האם אתם מסוגלים

לירננה

New member
האם אתם מסוגלים

לעמוד מול המראה ולומר לעצמכם: "אני אוהב/ת אותך" פשוט כך. ? נסו,וספרו איך הרגשתם. אני חשבתי לעצמי:איזה שטויות,בטח שאני יכולה,זה הרי רק מילים אפילו אם אני לא מתכוונת אליהם עד הסוף, אני עדיין יכולה לומר אותן. וכשעשיתי את זה. היה לי ממש ממש קשה. הרגשתי מגוחכת,הרגשתי שאני משקרת. התקשתי להישיר מבט אל עצמי וכל הזמן רציתי להשפיל את המבט, להסתכל הצידה,ללכת משם. הייתי צריכה להכריח את עצמי להישאר ולהמשיך לומר את זה. קלטתי פתאום כמה אני לא מעריכה את עצמי. קלטתי כמה אני צריכה שאחרים יגידו לי שהם אוהבים אותי,אני לא מסוגלת להגיד את זה לעצמי.

לא יכולה

פעם הייתי מסתכלת לעצמי בעיניים כשהיית בוכה הייתי מסתכלת על הדמעות שנופלות לי הלחיים דמעה אחר דמעה ואיך שהעיניים מאדימות לא יודעת מה זה עשה לי אבל לא יכולתי להפנות מבט. לעומת זאת מה שביקשת לנסות קשה קשה מאד פיזית! אני מרגישה שאני לא מסוגלת. שזה לא נכון אז למה לי לשקר. אני בכלל שונאת מראות [למרות שאני כל הזמן עסוקה בהן] אני שונאת לראות אותי אני לא אוהבת מה שמשתקף מולי ממש ממש לא. אז לשאלתך- לא! לא יכולתי ולא אמרתי.

לירננה

New member
ומה היה קורה

אם היית מתעקשת וממשיכה לומר את זה לעצמך? אני התעקשתי ובסוף הצלחתי לומר את זה, והרגשתי יותר טוב. זה רק סמלי,אבל לפעמים אפשר לעבוד על עצמך גם דרך סמל וזה עוזר קצת, עושה משהו קטן.

BellA עלמה

New member
להגיד אין לי בעייה

להתכוון זה כבר משהו אחר. אגב אני לא ממש מסוגלת לעמוד מול המראה בכלל. משתדלת שלא.

magenta73

New member
לפני שנה שנתיים

הייתי מסתכלת על עצמי במראה, המון... פשוט בוהה. לרוב אני מסתכלת ובאה בביקורת, השיניים צהובות מהסיגריות, העור לא טוב.. גם כן השיער הזה (תלתלים. יש להם רצון משלהם). שלא נדבר על הגוף... אבל לא. לא נתתי לקולות האלה מקום. ואז התחלתי הסתכלתי בצורה חיובית. אני יודעת שאני יפה. אני יודעת שאני לא שמנה. לא דוגמנית, לא רזה, אבל לא שמנה. אני יודעת שאני נראית טוב. אני יודעת שיש בי המון. שאני חכמה. מצחיקה. רגישה. כשרונית. מעניינת... האם אני מראה את זה לעולם? האם אני גם מרגישה את זה? בטוחה בזה? פחות.

מול המראה

יש ימים כאלה ויש ימים אחרים. לשמחתי, ברב הימים אני חיה עם ההרגשה ש-נו, אני בסדר. זה לא אהבה ממבט ראשון, אבל סה"כ את הרב אני אוהבת. את ההישג הזה, של לחבב את עצמי, השגתי אחרי ימים שלמים שהייתי הולכת ברחוב ואומרת לעצמי: את יפה, את אחלה, את יפה, את סבבה של בן אדם, את חזקה וכו' וכו'. כמובן שזה לא הדבר היחיד שעזר. בהחלט נעזרתי בפידבק מאנשים וגם, מה שהכי עזר לי להעלות את ההערכה העצמית שלי הוא עשייה. ברגע שאני פעילה, עושה דברים שאני מעריכה ונותנת לעצמי אפשרות לבחור בחירות שטובות לי, זה גורם לי להעריך את עצמי יותר.

פעם לא יכולתי...

היום אני מנסה. לפעמים מצליחה. בד"כ לא. זה אחד הדברים שהולכת לעבוד עליהם בטיפול.

למעלה