האם גזל?

reiss

New member
האם גזל?

אני עובד במקום שעל כל טעות לשיטתם נותנים קנס (ברוב המקרים ללא הצדקה) באף חוזה עבודה (אין בכלל חוזה) ואף בקבלתי לעבודה לא אמרו שנותנים קנס על טעויות. האם הדין של "תפיסה" תופס ,כלומר נניח שנתנו לי קנס ואני לוקח את סכום ההורדה בסחורה ללא ידיעת הבעלים זוהי תפיסה ולא גזל או האם רק שאני בטוח שהקנס מוטעה רק אז מותר? אני לא מחפש החמרות אלא את עיקר הדין! תודה רבה ותזכו למצוות

א77

New member
הקנס למעשה הינו שרירותי

ולא חוקי. איעצך רק, לא להודות בטעות. אתה עובד, וזו עבודתך. אם זה לא מוצא חן בעיני הממונים, זכויות החוק העומדים להם הינן קבועות... רק אומר לך, שבהכירי היטב את הנושא, במפעלים בהם הקנס הוא מעשי, בעלי המקום משתמשים באיום זה ככל העולה על רוחם. הייתי במפעלי שם נטען על מישהו שעישן בשעת העבודה. ובצורה שרירותית ביותר, ירד לו מהתלוש 'קנס'. לציין רק שהמפעל עובד בלילה. ואילו ההנהלה ביום... ה'מלשינים' או האינטרסנטים למיניהם במפעל הזה, משתוללים כאוות נפשם וזממם. אותו פועל שנקנס, הינו חירש אילם. אשתו אף היא חירשת אילמת, חשבונאית בתפקידה במקום אחר, הגיע למפעל ו'עשתה סדר'. ממש רגע לפני בלאגן בהסתדרות, הענין סודר. האשה לא ויתרה, היא הוציאה אפילו מכתב התנצלות מבעל המפעל, שהוא אחד מהבכירים בפיננסיה הישראלית. לא כדאי לריב על זה. אבל חשוב לשמור על כבודך כפועל בעל זכויות.

למעלה