האם באמת?

אריאלי26

New member
האם באמת?

שלום אני דתיוחדש בפורם ובכלל בפורומים וכן אני גם גיי. ואני שואל אחרי שקראתיאת התגובות לשאלה שאל מישהו לפני אך אני שואל זאת שוב ולא כדי לפגוע אלא כי זה נושא עליו התווכחתי עם החבר שלי (כן יש לי חבר) ואנחנו לא מסכימים השאלה היא האם אנחנו באמת מאמינים שה' מסכים למה שאנחנו עושים או שזה באמת חטא ואנחנו נשלם על זה יום אחד... כמו למשל אישה שמחליטה לא לשמור טהרת המשפחה ותטען שחלק מהותי ממנה לא משלים עם טקס הטבילה ולכן היא לא טובלת האם גם אז נאמר שזה חלק ממנה וה' מסכים או שאז נגיד לה שהיא חוטאת וזו בחירה שלנו האם אנו באמת מאמינם שאנחנו "בסדר" או שאנחנו נכנעים ליצרים???? אניבאמת לא מתכוון לפגוע באף אחד ורק מחפש תשובות לכן אם מישהו נפגע אנימתנצל מראש.

יום.

New member
אני חושבת

שאף אחד לא מושלם ואין אדם שהוא צדיק גמור. כל עוד אתה איש טוב גם בעולם הבא יכירו לך על מעשיך.

אריאלי26

New member
זה נכון אבל

זה נכון אבל לא זאת היתה השאלה השאלה היא לא גן עדן מול גיהנום אלא עניין פילוסופי של האם אני משכנע את עצמי או לא האם אני מקבל את חולשותי או שהופך מחדל לאידיאל.... אין לי ספק שבעולם הבא ישקלו במאזניים ואני ממש מקוה שהטוב אצל כולנו יגבר על הפגום אבל....

קודם כל

כך בחשבון שרבנים רבים טוענים כי להיות "הומו" ו "לסבית" הם יצרים.. והם טוענים שכמו שלכל אדם יש את יצריו ולאנשים שונים יש יצרים שיותר קשה להם לעמוד עליהם וכאלה שיותר קל להם כך גם ה"יצר" הזה. אז אם אתה רוצה להבין איך מעשיך ישקפו את עתידך בעולם הבא שב עם עצמך ודבר עם ה' יום ולילה, ואולי כשהדברים יתחלחלו והקב"ה יעזור לך להבין (להבין גם את עצמך ואת מקומך בעולם הזה) זה יהייה יותר קל.. חזק ואמץ!

יודיX3

New member
היי יום מה שלומך? יש לי משהו לומר..

תשובתך מתוקה ומנחמת אבל זו לא הדרך לדעתי להסתכל על הדברים. בוודאי שאף אחד לא צדיק גמור, אבל הבחור שואל האם דרך החיים עם בן הזוג צריכה להיות עבורו בדיעבד או לכתחילה או בכלל לא לעשותה. את מנחמת אותו שגם אם זה לא בסדר, שירגיש טוב עם עצמו כי אין צדיק בארץ אשר לא יחטא. אני לא מאמין שאדם שנכנס לעולם צריך לחיות כל חייו ברגשות אשמה שהוא עושה משהו לא בסדר. זה רע זה מתסכל וזה לא בריא. כולנו צריכים לשאוף לדעתי לשלמות מסויימת עם עצמינו, ולהיות שלמים במעשינו. ברור שאני לא צדיק וגם חטאתי לרוב אבל לפחות אני שלם עם עצמי. אין לי רגשות מצפון כלל כלפי השמים אלא רק אם פגעתי בטעות בזולת.

אריאלי26

New member
השאלה היא לא איך אתה מרגיש אלא מה ה

כל אדם יכול להרגיש טוב עם מה שהוא עושה דוגמת האישה והמקווה אך האם זה אומר שזה אכן הנכון הישר והטוב???

בבון35

New member
תשאל אשה פעם מה קורה לה אם

הבלנית מוצאת עליה איזה רבב עוד לפני התבילה. הליך הטהרה מתחיל בבית! אח"כ במקום אחר.

אז יש לו שתי אפשרויות

או לחטוא כל חייו ולהתאהב באדם (כמו שכל אחד רוצה) ולהיות מאושר (כמובן שאלו מעשי כפירה) או לחיות עם אישה חיי שקר ושכל ימיו יהיה סגור בתוך עצמו ולא יוכל להתנהג בצורה שהכי ניראת לו טבעית.. מה עליו לעשות? תאמר לי אתה.. לדעתי הקב"ה מציב אתכם (הגאים) במצב הקשה ביותר וב"יצר" הקשה ביותר, לחיות חיים ללא מימוש אהבה? או לחטוא ולפחד מהעולם הבא?

