האם בחרנו נכון?

רנה73

New member
האם בחרנו נכון?

בעקבות השאלה של מספרת הסיפורים על שילוב וקשרים בין הילדים. בשנת הלימודים הקרובה בתנו תהיה בת 4. עד עכשיו היתה בגן פרטי, שנתיים. במשך שנה וחצי שיחקה עם חברה אחת בלבד, חברת נפש שאיתה היא היתה באותן המסגרות מגיל שנה. אני קוראת לזה חברות נפש כיוון שהיחסים ביניהן הדדיים ברמה שאם האחת לא נמצאת בגן - השניה מרגישה קצת כמו דג מחוץ למים. בחצי שנה האחרונה בעקבות ביקורים שהתחלנו ליזום אצל ילדים אחרים מחוץ לשעות הגן הילדה התחילה לשחק בגן עם אותם ילדים נוספים. הם יותר יוזמים אמנם אבל היא שמחה לשתף פעולה והם נהנים לשחק איתה ומבקשים לבוא אלינו הביתה.
בשנה הבאה היא אמורה לעלות לגן טרום חובה ולאחר התייעצות עם גורמים שמכירים ומעורבים, כולל המלצה של נציגי החינוך המיוחד הומלץ כי בשנה הבאה היא תלך לשילוב. איפה הבעיה? היו לנו שתי אופציות: 1. גן עירוני. גננת נחמדה ששילבה כבר ילד בעבר עם pdd. כרגע יש בו 23 ילדים וכנראה לא יהיו הרבה יותר. מסגרת רב גילאית. והיתרון הגדול הוא שאותה חברת נפש רשומה לשם. בעיה - הגננת תהיה בחופשת לידה בתחילת השנה ותחזור לקראת חנוכה. כרגע לא ידוע מי יחליף אותה. 2. גן חצי עירוני חצי פרטי. גננת שזכתה לשבחים מקיר לקיר בועדת השילוב. נסיון בשילוב ילד עם pdd בעבר ובשילוב ילדים מיוחדים אחרים בשנים עברו. בקבוצה יהיו 23 ילדים לכל היותר. לגן הרבה חוגים ופעילויות אקסטרא (משהו שהילדה אוהבת ). חיסרון - אף אחד מהגן הקודם לא ממשיך לשם. הגן מרוחק ממקום מגורינו והלכנו אליו בגלל שאמרו שמותאם לשילוב.
נורא התלבטנו. בסוף החלטנו על הגן החצי פרטי כי הבנו שמה שחשוב זאת הגישה והרצון והיכולת של הגננת והגננת קיבלה הרבה המלצות מהמון גורמים. אבל עכשיו אני תחילה שוב לתהות - האם כשכבר יש חברה קרובה כל כך, חברת נפש, שיחד הן צמד חמד מלא שמחת חיים שמביא ילדים אחרים לחברתן, האם זה לא יותר חשוב מגננת מנוסה בשילוב????? חזרתי להתלבט... אשמח אם תאירו את תשומת לבי להבטים נוספים שאולי פיספסתי.
תודה

בגיל הזה חברת ילדים אינה דרישה

אומנם זה חביב ונחמד שלילדה יש חברים אבל לא הייתי מסתכלת על זה.
ואת יודעת למה - בדיוק מהסיבה הזו הכנסתי את בתי ב זמנו לגן שכלל 11 ילדים מהגן הקודם שלה
ביניהם 3 ילדים שממש היו חברים קרובים.
לאחר בדיוק 3 חודשים החברות הופסקה ביוזמת אותם ילדים ובתי הרגישה מאוד מנודה בגן.
תוסיפי לזה שבדיוק מהסיבה הזו היא נאטמה לטיפולים השונים שהיתה צריכה לקבל ותקבלי תמונה מלאה.

ככה סבלנו במשך שנה עד סוף השנה.
לאחר מכן היא הועברה לבקשתנו לגן שבו לא היה אף ילד מהגן הקודם והיא פרחה כמו שושן.
עם הילדים האלה היא נכנסה לכיתה א' - נכון שלא הצליח אבל לפחות שנה אחת היה לה טוב.

אם זה יקרה לבת שלך לא יודעת, אבל אני מנסיון על בשרי יודעת היום שחברים זה לא נקודה בשבילי
לבחור איפה לשים את הילד ללמידה.

ואת שואלת איפה לבחור הייתי הולכת על הגן של הגננת המדהימה שסיפרת עליה בתקווה שזה באמת
יהיה כמו שמתארים אותה. אם כן אתם הולכים להרוויח בגדול.

בהצלחה !

רנה73

New member
תודה

העניין הוא שבאמת אף אחד לא יכול להבטיח לי כלום לגבי ההמשך. ההורים של החברה הטובה מדברים על מעבר דירה, אולי מחוץ לעיר בכלל, ואז באמת מה עשינו....
נראה לי שאנסה בכל הכוח להמשיך להפגיש אותן אחה"צ ואולי אפילו ננסה לרשום אותן לאותו חוג בשנה הבאה. אני מנסה להתנחם במחשבה שאם השילוב לא יסתדר, אנסה לעשות שמיניות באויר ולרשום אותה באמצע השנה לגן של החברה.... בגדול היינו דיי שלמים עם ההחלטה שלנו מבחינה רציונלית, אבל מדי פעם אני חוטפת צמרמורת של "משוגעת, מה עשית? לנתק את הילדה מהחברה הכי טובה שלה? ודווקא כשאת יודעת איך קשה ליצור חברויות חדשות...."

לדעתי

טוב,
קודם כל אני מאוד שמחה שהחלטתם...
דבר שני,
אני רוצה לאמר לך שאצל הבן שלי כשהחלפנו גן מלפני שנתיים ללפני שנה, הוא מייד מצא חברה.
השנה הוא עבר לגן תקשורת, והוא עדיין ממשיך לבקר אותה והיא אותו והם נשארו חברים בנפש...
עדיין מסוגלים לשבת ולדבר שעות...
כך שאם הן ימשיכו להיפגש אחר הצהריים באופן סדיר (מסתדר בעיקר אם גם את התחברת עם האמא) זו לא צריכה להיות בעיה.
אולי גם ייתן לה הזדמנויות לפתח חברויות וקשרים חדשים ולא להתקבע על אותה ילדה.
אבל כל ילד שונה אז אני מקווה שאני לא טועה...

למעלה