האם גם אני יכולה ללדת בבית?

גוזליקו

New member
האם גם אני יכולה ללדת בבית?

זהו ההריון השני שלי, שבוע 23 ללא בעיות מיוחדות. בלידה הקודמת נקרעתי ולקח לי המון זמן להחלים(לפני 3.5 שנים). האם יש מניעה שאלד בבית? ואם ניתן- מתי עלי ליצור קשר עם מיילדת?

אם פי 3

New member
בעקרון - כן

קרעים הם לא סיבה להמנע מלידת בית. גם יש מה לעשות על מנת להקטין את הסיכון לקרעים (אפי-נו, תנוחה מתאימה וכדומה). לדעתי, כדאי לך ליצור קשר עם מיילדת בזמן הקרוב, ולדבר איתה - לראות התאמה, ללבן שאלות וכדומה.

גוזליקו

New member
מתי כדאי ליצור קשר עם מיילדת?

ואם מישהי יכולה להמליץ על מיילדת טובה שמגיעה לאזור אשקלון?

אשכר ש

New member
הי גוזליקו

כדאי כבר עכשיו ליצור קשר עם מיילדת, כי צריך לשריין אותה וגם, ניתן לעשות אצל המיילדת מעקב הריון. מיילדות מומלצות זה מאוד אישי- כי זה עניין של כימיה- מי שמתאימה לי, לא בטוח תתאים לך. יש רשימת מיילדות בית בקישורי הפורום. גם מיילדת מאזור המרכז תסכים אולי להגיע לאשקלון, צריך לשאול טלפונית. בנוסף, הנה מאמר על בחירת מיילדת מתוך מאמרי הפורום (מכירה את המאמרים?). בהצלחה

אשכר ש

New member
ועוד דבר...

כמו שכתבה אם פי 3, חתכים בלידה קודמת לא אמורים למנוע לידת בית. אם את רוצה גם דעה של מיילדת בית בקשר לאפשרותך ללדת בבית, את יכולה להוסיף שאלה בשרשור השאלות למיילדת ג'ודי סלום כהן שעונה על שאלות היום בפורום
.

חתכים לא, אבל קריעות??

נורא תלוי איזה סוג של קריעות, כדאי להתייעץ עם המיילדת. אמנם אתן יודעות שאני לא חסידה של בית חולים, אבל חברתי שנקרעה בלידה ראשונה קרעים דרגה 3, לקח לה גם חודש להחלים, אמרו לה שמסוכן לה ללדת רגיע שוב ואולי היא תצטרך קיסרי... אז כל עניין לגופו, אבל חתכים יזומים זה שונה מאוד מקרעים.

JudyMidwife

New member
גוזליקו :קרע בלידה הקודמת

Dear גוזליקו I would like to know more about the tear, - did it involve the rectum, are you incontinent of feces or urine? In any case, I would recommend that whereever you deliver, you DEFINITELY buy the simple EPINO from Ilana Shemesh for 470 shekels and practice with it for 5 to 10 minutes a day starting at 37 weeks- 3 weeks before your due date. If not, you are likely to tear along the scar line. The Epino will prevent tearing on your next birth. If I used the Epino, and I have no risk factors, I would deliver at home because i prefer it at home, but these choices are very personal and depend on many factors. If you are incontinent of feces/poop, then many doctors will suggest that you have cesarean section to prevent further damage, but there is no research to support this practice.

JudyMidwife

New member
מתי עלי ליצור קשר עם מיילדת?

מתי עלי ליצור קשר עם מיילדת? Immediately or whenever is good for you- get to know your options Get yourself and your family ready for the birth mentally and physically Judy

גוזליקו

New member
תודה רבה על התגובות

ג'ודי- בהחלט אשלח לך פרטים במסר. ושוב תודה רבה. מבחינה נפשית אני מאוד רוצה ללדת בבית ויש לי בעלול מקסים ותומך. השאלה כרגע היא רק מעשית.

למעלה