר מקסים שמצאתי שמגבה אותי ומעריך אותי. אני נפגשת איתו פעם בחודש ואני עם עצותיו מורידה את המינון מאוד בדרגה, עם תקופות של תופעות לוואי מטורפות. אני כבר קרוב לחודש רק על מינון ממש ממש זעיר, אבל פוחדת כרגע לרדת לגמרי (אני לוקחת אחת ליומיים סימבלטה 30 מיליגרם בלבד).
אני משקמת את מצב העבודה שלי באופן ממש חיובי, נהנית ממנה יותר, יודעת יותר לקבל את הדאונים שלי ויודעת יותר שהם יעברו ושיש לי היום גם כלים, וגם את המצב החברתי שלי טיפין טיפין טיפין.
למדתי, ואני ממשיכה ללמוד, ממה שהיה איתה.
ברור לי שאני הייתי זקוקה לגיברת אימא-אלוהים, והיא הייתה זקוקה שיעריצו אותה ויזדקקו לה כמו שאני הייתי
עשיתי הרבה חשבונות נפש מאז, וממשיכה לעשות.
ברור לי שהייתי שתלטנית ומניפולטיבית ותוקפנית והייתי עושה כל דבר כדי להשיג את האהבה שלה הזדקקתי ואותה היא הייתה מוכנה לתת לי. הרבה דבריפ ברורים לי היום והם באים לידי ביטוי בניצני הקשרים המהוססים האחרים שאי מנסה לבות בעולם.
אבל חברות, אני לא צריכה שאף אחד אחר יעשה את חשבון הנפש שלי בשבילי.
תאמינו לי שאני אלופה בזה. טח לגבי כל מה שהיה איתה.
ולומדת ממה שהיה.
למה שאני הכי זקוקה זה להכרה.
תבינו, שזאת הפעם הראשונה, ואני כבר קרוב לשלוש שנים כאמור לא בטיפול אצלה, שהצלחתי לכתוב את כל זה כמכלול, ולא דבר אחד פה ודבר אחד שם.
הרבה זמן הייתי בהלם אחרי הרידה ממנה.
פשוטו כמשמעו.
והיה קשר שתיקה.
לא הייתי מסוגלת לספר לאף אחד מה עברתי שם.
גוננתי עליה.
הנה, לפני כמה שניות התחיל לרדת גשם. אני שומעת את הטיפות והאוויר חודר נקי וקריר דרך דלת המרפסת הפתוחה, ולמרות הסיכון [הנוראי מבחינתי] לכתוב דברים טובים [האימה שהיקום יתנקם] אני אומרת לי "הנה, לאט לאט, והאוויר המטונף הולך ומתנקה. יקירה," אני אומרת לעצמי, באותן המילים שהיא הייתה אומרת לי לפני עשרים וחמש שנה, באותו טון מעודד, לפני שהכול התחרבן לעיסה מטונפת, דביקה ואיומה שהדביקה אותי במקום למשך שנים כה רבות, "קחי אוויר." ואני מוסיפה מילים שהיא לא אמרה: "עוד מעט יתנקה האוויר ממנה, יישארו אמנם עננים שחורים ממנה. אבל את ממשיכה ואת תמשיכי. קחי אוויר."
ולסיום, באופן הכי פרדוקסלי בעולם, תוצאת הרגל או אילוף של ככ הרבה שנים, אני ככ רוצה לשלוח לה את כל מה שכתבתי פה. ספק כדי לשתף. ספק כדי שתבין ותראה. ספק כדי לטלטל אותה. וספק כדי להפחיד אותה קצת, שאני מתחילה להוציא דברים החוצה, שקשר השתיקה מתחיל להיפרם. שתחרוד קצת. ואז אי מתמלאת כאלה רחמים עליה. ואז שוב עצב וכאב ובדידות. זה אינסופי הלופ הזה.
ומילים אחרונות באמת, סליחה שאני מאריכה. תבינו, כשאתן כותבות ומגיבות למה שהיה וכותבות שהיא לא מטפלת ראויה כי כך וכך, זה ראשוני עבורי. מעט מאוד שמעתי את זה אם בכלל. במשך 22 שנה חייתי באמונה שאני דפוקה והיא מושלמת. אני רק מתחילה להבין שהיא הייתה לא בסדר. ועוד לא מצליחה לעכל בעצמי את כל המכלול הזה שכתבץי כאן בפוסט הקודם עליה. אני קוראת את זה ואומרת "זה מה שהיה?... זאת אני?... כל כך הרבה שנים?... איך יתכן שקפאתי במקומי?... איך יתכן שלא עזבתי אותה?....." אני רק מתחילה לעכל.
שוב תודה וסליחה שהארכתי
ותודה שאתן כאן