האם ג'יני מאומצת?

tamarhp

New member
האם ג'יני מאומצת?

ספר ראשון, פרק "הנסיעה מרציף תשע ושלושה רבעים". "הדוברת היתה אישה שמנמנה שדיברה אל ארבעה ילדים, כולם עם שיער ג'ינג'י בוער". ארבעה ילדים?! פרסי, פרד, ג'ורג', רון, וג'יני = 5. ""תשע ושלושה רבעים!" צייצה ילדה קטנה, גם כן ג'ינג'ית..." האם ג'יני לא נחשבת? לאחר מכן: הארי: "הלוואי ולי היו שלושה אחים קוסמים" (ושוב, למה אין התייחסות ל4?) רון: "חמישה" אמר רון. "אני השישי במשפחה...." אם רון השישי ויש עוד חמישה (מעליו), היכן ג'יני? האם ג'יני מאומצת, או שאינה קוסמת?

מה יא

New member
אינה קוסמת?../images/Emo96.gif

איך היא יכולה לא להיות קוסמת? הראשון - אולי הכוונה בארבעה ילדים לארבעה בנים.. לא יודעת. השני - שוב, הכוונה אחים בנים כנראה. וגם אז ג'יני עוד לא *ממש* קוסמת.

tamarhp

New member
היא קוסמת כמו כל אחד

ג'יני היא קוסמת, רק שהיא עוד לא מספיק גדולה ללכת לביצפר, זה לא אומר שהיא לא קוסמת... יש לה כוחות קסם.. חוצמזה שהארי עוד לא מספיק מודע למה שקורה בעולם הקוסמים ולא יודע שיכול להיות מצב שבמשפחה של קוסמים יהיה סקיב, לכן למה הוא מתייחס רק ל3 הבנים ולא לג'יני? הספרים באנגלית בבית של ההורים שלי כך שאני אשמח אם מישו יוכל לבדוק האם כתוב boys או children (שאז הכוונה לשני המינים). וגם אם הכוונה רק לבנים משום מה... אז למה? למה רולינג לא מתייחסת לג'יני כאל בת של וויזלי/קוסמת? אני מניחה שזו טעות שלה, אבל היא חוזרת על זה שוב ושוב, מעניין למה..

Guid

New member
לדעתי...

לא צריך לדקדק בכל מילה שרולינג כותבת, היא אנושית וגם היא יכולה לטעות. מה שכתבת פה עכשיו באמת כבר ממש מוגזם! כל מי שקרא את שני הספרים האחרונים יודע בוודאות שג`יני היא מכשפה, בהחלט מכשפה...

tamarhp

New member
../images/Emo6.gif

ברור.. לא התכוונתי לומר עכשיו שג'יני באמת מאומצת או עובדת על כולם.. סתם תהיתי לגבי הכמות המספרית הזו שבוודאי נבעה מטעות אבל סתם תהיתי איך רולינג טועה בדבר כ"כ פשוט.. :)

Guid

New member
אז הכותרת הייתה מבלבלת...

ונכון, המספרים באמת לא הגיוניים אבל אל תשכחי שמדובר בהתחלה של הספר הראשון(!) ואז רולינג עדיין לא הייתה כ``כ משופשפת כנראה... או כמו שאמרתי למעלה- גם היא יכולה לטעות...

Guid

New member
אויש... הפלאפון שלי מכניס את ההודעה

כמה פעמים לפעמים... מצטער...

crazyred1911

New member
סיכוי סביר

שזו פשוט טעות בתרגום ומה שהיה כתוב הוא בעצם 4 boys ולא 4 children. חוצמזה, שג'יני היא קטנה מאוד ויכול להיות שהארי פשוט מבין שהיא קטנה ממנו ולכן אין סיוכי שהיא הולכת להוגוורטס. הארי רואה שהיא לא הולכת להוגוורטס ולכן היא עוד לא ממש קוסמת .

מנסה לענות ../images/Emo55.gif

בראשון נראה לי שהיא פשוט דיברה אלייהם ולא לג'יני? זאת אומרת, ג'יני לא הולכת להוגוורטס אז היא לא השתתפה בדיון, וגברת וויזלי דיברה פשוט עם כל האחרים ולא עם ג'יני. בשני אני חושבת שזה קשור לזה שהם בנים, וג'יני בת..

tamarhp

New member
בחלק הראשון

לא היה ממש דיון, ואם כן היה - ג'יני השתתפה בו כי מולי שאלה באיזה רציף זה וג'יני עונה לה...

the ror

New member
אי מסכים עם למון ליים1, הרי כמו

שכבר מישהו ציין מולי החזיקה לג'יני את היד, והיא דיברה לשאר הבנים לקראת זה שהם עומדים לעזוב להוגוורטס. זה שג'יני החליטה להתערב ולענות לשאלת אמא שסביר להניח שהיא בכלל שאלה את עצמה, זה עניין אחר... ובקשר למשפחת קוסמים, זה היה בהקשר של לדעת על עולם הקוסמים ולכן בגלל שג'יני אין לה בכלל שרביט והיא אפילו עוד לא התחילה ללמוד על קסמים אז לכן בעניהם כנראה היא לא נחשבת כמכשפה עדיין...

Eos14

New member
../images/Emo29.gif וחוץ מזה...

הארי לא היה "בקיא" כ"כ בעולם הקסמים אז (אחרי הכל, תחילת השנה ה-1...
), אז כנראה שהוא לא ידע למה ג'יני בלי שרביט ומה בדיוק ילדים, לפני הלימודים בהוגוורטס, עושים...

tamarhp

New member
לא נראה לי

שהם הסתובבו עם שרביט ברחבי לונדון, והם גם היו לבושים כמו מוגלגים, כך שהארי לא ממש יודע מהי ג'יני, והאם העובדה שהיא לומדת בהוגוורטס משנה משהו... הוא אפילו לא יודע שיש סקיבים, אז אם ג'יני בת למשפחת קוסמים = קוסמת, לא? וזה גם לא שהיא היתה ילדה בת 4, היא היתה אז בת 10, שנה מתחתיו...

הארי שוביניסט ../images/Emo3.gif

בקשר לציטוט הראשון, הציטוט המלא הוא: "הדוברת היתה אישה שמנמנה שדיברה אל ארבעה ילדים, כולם עם שיער ג'ינג'י בוער. כל אחד מהם גילגל לפניו מזוודה כמו של הארי" הארי רואה עוד ארבעה ילדים כמוהו שהולכים להוגוורטס. ג'יני נראית כילדה קטנה- החזיקה את היד של אמא שלה- אז היא לא הייתה שייכת. בקשר לציטוט השני, נראה לי שגם שם הארי לא מתייחס לג'יני כי היא קטנה.

למעלה