האם אתם .....

shelly1975

New member
זה לא חייב להיות שחור ולבן

זה לא או גורל או אני בעצמי שמכתיבה את חיי. זה קצת מזה וקצת מזה. אם אני רוצה משהו להשיג, אני צריכה לעבוד קשה ולא לחכות שיפול מהשמיים. אבל אם זה לא עובד בשום צורה זה גורל, כלומר אם אני נחסמת מכל הכיוונים וכל הסימנים מראים שלילי, זה אומר משהו.

תסתלי אל זה אחרת.

אם לא הולך, זה לא מתאים. אי אפשר להכניס פיל לחור של מחט! כמה בנאלי אבל נכון לגביי כל דבר בחיים. כשלא הולך זה לא הגורל, זה עיניין של חוסר התאמה נטו. החסימה, תסתכלי עליה כעל אלטרנטיבה לאפשרות אחרת, לא כעל מחסום.

shelly1975

New member
אז זהו ש....

"אם לא הולך, זה לא מתאים" > בדיוק הנקודה שלי. כלומר, זה בגדר גורל, לא מתאים משמע לא אמור לקרות. וזה בעצם גורל. זה לא נתפס כמשהו שלילי, אלא כחלק מהחיים, ברור שאבחר אלטרנטיבה אחרת. גם העניין הזה שאנחנו נוסעים לקצה השני של העולם ופוגשים שם את אהבת חיינו - וזו/זה מישהו שלמדתי איתו ביסודי, זה גורל בעיני, למשל. כל מקום שאני איכשהו מגיעה אליו "בטעות" זה גורל שכיוון אותי. כך אני מאמינה.

ד נ י ת3

New member
האמונה ב"גורל" או בכוח עליון

שמכוון הכל נקראת בפסיכולוגיה: מקדם שליטה חיצוני. מאחר שאני מאמינה שהשליטה בחיי היא בידי בלבד ולא במקור חיצוני - אני לא מאמינה בגורל (לזה קוראים מקדם שליטה פנימי=לי יש את היכולת לשנות את חיי ולנתב אותם).

אבל את אדם חכם והגיוני

ולא ייתכן שאת לא יודעת שבכל זאת ישנם דברים שלא תלויים בך

ד נ י ת3

New member
יש ביכולתי לשנות

כל דבר. בחיים יש לי בחירות וברירות. פרט לעובדה שנולדתי להורים שנולדתי להם רוב חיי הם בחירה שלי.

טוב

אז נסכם בזה שאנחנו לא מסכימות אחת עם השניה :) אני חושבת שיש ביכלתי לשנות כמעט כל דבר אבל לא את הכל

ד נ י ת3

New member
מותר לא להסכים.

אני מרשה לך. :))) יש גורמים חיצוניים שאין לנו שליטה עליהם, אבל הבחירה אם להפוך את האירועים הקשים לחוויות מתקנות או לשקוע לתהומות היא שלנו. להפוך את הלימון ללימונדה. יש לי תואר בזה.

עם זה אני יותר מסכימה

אנחנו בוחרים איך לקבל את הדברים שלא תלויים בנו, ומה להפיק מהם

ד נ י ת3

New member
עכשיו אני

רגועה יותר (וגם הסחרחורת עברה...) מישהו חכם אמר לי פעם שמהרגעים הכי קשים בחיים שלנו אנחנו צומחים ומתפתחים. לכן את הרגעים האלה אני מקבלת בברכה.

איך אמר ברי?

לב שבור הוא לב שלם
=
וכמובן שזה נכון לעוד המון עניינים מעבר לענייני הלב.. אחל'ה שנרגעת ויופי שאת כבר לא דיזי
זה מרגיע לשמוע

לא מאמין בגורל

ונראה לי, לפי איך שדברים הולכים בזמן האחרון, שהגורל גם לא מאמין בי.

מאמין בגורל ובתעתועי גורל..

תעתועי גורל- משמע שאדם יכול לבחור לעצמו את הגורל או לכוונו.

shelly1975

New member
אני מסכימה לגבי ההכוונה אבל

לא חושבת שאדם יכול לבחור את גורלו. יש דברים שפשוט לא אמורים לקרות לנו, לא משנה כמה ננסה וכמה נרצה.

אנשים נוטים להפריד בין בחירה ובין

גורל כאילו אם נתתי למשהו לקרות לבד, אז זה הגורל אבל אם אני בחרתי במשהו , אז זה כבר לא הגורל אני לא חושבת שזה ככה אני חושבת שגם הבחירות שלנו מלוות בגורל זה לא או הבחירה או הגורל זה שילוב

למעלה