האם גם אתם שמת לב

האם גם אתם שמת לב

לעובדה שבין החיילים שנהרגו בלבנון יש אחוז גבוה מאוד של בני הפריפריה? קיבוצים, מושבים, יישובים קטנים (יותר מפעם אחת אמרתי לעצמי - לא ידעתי שיש יישוב בשם כזה), התנחלויות וגם - לוד, אשדוד, נתניה אבל לא זכור לי למשל חייל מת"א. האם זה מצביע על משהו? לא יודעת. אבל זה בלט לי, במיוחד ביומיים האחרונים

hillelg

New member
דווקא לי כן זכור חייל מתל אביב.

אבל זה בהחלט קשור לכך שמי שמתנדב ליחידות הלוחמות אינם מהחלקים השבעים והשמנים באוכלוסייה הישראלית. וגם לגבי המילואים, הרי שיש מי שיודע (ורוצה) להתחמק.

avshalomat

New member
לי זכור מיאלומניק

תל אביבי למהדרין (בעל בית קפה שחזר מבילוי לילה) שהראו מתגייס למילאוים (ועוד לצנחנים יחידה התנדבותית ) דוגמה אנדוקטלית אומנם אבל באה להסביר, שאני רוצה לראות סטטיקות ולא דיבורים סתם וממתי תל אביב היא בהכרח החלק השבע והשמן?

נץ666

New member
קיבוצים, מושבים לא מהחלקים השבעים

והשמנים של החברה הישראלית? מבשרת ציון היא ישוב וילות של עשירי ירושלים, לא להתבלבל לרגע. אתמהה

hillelg

New member
קיבוצים

שם, ובהתנחלויות, מצויים אחרוני האידיאליסטים בעולמנו.

shellyland

New member
ומה עם אותם אידיאליסטים

שנמצאים בכלא 6? או שיש אידיאולוגיה רק בצד אחד?

יש גם אידיאליסטים

בבונקר בבינת ג'בייל - המקריבים נפשם בגבורה למען אללה ונביאו. תרשי לי להזדהות עם האידיאליסטים המגינים עלי ולא עם האחרים

shellyland

New member
סבבה. הזדהה.

אבל אלה אידאליסטים ואלה אדאליסטים. כשראיתי את כל המיילים של חיילינו המתפללים, חשבתי מה היינו חושבים אם היינו רואים מיילים דומים של אנשי חיזבאללה בכאפייה כורעים ברך.

hillelg

New member
גם נסראללה וגם הרב לאו

אוכלים ארוחת בוקר. השאלה אינה על רמת המסירות וההקרבה, אלא על המטרות. ועל כך מודה היהודי בכל יום: "שלא שם חלקו כהם וגורלנו ככל המונם, שהם משתחווים להבל ולריק ואנחנו כורעים ומשתחווים לפני מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא". כמו גם "שאני רץ והם רצים - אני רץ לחיי העולם הבא, והם רצים לבאר שחת". זו אחת ממארות הפוסט מודרניזם: הוא מתמקד רק בדרך, מתוך שהתייאש מלהכריע בעיקר, בשאלה על מה נלחמים ומהם הערכים. והפוסטמודרנים והמושפעים מהם, הם בדרך כלל מי שנשאר נטול ערכים לחלוטין, כי הכול שווה בעיניו.

masorti

New member
"שהם משתחווים להבל ולריק"??

נדמה לי שלפי פסיקת הרמב"ם האיסלאם הוא אמונת הייחוד, ונסראללה כורע ומשתחווה לפני מלך מלכי המלכים. (נסראללה פשוט משתמש בספר הדרכה שגוי לצורך ההשתחוות הזו)

hillelg

New member
התפילה חוברה לפני שהמציאו

את האיסלם; זו הייתה דוגמה בעלמא. הבעיה שלי אינה למי הוא כורע ומשתחווה, אלא מה הוא עושה. גם רב ראשי שהיה עושה את המעשים האלה היה צריך להיות מוצא להורג בחיסול מהיר, בלי קשר כמה כריעות והשתחוויות הוא עושה ובאיזה בית כנסת, מסגד או כנסיה הוא עושה אותם.

shellyland

New member
תל אביב? זה החלק השבע והשמן?

פעם אמרו את זה על קיבוצניקים, והיחידות הקרביות מלאות בהן. מה עם קיסריה? רמה"ש? הרצליה? תל אביב, ברובה, היא עיר מאוד רעבה ורזה. השבעים והשמנים הם חלקיק קטן ממנה, ולכן גם החלק היחסי שלהם ביחידות לוחמות הוא כזה..

renjintso

New member
נכון. רעבה ורזה בחלקה, וגם די זקנה

כך שהיא לא מייצרת הרבה בני 18 . רוב האוכלוסייה הצעירה בתל אביב הגיעה ממקומות אחרים, וגם תעזוב למקומות אחרים.

Marinette

New member
נכון, ומתוך אותם צעירים שגרים בה

יש רבים יחסית שלא רשומים בה כתושבים, משום שלא החליפו את כתובתם בשנים הספורות שהם גרים בה לפני שהם עוברים הלאה, וכך הם רשומים כתושבי ערי (או יישובי) מוצאם, ובאותם מקומות בהם גדלו הם גם נקברים אם וכאשר הם נהרגים במלחמה.

אלי ו.

New member
יש עבודת מחקר

שפרטיה זרחו מפרחוני שמשווה את פרופיל ההרוגים במלחמת לבנון הראשונה לאינתיפאדה הראשונה. הוא מצא שאפשר לראות ירידה בחלק היחסי של ה"חילוניות-אשכנזיות"* בהרוגים ועליה משמעותית בחלקם של חיילים דתיים ומהפריפריה. *המושג שלו, לא קראתי את המחקר עצמו כך שאני לא יודע להסביר איך הוא מגדיר אותו.

למעלה