יודיX3

New member
היי

הקשב לשאלה ששאלת ותראה את הבעיה הלוגית שנמצאת בה: "השאלה היא האם אנחנו באמת מאמינים שה' מסכים למה שאנחנו עושים או שזה באמת חטא ואנחנו נשלם על זה יום אחד" אמונה היא עניין שבלב- אף אחד לא יכול לענות בשבילך מה אתה אמור להאמין, והאם האמונה שלך נכונה. מאז ילדותינו "מלעיטים" אותנו במה להאמין, אבל הגיע הזמן שתשאל את עצמך במה אתה מאמין. והאם אתה שלם עם עצמך. לי לקח תקופה ארוכה של מספר שנים עד שהשלמתי עם עצמי והחלטתי איך לחיות. בן אדם שקרוע כל חייו ללא רגע מנוחה בין 2 עולמות מוציא כל כך הרבה אנרגיות ותסכול על הקונפליקט שזה לא בריא לא לגוף ובטח שלא לנפש. אני מציע שתשב בינך ובין עצמך, תנתח את המצב, ועם הזמן (זה יכול להיות בקרוב וזה אולי יקרה בעוד מספר שנים) תגיע למסקנה שתהיה שלם עם עצמך בה. שים לב שלא אמרתי לך במה לבחור- כי אם רק ליבך.

אריאלי26

New member
גם אתה צודק

השאלה שלי הייתה לפי הדפוסים המקובלים... שהרי "בדה לך דת אינה" הוא דעתו של הפילוסוף ולא של החבר

יודיX3

New member
אני מאמין שהתשובה נמצאת בליבו של

כל אחד ואחת מאיתנו, רק צריך לחשוף אותה ולהיות אמיץ לקחת אותה.

לפעמים

לעיתים האמת היא אבסולוטית מאיפה שלא תבחר להביט... זו נקודת ההנחה שממנה הוא שואל ואינך משיב על כך.

יודיX3

New member
ראשית אני לא מאמין באמת אבסולוטית

ושנית אם התשובה היתה כה ברורה לא היה מקום לשאלה.. נכון?

dkey

New member
אהבתי את צורת הצגת השאלה שלך

אתה שואל "האם אנחנו באמת מאמינים שה' מסכים למה שאנחנו עושים". דהיינו אתה בהחלט משאיר פתח שהוא מסכים ושיש יותר מאשר הפירוש האחד הגורף ששולל הכל. אתה תצטרך לבדוק ולהגיע למסקנה לבד. יש הרבה מאוד חומר ופרשנויות אפשרויות. החל מרש"י וכלה ברבנים מזרמים שונים. בסופו של יום זה אתה ובמה אתה מאמין. אני למשל חושב שהפסוק כלל לא חל על הומואים עם נטיה מלידה. פשוט אין כלל התיחסות כלפיהם. לא יעלה על הדעת לדרוש מהם להנשא (ראה גם את דבריו החכמים של הרב שרלו) ולמוסד הנזירות אין בסיס ביהדות. באשר ליצר, הרי כמי שמחזיק בבן זוג אני מתקשה להבין כיצד אתה מדבר על להכנע ליצר כשאתה בודאי יודע שהומוסקסואליות אינה יצר (קרי מין נטו) אלא מכלול שלם של נטיה, משיכה, אהבה, זוגיות, שיתוף, חברות וכו'.

אריאלי26

New member
תודה dkey:)

התגובה שלי היא רק לשורה האחרונה אני אכן "מחזיק" בבן זוג ומכאן השאלה האם נגיד לפי האמת היחסים אמורים לכלול יחסי מין או שמא התגברות על יצר המין לבדו ובאותו זמן להמשיך ולנהל זוגיות גאה ו"כשרה"

perplexed4

New member
התשובה לדעתי...

לעניות דעתי, וכך לפחות אני רואה את הדברים, כל עוד אני מאמין בקב"ה, אני גם מאמין שהאיסור על משכב זכר תקף ואסור על כולם ללא הבחנה. אבל- כל השאר, כלומר- חיי זוגיות עם גבר, שכוללים אהבה הדדית, וגם מין שאינו אסור מן התורה, זה דבר שאפשר להתווכח עליו, כלומר הוא לא חד משמעי. מרגע שזה לא חד משמעי, אני כבנו-עבדו של הקב"ה מוכן לעמוד עליו למשפט לפני בורא עולם בבוא היום, ואבוא מוכן עם כל הטיעונים (על כך שנולדתי כזה, ולא היה סיכוי שאמשך לבחורה וכו'). במילים אחרות, דבר שהוא בגדר "לא תואם את רוח ההלכה" מבחינתי לא משחק תפקיד מול הצורך שלי באהבה, מתוך ידיעה ברורה שלהתחתן ולהביא ילדים עם אשה אני לא אוכל ממילא. ואת זה בדיוק אני אטען בפני הקב"ה בבוא היום, ולא בפני אף אחד אחר. מקווה שהובנתי, כי קצת הסתבכתי בניסוח... הרבה אושר, ארז.

יודיX3

New member
אני בזמנו טענתי שמי שצריך לעמוד

למשפט הוא הקב"ה ולא אנחנו. נרגעתי מאז.. אף אחד לא צריך לעמוד למשפט- אף אחד לא עשה משהו שהוא צריך לשלם עליו.

וואו נישמע כלכך הגיוני..

לדעתי זאת באמת דרך מצוינת לעשות את הדברים ולחשוב אל הדברים עם תקווה שה' יבין ויסלח.. חשיבה יפה מאוד!

למעלה