האם גם אתם שמת לב

shellyland

New member
ברוח הסטריאוטיפיות הפושה על הפורום

שמתי לב ש(יחסית למלחמות קודמות) יש הרבה מאוד חובשי כיפות. גם נפוצו מאוד במיילים השונים תמונות של חיילים עטופי טלית ותפילין. לא יודעת מה זה אומר. בקשר לת"א, שמעתי כבר כמה פעמים את האבחנה הזאת, ואני רוצה להזכיר לך שמעט מאוד אנשים בארץ הם באמת מת"א ושרוב מי שגר שם זה בני פריפריה ששוכרים שם דירה. לגבי ריבוי הדתיים שרואים (נופלים ולוחמים), העירה מישהי את תשומת ליבי לעובדה שלעיתים קרובות מדובר באוכלוסיה שמגיעה לצבא ברגשות מאוד מעורבים ושהיא מאוד חצוייה בנאמנותה לצה"ל - כנתפס אצלה שלילי*- לבין מה שהיא רואה כנאמנות למדינת ישראל. *בהתחלה כתבתי אויב, אבל לא נוח לי עם אמירה כזאת. שאר הדברים שכתבתי מספיק בעיתיים בעיניי.

shellyland

New member
נכון.

ולכן, אני אומרת בדחילו ורחימו, שאם באמת מדובר באותה אוכלוסייה המסקנות יכולת להיות מאוד מעניינות עבור החברה הישראלית. שוב, אני לא לגמרי בטוחה מה הן, אבל יש לי תחושה שדברים הם הרבה יותר מורכבים מאיך שאנחנו רוצים לראות אותם. למשל: הראש השמאלני שלי מייד רץ למסקנה המתבקשת: מה הפלא שהם רוצים להרוג ערבים? אבל אני לא בטוחה שזאת מסקנה מלאה.

hillelg

New member
נו, בנאדם לא ימסור את נפשו

רק בשביל להרוג ערבים. אגב, קראי את הטור של שחר אילן על השכחתו של מעשה הגבורה של רועי קליין, שנשכב על רימון כדי להציל את חבריו. ובכיוון ההפוך, את בנה של אחת מארבע האמהות, שלפני שנים אחדות לא הסתער בעקבות חברו וסיכן את חייו של החבר, כי פחד.

שמתי לב ../images/Emo141.gif

ומיד נזפתי בעצמי על רדידותי, כי גם בתל אביב חיים אנשים עניים (בעיקר בשכונות הדרומיות והמזרחיות), בעוד שרק השבוע נהרג מישהו מכרמי יוסף, שזה לא בדיוק יישוב עוני. אבל אני לא מתווכח עם הסטטיסטיקה שמדברת על זה שרוב הלוחמים מגיעים כיום מהשכבות החלשות, ואולי זה מה שעמד מול גורמי התכנון הצהליים כאשר ביקשו להפעיל בלבנון רק את היחידות המובחרות (כולל ח"א).

רוב הלוחמים מהשכבות החלשות?

זוהי הכללה לא נכונה. בוא נסתכל במדגם לא מייצג ונמצא בו אשכזנים ומזרחיים יהודים ולא יהודים, עירונים וכפריים מבוססים ופחות מבוססים, ותיקים ועולים חדשים. זוהי ישראל. חברי הפורום כאן מתייחסים ברובם רק לחלק מהמגזרים האלה ומשלים עצמם ש"רוב הארץ" דומים להם ולכן נראה לנו מפתיע ה"מגוון" של החללים ז"ל.

כתבתי "רוב", לכן זו לא הכללה.

וכמובן שמדובר בהתרשמות אישית שלי, לא במחקר מדעי. כנראה שהמדגמים הלא מייצגים שלי אינם המדגמים הלא מייצגים שלך.

דווקא הו מכל שכבות החברהי

וזה בניגוד לאינתיפדה השנייה שע"פ מחקרו של דר. יגיל לוי היה בה יצוג גבוה לבני הפריפריה.

אטיוד5

Active member
כן, את צודקת.

ובפעם הבאה, במקום לקרוא למַפנה לכתבתו של ארי שביט טרול, תקראו את הכתבה ואת הנתונים האלה ותפנימו.

Forum User

New member
שמתי לב ש"סופרים" רק את ההרוגים

ולא את השבויים, וגם לא את הפצועים בכל רמות החומרה. (בקרב ההרוגים בלט מאוד מספרם הגבוה של המילואימניקים ביחס לסדירים.)

סאקרה

New member
לא נתון מדעי,אבל חתך הפצועים דומה

לפחות במחלקות בהן הייתי. בד"כ הפצועים שהו בקרבת ההרוגים בתקריות והם שייכים לאותו חתך סוציו-אקונומי. אם נפגעי המלחמה הזו מלמדים משהו על כלל הלוחמים אז זו מלחמת האליטות המושג "פריפריה" נכון רק גאוגרפית, רב ישובי הפריפריה שמהם יצאו הלוחמים שנפגעו הם ישובי עילית. (מכבים-רעות,מבשרת,כרמי יוסף,קורנית וכמובן כל הקיבוצים והמושבים ) לדעתי גם ההתנחלויות משתבצות בקטגוריה הזו- אלה ישובים אידיאולוגים,עם בסיס חברתי מוצק ותמיכה כלכלית מעל לממוצע בערים. מעניין שרב תושבי הערים הם ממוצא חב"עמי. פלוצקר סבר כמוני.

Forum User

New member
לא נתון אמפירי, אבל חתך מכרי ששבו

תמול שלשום מלבנון כולל די הרבה עירונים, מרמה"ש והרצליה, תל-אביב וחולון, ראשון-לציון וגם ירושלים. לשמחתי ולשמחתם כולם שבו הביתה שלמים ובריאים (בגופם, לפחות) ולא נכנסו לשום סטטיסטיקה.

למעלה