האם באמת היה כדאי???

רק רגש

New member
האם באמת היה כדאי???

בעיקבות מה שכתב גמד שמן, זה שאנו לא נמצאים עם הילדים באופן רציף. האם לדעתכם היה כדאי להיתגרש במחשבה בדיאבד? אם הייתם יודעים מראש על הכאב בגעגועים לילדים האם הייתם/ן נוהגים אחרת? היינו ממשיכים לחיות בנישואים כושלים אך כמישפחה שלמה, לפחות מבחינת הקשר עם הילדים.

חלילה וחס...

נראה לך שהילדים לא קולטים? לא מבינים? וכמה נזק גדולנגרם להם? אני בחרתי בפרידה...יצרנו אני ואיקס שלי שני בתים בטוחים,חמים ורגועים

אינני מכיר אותך אבל אני רוצה לשאול

האם באמת יצרתם שתי בתים בטוחים וחמימים ורגועים או שמע זה רק סיפור הכיסוי אותו היית רוצה לראות והאמת היא קצת שונה ובאמת אל תכעסי כי אינני מתריס כנגדך אלה שואל בתום לב כי גם כונותי היו כאלה בפועל הילדים סובלים ביי הגמד

כן זו האמת...

האבא שלהם מארח אותם בכיף ובחום ובביתי חיים באהבה ובערכים שאבא מעל הכל מעבר לזאת בתקופה האחרונה אף התקדמנו מעט אומנם בשבועיים הארוכים פסק אך עשינן תורנות לאירוח בארוחת ערב שבת פעם אצלי ופעם אצלו כן אהבתי את הפתיחות שלו להזמין אותי אליו עם ילדיי כמובן לאחר שמספר פעמיים הוזמן ואכל אצלי כן ילדיי זכו לשני הורים ושתי בתים חמים ודואגים ולומר לך יש תוצאות טובות, יש לי ילדים בריאים בגופם ובנפשם ובאישיותם הצלחתי וגאה בהם

גמד...

עבדתי על זה ולא היה לי קל האיקס שלי היה אנטי...רצה לפגוע בי בכל דרך כי אהב אותי מאוד אך התמדדתי, גיליתי המון איפוק ורצון והצלחתי לרכך אותו לפעמים שווה ההתמדה להשגת המטרה

מצוטטת

New member
../images/Emo128.gif../images/Emo70.gif../images/Emo128.gif

לא, לא, לא {לדעתי} לא, היות וגם אם נגיד ש....הבדיעבד היה הרבה כואב ועצוב לא, כי נישואים כושלים
= משפחה שלמה כפי שהיא אמורה לתת ולתרום לא, כי אפ'חד מהנוגעים כולל הילדים{במקרה שלי} לא באמת היה ממשיך לחיות קשר רציף זו פונקצייה משתנה גם במסגרת משפחה רגילה מה שתלוי , זה לו הגדרת המסגרת, זה איך אנו מייצרים ומאפשרים לו להתקיים!!! ~דעתי~

