האם את/ה זה את/ה<?????

ashlaya

New member
האם את/ה זה את/ה<?????

טוב אז המון כתבתם פה בנושא והכל הגיוני אז יש אנשים שפה ממש הופכים למישהו/י האחר/ת ויש את אלה שאומרים שהם אמיתיים אבל.....השאלה היא עם הזמן משתנים???????

e-magine

New member
ושאלת המשך אולי...

כמלק מתהליך החינוך שלנו מהגיל הרך, מלמדים אותנו שאסור לשקר. אמנם רובנו מקבלים גם מסרים אחרים ובמהלך החיים לומדים שיש נסיבות שמותר או לפחות כדאי לשקר, יש שקר לבן, יש שמירה על רגשות הזולת ע``י הסתרת האמת או חלק ממנה, יש גם פרשנות אישית לעובדות, כדי שנראה יותר טוב בעיני עצמנו ובעיני הזולת ויש גם מחשבות על כדאיות השקר. אנחנו מוקפים בשקר בכל מקום, תחשבו רק על אי אמת בפרסום שזה דבר נפוץ ביותר, הגזמה וסילוף לגווניו. אין אדם שתמיד דובר אמת. הנה אנחנו המכורים, רובנו משקרים להורים ולבני הזוג (בבקשה, מי שלא משקר שלא יעלב, אני מדבר באופן כללי אני לא אומר שכל אחד מאיתנו שקרן) כדי להסתיר או לגמד את ההתמכרות בעיניהם. והנה אנחנו נכנסים לעולם וירטואלי בו מי שרוצה יכול להפוך וירטואלית למשהו אחר לגמרי ואפילו מלמדים אותנו שככה זה באינטרנט, וזה מותר. אולי עד גבול מסויים ואולי בלי גבול. אני שואל אם נדע, או נרצה, להבחין בין החיים הוירטואליים שלנו או שנייבא את נורמת ההטעיה גם לחיינו המציאותיים?

סרפד

New member
ושאלת המשך...

האם וכיצד ישפיע השימוש הנפוץ והכמעט נורמטיבי בהטעיה, אשליה ומשחק באינטרנט על הגדרת המציאות שלנו ועל יכולתנו להבחין בין מציאות ודמיון?

סרפד

New member
שימוש מופרז באינטרנט יכול להביא

לשינויים באישיות. אצלי זה לקח הרבה זמן אבל בסופו של דבר חל שינוי קל. בעבר הלא כל כך רחוק הייתי אדם די מעמיק וסבלני, הנוטה למחשבה ומתעניין בנבכי נפשם של חברי ומקורביי. היום אני חסרת סבלנות, המציאות מחוץ לרשת נראית לי איטית באופן מעצבן ואין לי חשק להתעכב על דברים ובני אדם ולהתעמק במשהו בכלל - תוצאות של שפע ההיצע והמיידיות. אבל מצבי עדיין טוב, נדמה לי שאם תעייני בקישורים ובכתבות שהביא אי-מאג`ין תוכלי למצוא רמזים לשינויים יותר מרחיקי לכת העלולים להגרם כתוצאה מהתמכרות.

e-magine

New member
שאלנו שאלות אבל יש לי גם תשובה

זה לא משהו שאני המצאתי או גיליתי. אנחנו משתנים כל הזמן. אמנם כל החיים שלי אני זוכר את עצמי להשפיע על אחרים ולשנות אותם, אבל לא כל כך מצליח, אבל עובדה היא שאנשים משתנים כל הזמן. לא תמיד אנחנו מודעים לזה (אוף אני מתחיל להשמע כמו איזה פורום רוחניות? פחד...) אני משתנה כל הזמן. אנשים וארועים משפיעים אלינו. אנחנו משנים את יחסינו לעברולעתיד, אנחנו משנים דעות פוליטיות, אנחנו משנים סיגנון, אנחנו לפעמים מצטערים על מה שעשינו ומנסים לתקן. מי שתקוע ולא משתנה, יש לו בעיה אמיתית. אז ברור שגם האינטרנט משנה אותנו. גם בסגנון וגם עשוי להשפיע על מערכת הערכים שלנו.

סרפד

New member
כמו שאמר יוסי שריד

..כולם השתנו ורק אני נשארתי אותו הדבר. כנראה שמשהו לא בסדר אצלי. .. (אני מסכימה איתו). ואל תדאג, לא נשמעת לרגע כמו פורום רוחניות (אני אלרגית אז יש לי מדד אובייקטיבי). לגבי השתנות ושינויים - יש השתנות שאנו מרגישים שהיא אותנטית (לא רוצה להכנס לשאלות פילוסופיות ולכן אדגיש את המילה *מרגישים* - מהו ה``עצמי``, אם בכלל, ומהו `אני` ומה אמיתי לא מעניין אותנו כרגע, רק מה שאנו מרגישים שהוא אני ועצמי ושהוא אמיתי, ולא משנה למה) ויש השתנות שאנו מרגישים שאינה נובעת מתוכנו והיא זרה לנו. על השינוי שחולל בי האינטרנט לא כל כך חשבתי בכוונים האלה - האם זה ``אני`` או לא ``אני``. מזמן כבר לא חשבתי במושגים כאלה. הם גם איכשהו ``תמימים``. אבל כיום אני בכל זאת אעמוד על כך שיש הבדל איכותי בין שינויים, מעבר להחלטה אם שינוי מסוים רצוי לנו או לא - יש שינויים שהם, לפחות להרגשתנו, טבעיים או אותנטיים או אורגניים או משתלבים באיזו תפישה משמעותית של עצמנו או של חיינו ויש שינויים שהם להרגשתנו מלאכותיים, סינתטיים, לא אורגניים, ``מבחוץ``, לא ``אנחנו`` או כל דבר קרוב בכל דרגה שהיא שתבחר. והשאלה היא אם השינויים שמחולל בנו האינטרנט לא שייכים איכשהו לקבוצה השניה ולא ``מרחיקים אותנו מעצמנו`` באיזשהו מקום. או אולי בכמה מקרים דווקא מקרבים אותנו לעצמנו, או מספקים רמזים באיזשהו אופן על מידת האמת והשקר בחיינו.

למעלה