הכל בעיני המתבונן...
תגי מחיר הם דבר נחמד, אך השאלה היא מה אתה מקבל עבור אותו מחיר. ויליאם ראנד, שנחשב ל"מישהו" בתחום הרייקי מעביר סדנאות רייקי בארבע רמות כאשר כל זוג רמות ניתן לשילוב. הוא מעביר סדנת רייקי I+II בסוף שבוע מרוכז אחד בעלות של $350 (כ-1500 ש"ח) וסדנת רייקי III (משולב ART + מאסטר) בשלושה ימים מרוכזים בעלות של $875 (כ-3800 ש"ח). מי שהולך לעבור סדנת רייקי מאסטר אצל ויליאם ראנד, בדרך כלל כבר מאסטר בעצמו ומשתתף בסדנא בשביל התעודה בלבד. אבל, על מנות להיות מאסטר שמוסמך על ידי המרכז שלו, יש לעשות מסלול של כשנה שעולה הרבה יותר. אגב, ויליאם ראנד מלמד רייקי ART/III שהיא דרגת מאסטר ללא אפשרות ללמד ולחנוך אחרים בעלות של $225 (פחות מ-1000 ש"ח). כאשר מאסטר שם "תג מחיר" על סדנאות שלו, רצוי לשאול מה מקבלים במסגרת אותן סדנאות. אני בטוח שמאסטר שדורש סכומים גבוהים נותן לתלמידיו יותר ממה שויליאם ראנד נותן בסדנאות הרגילות שלו. אני היום בדרגה של רייקי ART/III וברור לי שאני אלמד למאסטר. אני בטוח גם שאבדוק טוב טוב מה אני מקבל במסגרת לימודי המאסטר. המחיר אולי ישפיע אבל הוא לא יהיה הגורם העיקרי שישפיע עלי. אני בטוח שאם אוריאל היה מפרט את תוכן ומשך לימודי המאסטר אצלו, "תג המחיר" שלו היה מתקבל אחרת. הכל בעיני המתבונן... אור, אהבה ואושר. נמרוד.