האם אתם מחכים למשיח?

20דניאל

New member
את בטח דתייה לא?

התפלאתי לראות את ההודעה שלך, כי קודם כל יש רמות בדת, כן, היא קוראת לעצמה דתייה כי היא משתדלת... וכמו שצעקת עליה את בטח לא עוברת עברות במזיד... ולא גונבת...(לא השתמשת בשום חפץ בלי רשות?) לא חשבת אף פעם מחשבות אסורות? כי לפי הדעות שלך זאת ההגדרה לדתיה... אז אולי לא הבנתי את המילים שלך... אולי תגדירי דתיה? כי בשבילי דתיה זאת משהי שמשתדלת... ויש מעידות כלשהן, אז אל תגידי לה איך את מעיזה להיות דתיה...כולה היא אמרה שהיא מפחדת מהקץ... אז אם תקראי פירושים על הקץ אולי גם את תפחדי, אבל הכי טוב זה להתעלם מזה ואז מה שיבוא יבוא...

20דניאל

New member
לא הרגנו אותך

בסך הכל אמרנו את האמת... את דיי חומרנית... אז סליחה אם תקפנו אותך אבל את צריכה להשתנות... אל תפחדי מזה...

היא לא צריכה להשתנות

בס"ד זה בסך הכל איזושהיא הרגשה, אפשר להסביר לה מה לא נכון בזה, אבל זה לא אומר עכשיו על כל האישיות שלה: זהו, את חומרית. אז היא מפחדת ממשו, אני לא מבינה מה חומרי בזה בכלל.. אבל נראה לי שאנחנו לא מדברים על אותם דברים.. לאיזה דברים אתה מתכוון כשאתה אומר שתהיה מוכן לאבד אותם? כאילו, על מה בדיוק אנחנו מדברים?

tamarhp

New member
מור...

אני דווקא מבינה אותך. גם אני פעם קצת חשבתי כמוך - וזה די הבהיל אותי שאני חושבת ככה.. אולי אני כופרת... והאמת שזו קצת כפירה... עד שהבנתי כמה יפה יהיה כשהמשיח יבוא - הכל יהיה כל כך שונה, אבל אין מה לדאוג כי זה יהיה הכי מושלם שאפשר! את לא תצטרכי להפסיק לעשות את הדברים שאת אוהבת לעשות - אלא אם כן הם מנוגדים להלכה או משהו, ואת זה את צריכה להפסיק לעשות בכל מקרה בתור בת דתית.... זה שהמשיח יבוא זה לא אמור שנפסיק לחיות! נחיה פשוט בצורה שונה - וכולנו נחיה ככה, לא תהיי לבד - ונחיה בצורה הכי טובה שאפשר!

תודה....

אבל יקח לי זמן להבין את זה..... יש עוד שאלות כמו- איך למשל את כל- כך יודעת שיהיה טוב... ושנמשיך לעשות כל מה שאנחנו עושים עכשו?! [זה די דומה לעולם הבא- איך החכמים וכל הרבנים הגדולים והחשובים יודעים שטוב שם?! הם היו שם שהם יודעים?!] ות'אמת אני בכלל לא מרגישה שאני כופרת...... אני לא חושבת שיש רע במה שאני חושבת... זו הרי זכות הבחירה לא.... [בדיוק היה לי על זה מבחן אתמול... על בחירה חופשית.. זכות הבחירה...]

