האם אתם מעלימים עין?

noamoss

New member
האם אתם מעלימים עין?

תופעת כתובות הקיר הגזעניות ידועה ומוכרת לכולנו. למרות זאת, על פניו, דבר לא נעשה לטיפול בתופעה. כל תושב במדינה, מן הילד שהולך אל הגן ועד לנשיא במשכנו, מכיר את כתובות הקיר המסיתות ועדיין, אף גוף רשמי או התנדבותי לא ראה לנכון לטפל בתופעה. מדינה הרואה עצמה בית לאומי לעם שסבל וסובל מרדיפה גזענית, מוטב לה שתנהג אחרת כלפי מיעוטים בתחומה. רצוי שנזכור את עברנו. ב-5.5.01, קמנו, קבוצת חברים ומחקנו את כתובות הקיר באזור בית שמש. צעד זה נתבצע לאחר שהבנו כי מלבדנו, איש לא יטפל בכתובות. מאז אנו מנסים לקרוא לכאלו השותפים לדאגה לעשות את המעשה באזורם. חשיבות המעשה אינה רק במחיקת הכתובות; היא גם המבדק האם ישנו ניצוץ של איכפתיות בים האדישות שסובב אותנו. אנו קוראים לכם להוכיח כי ישנם עוד כאלו שאינם מוכנים לוותר במאבק במפירי גבולות חופש הביטוי. זיכרו, זו לא פוליטיקה - זה מוסר. בהצלחה.

בת-עמי

New member
אצלנו יש כמה מוות לערבים

ואני לא מתכוונת למחוק כי אני מסכימה עם זה שחל מהערבים צריכים למות

dikla00

New member
סליחה אני לא חושבת

שאתה מכיר אותי מספיק בשביל להחליט אם אני אדם שמקבל דעות אחרות או שלא

B.Shokor

New member
ביילי, זה לא עניין של קבלת דעות!!

אם אתה אומר שהמרחק בין חיפה לתל-אביב זה שעתיים ואני אומר שזה 3 שעות זה מה שנקרא קבלת דעות. אבל להגיד ``מוות לערבים`` זה לא קבלת דעות בכלל. כי לכל קבר יש גבול, ובמיוחד לדמוקרטיה וחופש הביטוי. שלך ב.שוקר מ.הפורום

אבו-דני

New member
בת עמי אם יש אלוהים בקרבך..

אם יש אלוהים בקירבך ובאמונתך.. במוצאי שבת לאחר ההבדלה.. את לוקחת דלי עם סיד ומוחקת את כל כתובות התועבה.. אל תתני לחברייך שכנייך,מכרייך לרדת לרמה של שכנייך בעלי הקוד המתועב עם ססמאות השיטנה והקריאה לאלימות. שאם לא כן מה מותר המתנחל משכנו?

B.Shokor

New member
בת-עמי? כנראה שחלק מהאנשים בפורום

למדו אותך כמה דברים לא טובים (ואני מקווה שהם יודעים עצמם טוב טוב). אני ממליץ לא לשמוע שוב את ``מוות לערבים`` בפורום הזה. מקווה שמה שאמרתי ברור מאוד. שלך ב.שוקר מ.הפורום

אבו-דני

New member
בת עמי צר לי עלייך שאת מקבלת עלייך

בת עמי צר לי לשמוע שהפכת עורך וקיבלת עלייך את מצוות ישמעאל שנוקם ונוטר וידיו נוטפות ארס ודם.. אם לכך את מייחלת להיות תואמת הישמעאלים שיבושם לך..

noamoss

New member
יש אצלך בשכונה כתובות גזעניות...

מוטב להתייחס אל התופעה יותר מאל בעיה פרטית. גם כתובות שנמצאות בדרך מעירך לעיר אחרת הן כתובות בעייתיות - והרי הן לא בשכונה של אף אחד. לכן, אם בשכונה שלך אין כתובות, אמצי לך מקום בו ישנן כתובות וטפלי בו.

dikla00

New member
אהם... אני לא חושבת שצריך

להשים לב לזה כל כך.... זאת אומרת... למה שאנחנו נעשה משהו אם עדיין יש דברים מחרידים בטלוויזיה הפלסטינית? בקיצור... אני לא חושבת שצריך להתייחס לזה ברצינות כי תמיד יש אנשים קיצוניים ואף אחד לא שם שצפרדע בעונש מול הקיר שצריכה לראות את הכתובות האלה והיא לא הופכת להיות לטרוריסטים שמטרתה להרוג ערבים!

noamoss

New member
תגובה כפולה!

1) ילד שיראה בוקר בוקר בדרכו אל בית הספר, או יום יום, בדרכו אל הפעולה בתנועה, כתובות הסתה, ולא יבחין באף ניסיון לטפל בהן, יגדל לאדם אשר אינו רואה בעיה מוסרית בתוכנה של הכתובת (מוות ל-X, X החוצה וכיוצא בזה) ואולי אף מאמין בה מכורח ההרגל. לא הייתי ממעיט בהשפעה הזו לטווח הארוך. 2) מכיוון שעברנו שונה מעברם של העמים באזור, ואנו אמורים להיות רגישים, מתוך הזיכרון הזה, לסכנות העלולות לצוץ מתופעות גזעניות (כגון כתובות קיר מסיתות), עלינו לדרוש מעצמנו כעם, כבנים לניצולי רדיפה גזענית, וכאחים לכאלו שעודם סובלים מרדיפה שכזו לעתים, למחוק את זכר השימוש בה מקירבנו. אל תסתפק בללמד את ילדך על האדישות באירופה כלפי תופעות גזעניות בשנות השלושים. חשוב מה ילמדו עליך נכדיך.

B.Shokor

New member
זה הפר` הגדול מכולם שראיתי H-)

נומוס, כל מלה שאמרת ברזלללללללל, כל הכבוד אחי.. אני מברך אותך על כל מילה ועל הצטרפותך לפורום, המדינה שלנו זקוקה מאוד לאנשים כמוך.. סוף סוף יהיה שלום, תאמין בזה. שלך ב.שוקר מ.הפורום

אבו-דני

New member
שוקור התפנה באותה דרך לאחיך הערבים?

התפנה באותה דרך לאחיך הערבים שימחקו את כתובות הנאצה בכפר קאסם? בטייבה? בג`לגוליה? התקח דלי סיד ותצא למחוק את כתובות אלו בראש חוצות מבלי להסתכן בתואר ``גסוס``?

B.Shokor

New member
אבו-דני, אני גאה מאוד להגיד לך שאת

זה עשיתי.. נכון שלא יצאתי לא לכפר קאסם ולא לטייבה ולא למקומות אחרים, אבל את זה עשיתי בעיר שלי בעזרת תלמידי חט``ב. שלך ב.שוקר מ.הפורום

למעלה