הילדים במרכז

כשמחליטים לפרק משפחה, לדעתי לפחות, חייבים לשים את טובת הילדים בראשונה. כאמא, האינסטינקט הראשוני שלי הוא להגן על ילדי, זה בא בלי לחשוב. אם חס ושלום נהיה באיזה מצב של חיים ומוות מי לא יגן בגופו על ילדיו? זה הדבר הכי טבעי שנטוע בנו, בלי בחירה אפילו, באינסטינקט חייתי. אז רק כשזה מגיע לפירוק משפחה פתאום אנשים מתחילים להגיד גם לי מגיע לחיות? אני לא רוצה לחיות את חיי עם תחושה של החמצה? אני לא מבינה את זה. לפני רגע היית מוכן לתת אפילו את חייך בשביל הילדים, אז חיים בלי אושר לא מוכנים להקריב? השאלה היא, כמו שאילנה הציגה אותה, היא מהי באמת טובת הילדים? האם טובת הילדים מחייבת להשאר ביחד גם אם לא מאושרים? האם טובת הילדים מחייבת אותנו כמוריהם לחיים להראות להם איך נראית זוגיות טובה ואוהבת? האם טובתם מחייבת להראות להם דוגמא אישית של התמודדות עם משברים ואומץ לב, במחיר של שבירת המשפחה? כל מקרה לגופו, וכל אדם לפי ערכיו. אני לא חושבת שיש מדד קבוע שניתן ללכת על פיו. דבר אחד איני מוכנה לקבל - וסליחה מראש על הביקורת כלפי אנשים שחוו את זה והחליטו כפי שהחליטו - היא שאנשים שמים את טובתם האישית לפני טובת ילדיהם! לא מעניין אותם איך ילדיהם יפגעו העיקר שהם יקבלו X Y או Z, זו חוסר בגרות נפשית וחוסר אחריות. כשמזדקנים לפעמים מבינים, ומסרי המזל לא מבינים גם כשמזדקנים. מה נשאר לנו בעולם בסופו של דבר? מה אנחנו משאירים אחרינו? מה האוצר הכי קסום שלנו? דרך מי אנחנו בעצם נשארים בעולם לנצח? הילדים שלנו. מי ששם את עצמו לפני ילדיו, חסר לו משהו בסיסי , אי אפשר אפילו להגיד אנושי, כי זה משהו בסיסי לכל חיה. זה לא אומר שלא צריך להתגרש. לפעמים חייבים להתגרש כי טובת הילדים מחייבת. כי הערכים שאנחנו רוצים להנחיל להם מחייבים. אבל טובת הילדים שלנו קודמת לכל. זו דעתי.

דמיין מצב אחר...

דמיין מצב שבו הבן או הבת שלך יהיו מבוגרים, ותנהלו שיחה של מבוגר עם מבוגר. הנה 2 מצבים היפותטים: 1. הילד שלך שואל אם אתה באמת אוהב את אמא, אם טוב לכם ביחד, ואתה מספר את האמת, שנשארת רק בגללו ובגלל אחיו. האם הוא יודה לך? או האם יתעצב שביזבזת את מיטב שנותייך בחיים לא מאושרים? 2. הבת שלך מספרת שרע לה עם בן זוגה, שאין תקשורת, שהיא לא מרגישה אהובה או מוערכת ע"י בן זוגה, שהיא רוצה לצאת מהנישואים האלה אבל מוותרת על חלומותיה כי היא חוששת שזה יפגע בילדים שלה. מה תייעץ לה? האם לא תגיד לה שתעשה את מה שהכי נכון בשבילה, ושאתה תתמוך בה ותעזור לה? להשאר בגלל הילדים? ממש לא. בהחלט אפשר להתגרש ועדיין לתת לילדים הרגשה שהם אהובים, להיות איתם בקשר עמוק ואוהב גם אם גרים בבית אחר.

אז

שאלה קשה. מחד..לגבי עצמי וזכותי לחופש ואושר..אין בכלל על מה לדבר. זכותי. יחד עם זאת..יש ריגשי אשמה כבדים. כן פרקתי להם משפחה. כן יכול להיות שאם הייתי מחזיקה מעמד עד יציאתם מהבית, להם היה טוב יותר? לא היינו מפוזרים? לא היו געגועים, הפוטנציאל שלהם לאושר ובטחון היה טוב יותר? מאידך: אם הייתי נשארת בנישואים האלו.. האם החיים בבית היו נסבלים? לא חושבת. האם היתה שלווה בבית..או מתח שיכול להרוג? ולאור מה שהיה..כולנו היינו סובלים מאוד.. והם היו גדלים לדפוסי התנהגות שלא היו מקובלים עלי.. השתיקות של השבועות..לא. אז לאחר שחשבתי שוב על השאלה שלך אורמת לך. היה עדיף להתגרש עם כל הכאב שגרמתי להם.

מה שעצוב...