tamarhp

New member
תראי

אחד היסודות והעקרונות שלנו זה לחכות למשיח - "אני מאמין.... בביאת המשיח" את בטח מכירה את העיקר הזה... אומרים גם שכשעולים לשמים, האדם נשאל מספר שאלות שאחת מהן היא "ציפית לגאולה?" דבר נוסף - הקב"ה יצר אותנו, והוא יצר את טבע האדם. הוא יודע יותר מכולם מה טוב בשבילו. לכן הוא נתן לנו את התורה - שאנחנו מאמינים שהיא דרך החיים הטובה ביותר. ממש כמו חוברת הוראות שהיצרן מכין למכונה שלו. לאורך השניםפ השתנו דברים - צרות, רדיפות, גולה... כשיבוא המשיח הכל יגמר ובעצצם נחיה בעולם שמותאם בשבילנו בדייוק. אף אחד לא יודע מה בדיוק ישתנה ומה לא. יכול להיות מאד שכל החידושים הטכנולוגיים ישארו, אני לא רואה שום סיבה שלא נשתמש בהם. אבל הכל יהיה אחרת - מבחינה דתית. יהיה רק "יהודים" ו"גויים", והחילוניים יחזרו בתשובה בילת ברירה - הרי המשיח בא, זה אומר שהכל נכון... יש אלוקים... אני לא יודעת מה בדיוק יקרה ואיך, ואולי אך אחד לא יודע... אבל בסה"כ זה מה שהכי טוב בשבילנו וזה גם אומר שכל הצרות יפסקו!

זה די מצחיק מה שאת אומרת.....

אם החילונים יחזרו בלית ברירה אז הם יעשו גם תורה ומצוות בלית ברירה.. וכשמכריחים בנאדם לעשות משו נגד רצונו זה כבר אי חשק... ואז זה יוצר במקום מסויים זלזול בכבודה של התורה ובמצוות....... אני באמת חושבת שאני אלך לשאול את הרב שלי בקשר לזה.. שגם לחילונים יש זכות בחירה.. והם בחרו להמשיך ולהיות חילונים.. אז איך אח"כ-בביאת המשיח, יוכלו להכריח אותם לחזור בתשובה?! אם בעצם יש להם בחירה חופשית?!?!?!?!?!?!

tamarhp

New member
לא

לא הבנת אותי החילוניים חושבים שאין אלוקים, או שיש אחד כזה שברא אותנו אבל הוא לא נתן תורה. ברגע שהם יראו שזו אמת - הם יבינו לבד שהם טעו! הקב"ה נתן תורה לעם ישראל. עם ישראל הסכים לקחת את התורה. יש לנו בחירה - כמו שיש חוקים במדינת ישראל ויש לנו בחירה אם לציית להם או לא...

זה לא רק זה...

יכול להיות שלא נרצה בכלל לעשות את הדברים האלה (טלוויזיה, מחשבים וכו') כשהמשיח יבוא.

אז ככה.. תמר וכל מי שקרה את מה שהלך

כאן.... תמר- כמו שאמרתי לך... הלכתי לדבר עם הר"ם שלי..... וזה מה שהוא ענה לי... [בערך... אל תתפסו אותי על המילה...] הוא אמר... שכשהמשיח יבוא, אז יתחילו לאכוף חוקים תורנים יותר... כמו למשל- יותר שעות נ"ך במערכת.. וכך לאט לאט אנשים יקלטו שזה באמת מה שצריך... וגם אם זו תהיה אכיפה.. אז הם יחיו עם זה בסוף. כי למרות שיש להם [לחילונים...וגם לנו...] בחירה חופשית.. אז זה יהיה כמו במדינה דמוקרטית...שאוכפים חוקים.. ולך אין ברירה אלא ללכת עם זה.... זה בערך מה שהוא אמר....... מקווה שהבנתם.... לי בכולופן יקח זמן עד שאני אפסיק לפחד..... [ואני לא מתביישת בזה...]

tamarhp

New member
מור...

אין בעיה עם זה כל עוד את מאמינה שזה נכון. פשוט תעבדי על עצמך..

למה?

למה צריך שיבוא המשיח? המציאות כל כך לא טובה? וגם אם לא מושלמת אפשר לעשות ולשפר אותה. אני מאמינה שלא צריך לחכות שמשהו שהוא (בעניי) לא וודאי שיעשה את הכל טוב, אלא לעצב את עולמינו בעצמינו עכשיו אני באה מתוך רצון להכיר. תסבירו לי. לא מכירה טוב את רעיונות הדת.

tamarhp

New member
אממממ

אני לא ממש מבינה בנושא... מישהו למד את הנושא טוב?

למעלה