האם אתם מודעים להנחיות החדשות של המכס

ozitex

New member
כן

אין זה משנה כלל מהו שווי החבילה ומהי מידת הדחיפות. אני חלא חושב שזוהי שיטה לעשוק את האזרח ויש הגיון רב בהוצאת רשימון ייצוא על משלוח לחו"ל . זוהי גם הוכחת יצוא ללא מע"מ המאפשרת הזדכות על מע"מ תשומות וגם מסמך המעיד על יצוא שבעקבותיו , במידה ויש החזרת מוצר לא משלמים על ההחזרה מע"מ ו/או מיסים בהצגת רשימון יצוא מקורי. את כמובן יכולה להוציא חשבונית כולל מע"מ אבל זה לא מונע את העובדה שאת מחוייבת להוציא רשימון יצוא על כל יצוא אין זה משנה אם החשבונית בגינו כוללת מע"מ או לא. הרשימון המרוכז אגב, מיועד לחשבות ועסקים קטנים בדיוק! חברות גדולות בעלות מחזור גדול לא מקבלות בכלל את הפריווילגיה של רשימון מרוכז !!

Liron Limonero

New member
אוקיי

תראה. אנחנו חבורת בנות שמוכרות ורק עכשיו קלטנו שבכלל צריך לעשות את זה. אני בהחלט חושבת שזו שיטה לעשוק את האזרח הקטן. אם אני צריכה לשלוח חבילה על סך 30$ אז אני מתבקשת להפסיד עליה את כל הכסף על ידי הרשומון. שלא לדבר על הזמן. אני נאלצת להמתין איתה עד שיהיו לי עוד חבילות, וזה פוגע בעסקים. אז אני חושבת שזה לא תקין. זה שאני צריכה לנסוע שעה לכל כיוון לדואר מכס- זה גם לא תקין. צריכה להיות פרוצדורה יותר קלה. אני חושבת צריכה להיות חלוקה ואבחנה בין היקפי עסקים שונים. המדינה צריכה לשמוח על עסקים קטנים שמיצאים. רוצים רשומון יצוא? בבקשה- אבל למה זה צריך לעלות כל כך הרבה? כל אחת מאיתנו עשתה בירורים במכס המתאים. אחת עשתה בירור בירושלים, אחת עשתה בחיפה . וכל אחת מקבלת מידע סותר. חברה שרואה החשבון שלה בירר עם חיפה קיבלה מידע כזה אתמול: לי נאמר שלא צריך לשלוח חבילות דרך דואר מכס אלא אפשר יהיה להמשיך לשלוח רגיל ורק להגיע אליהם פעם בחודש עם כל המסמכים כדי למלא את הרשימון. לי נאמר שלא צריך רשימון יומי או פר פריט, מגישים ישר בקשה לחודשי. אולי הנושא של רשימון יומי מתייחס למצב שהיה קיים עד להוצאת ההנחייה החדשה? אולי עכשיו רעננו את הנהלים ולא דורשים תקופת נסיון? אם זה נכון, ואפשר לגשת לסניף דואר רגיל, זה משנה את כל התמונה. השאלה איפה מקבלים הנחיות ברורות ומהימנות? זאת ועוד, עד עכשיו הבנתי שכדי להוציא חשבונית עם מע"מ 0 צריך להוציא רשומון. כל הזמן אומרים לי - אם את לא רוצה להוציא רשומון, תכתבי מע"מ בחשבונית. אז אתה אומר שגם זה לא נכון? מאוד מתסכל . סליחה על החפירה.