שיש הרבה אנשים שמונעים מעצמם את החרות, והאושר למען הילדים ולצערי כשהם כבר בגיל הבגרות אנחנו בכלל לא נמצאים בראש מעניינם בקושי רואים אותם, בכלל לא מצליחים לבלות בחברתם, הם אפילו נמנעים להצטרף למפגשים משפחתיים, הם מרגישים במבוכה להסתובב בקניונים עם הוריהם נכון הילדים זקוקים לבסיס, כסף, אוכל, כביסה, מלאתם להם את הצרכים מעבר לזה אין כל בעיה אז מה הבעיה ליצור להם את כל אלה בבתים נפרדים? הרי הם מחר מחרתיים נעלמים לתוך החיים שלהם, מנסיוני ילדיי בוגרים כבר כמה שנים המפגשים נעשים מקריים לכן חייבתי אותם לפחות שנפגש בארוחת ערב שבת כדי לחוש במשפחתיות טוב אצלי הם התחיילו והגדול אוטוטו נוסע לשנתיים לחו"ל מי? מי? רואה אותם בכלללללללללללל מזל שיש לנו פאלפונים מה שכן מדברים ללא הרף, זו הדרך שלי לחיות אותם אסור לנו לעצור את האושר שלנו כתירוץ למען הילדים...טעות

Jen74

New member
בתור מי שלא מגדלת אצלי את הילדות

הילדות נמצאות במשמורת של האבא אבל בפועל אנחנו מנהלים משמורת משותפת. אמנם לא ישנה בלילה באותה דירה עם הילדות שלי, לא קמה בבוקר איתן אבל מנהלת איתן קשר רציף. אני באה יום יום, יש בקרים שאני זאת שמכינה אותן לבית הספר ולוקחת את הקטנה לגן (גן חובה) ויש ימים שאני זאת שמביאה מהגן ומגיעה לעזור בשיעורים, לשמוע את החוויות מבית הספר. אני דאגתי שילכו לחוגים (מה לעשות שלא בא להן והפסיקו)
אני זאת שמארגנת את מסיבות יום ההולדת (בסופ"ש האחרון הפקתי מסיבת בת מצווה לתאומות). אז נכון שאבא שלהן נמצא איתן כל היום, הוא עובד מהבית והוא מרוויח יותר ממני, אבל ת'כלס מי שנמצא איתן הכי הרבה ולא רק פיסית זאת אני. כשהיינו נשואים והייתי בבית יותר ממנו, הייתי אמא פחות טובה לילדות שלי, פחות מקשיבה, יותר עצבנית, מתח באוויר כל הזמן. הילדות לא שמעו צעקות וויכוחים כל הזמן אלא להיפך. אבא כמעט לא בבית, כל הזמן בעבודה, בסופי שבוע אני יוצאת איתן לפארק ולביקורים משפחתיים והוא נשאר בבית לנוח, לראות טלביזיה. במקום צעקות בין ההורים היה שקט. לעניין הגעגועים, כפי שציינתי, אני רואה אותן כל יום. אני מבלה איתן יותר מאשר בעבר ומנצלת חופשות כדי לקחת אותן ליום כיף מרוכז בבודדות, כל פעם ילדה אחרת. הדבר המגוחך שקרה הוא שדווקא עכשיו, אחרי הגירושין אני רואה את אבא שלהן יותר מאשר כשהיינו נשואים ויוצא שאנחנו מדברים יותר מכל תקופת הטרום פרידה וגירושים.

משמורת משותפת

יש לי כאן חברה שזה הסידור שיש לה..משמורת משותפת. ואשרייך שיש לך פרטנר לסוג משמורת כזו. מבחינת גירושין..וטובת הילדים זה הסידור הטוב ביותר והחכם ביותר.. רואה את השיטה והיא יחסית טובה הרבה מכל דבר אחר. ראיתי איך הילדים נקשרו לילדים עם משפחות רגילות כי חיפשו את המסגרת הזו שכבר לא קיימת. ולא יעזור בית דין. נכון שאם היינו נשארים נשואים הם היו סובלים יותר..רק שאת זה הם לא יודעים. הם מודעים רק למה שיש..והגירושין אם רוצה או לא רוצה..בעיניהם הרסה להם את המשפחה. השאירה בהם משקעים. וזה החלום ושיברו. חבל שלא היתה לנו אפשרות לעשות משמורת משותפת..

° זואי °

New member
שווה כל גרוש

היה כדאי וחצי ועוד קצת להתגרש. החיים של כולנו הרבה יותר טובים. שלי, שלו ושל הילדים.

הלוואי והייתי מרגישה כמוך.

אצלי..לפחות אם הייתי יכולה לגור באותה המדינה אולי ריגשי האשמה שלי לא היו כבדים כאלו. אני יודעת שהם חזקים יודעת שיודעים להתמודד ולקבל החלטות, לקחת אחריות אבל משקעים..יש ויש.. אם רק לא הייתי מתגרשת בארץ (משום מה חשבתי שרק שם אפשר כי שם נישאנו) אז ייתכן שהכל היה ניראה אחרת.. אני יודעת שהם מבינים שאני ואבא שלהם לא יכולנו לחיות יותר יחד אך אם הדברים היו מתגלגלים אחרת..אולי הם היו מרגישים אחרת.. ואני קוראת אותם יפה.. הייתי רוצה לאמר מה שאת אומרת אבל לא חושבת שיש לזה כיסוי.

° זואי °

New member
לכל אחד יש סיפור חיים אחר

אני לדוגמה הייתי רוצה לחיות באנגליה. אבל לא יכולה, כי חשוב לי להיות עם הילדים שלי וחשוב לי שהילדים שלי יהיו ליד אבא שלהם. זאת גם הסיבה שאני גרה בירושלים ועובדת ברעננה ולא עוברת לגור במרכז. אז אני עשיתי את הבחירות שלי ואת עשית את שלך. גם לי יש דברים שאני מצטערת עליהם, הם פשוט שונים קצת מאלו שלך.

ואת חושבת לדוגמא

ממש שם בתוך הלב הילדים להם..אין משקעים ..שהם באמת מאושרים? הרי הם לא יודעים שאם היינו נשארים נשואים החיים היו בילתי נסבלים..הם רק יודעים מה שניגזר עליהם מהגירושים.. אני לא יכולה לשנות כלום לקחתי החלטות ואחריות על כל מה שעשיתי הטעות הכי גדולה היתה לחזור לארץ בתור תושבת חוזרת ולהתגרש שם.. אבל אין להחזיר את הגלגל רק הייתי רוצה לנסות לשפר להם את החיים..

° זואי °

New member
מזמינה אותך ברגע שאת בארץ

לקפוץ לשיחה עם הילדים. הם ועוד איך יודעים להעריך את זה שיש שקט בבית במקום ריבים ללא הפסק. הם בהחלט יודעים להעריך את העובדה שפתאום יש להם אבא מה שלא היה להם כשהייתי נשואה לאבא שלהם. חושבת שרק שיפרתי להם את החיים. יש להם כאן שני בתים מושלמים, יש להם הכל בשניהם ויש להם גם אבא וגם אמא שביחד מגדלים אותם תוך כדי שיתוף ונסיונות לגשר על חילוקי הדעות בצורה תרבותית. לא חושבת (ואני יודעת שהם יודעים את זה) שזה מה שהיה להם אם אני ואבא שלהם הינו ממשיכים לחיות בסבל. רק לפני כמה ימים הבת שלי סיפרה לי על חברה שלה שההורים שלה לא גרושים אבל המלחמות בינהם לא פוסקות. ואז היא הוסיפה "איזה מזל שלי שאת ואבא גרושים והחיים שלנו שקטים". חושבת שמבחינתי זה אומר הכל. חושבת שלימדנו אותה שאפשר גם אחרת.

למעלה