ozitex

New member
יקירתי

אני מבין את התסכול ואני בהחלט גם מבין את החיזוק הקוגניטיבי שאת מעדיפה לעשות לשלילת כל עניין הרשימון, מה יותר פשוט מזה?..בואו ניקח את עצות אחיתופל הסותרות שאנחנו מקבלים בע"פ מכל מיני גופים שלא סגרו ביניהם עדיין מתי יוצא יום שבת ומתי יום ראשון.. א ב ל.. החוקים ברורים כשמש והמידע שאת מקבלת בע"פ אינו סותר את החוק הפשוט. אם תבקרי במע"מ ומס הכנסה ותשאלי לגבי הוצאת חשבוניות מס עם מע"מ בשיעור 0 תקבלי תשובה ברורה: על מנת להוציא חשבונית מס שכזו שלא לאילת אלא לחו"ל את צריכה ללוות את החשבונית ברשימון יצוא, אין מה לעשות. על מנת להקל עלייך להבין ולדחוק החוצה את החיזוק בקוגניטבי החביב עלייך אני מצריף כאן פסיקה של בית המשפט בתיק שבו נידון בדיוק עניין הוצאת חשבונית מס בשיעור 0 עבור מכירה לחו"ל. במקרה הנ"ל העניין היה הצהרה שהמכירה היתה לחו"ל אבל בפועל הסחורה נמכרה בכלל בתוך תחומי ישראל ומכאן חשיבות עניין הרשימון לעניין המע"מ. שימי לב ממש בתחילת הפס"ד למשפט האומר "ע'מ שעסקת מכירת טובין תמוסה בשיעור מע'מ אפס דרושים 2 תנאים מצטברים: כי המכירה היתה על דרך היצוא וכי היצוא הותר ברשימון יצוא". המשיכי לקרוא ותתרשמי בעצמך ממה שבית המשפט קובע. זה צריך להספיק לך לדעתי. וזה ציטוט מתוך חוק המע"מ: "סעיף 30(א) לחוק מע"מ קובע: "אלה עסקאות שהמס עליהן יהיה בשיעור אפס: 30(א)(1) מכירת טובין - למעט טובין כאמור בסעיף 33 - אם הותר לגביהם רשימון יצוא או מסמך אחר שאישר לענין זה המנהל." הסעיף כאמור לעיל חל רק על ייצוא טובין מוחשיים (למעט ייצוא יהלומים ואבנים יקרות, שם יחול סעיף 33 לחוק מע"מ). לגבי מוצרים מוחשיים כאמור, ניתן להוציא רשימון ייצוא. חשוב לזכור כי שיעור אפס חל רק על היצואן הישיר, המייצא לחו"ל במישרין ורשום במשבצת מספר 1 שברשימון הייצוא. בין היצואן הישיר לבין ספקיו, שתרמו לייצוא ונרשמו במשבצת "פירוט יצרנים" שברשימון הייצוא ("יצואנים משתתפים"), יחולו הכללים המקובלים בעסקאות רגילות בישראל (היצואן המשתתף יוציא חשבונית מס בשיעור מלא ליצואן הישיר, שיהיה רשאי לנכות את מס התשומות). על הטובין לצאת בפועל לחו"ל כדי שהסעיף יחול. במקרה של טובין שלגביהם אושרו רשימוני ייצוא ובפועל נמכרו בארץ - הסעיף לא יחול. בהתאם לסעיף 1א(א)(1) לחוק מע"מ - לא יראו העברת טובין מישראל לשטחי הרשות הפלסטינית כייצוא. תקנה 12 לתקנות מע"מ, התשל"ו-1976, מוסיפה תנאים להחלת מע"מ בשיעור אפס מכוח סעיף 30(א)(1) לחוק מע"מ, ולפיהם - בספרי החשבונות של העוסק נרשמו מחיר העסקה, לרבות דרך התשלום והמטבע שבו שולמה. כמו כן, בידי העוסק הסכם או מסמך אחר בכתב המאשר את פרטי העסקה." עכשיו, לגבי השאלה האם חובה על פי החוק הוצאת רשימון ייצוא בעת ייצוא, התשובה לדעתי היא חיובית. אם תשימי לב נדרש מהעוסק המורשה לרשום בספריו לא רק את פרטי העיסקה אלא גם את פרטי דרך התשלום, המטבע שבו הוא בוצע ופרטי הקונה. הוכחת ייצוא יכולה לקרות אך ורק כשהיא מלווה ברשימון ייצוא. את יכולה למשל להצהיר שייצאת ללקוח בארה"ב, ואף להוסיף מע"מ על העיסקה אבל זה לא מוכיח שאת ייצאת בפועל את המוצר למי שהצהרת שייצאת לו. בעניין הזה הייתי מציע לך, על מנת להיות סגורה ב- 100% בעניין פשוט לקפוץ לפקיד השומה שלך ולשאול אותם את השאלה הזאת ואף לקבל זאת בכתב.

ozitex

New member
וסתם שאלה..

בהנחה שאת תעדיפי להוציא חשבוניות מס לחו"ל כולל מע"מ אם זה יתן לך למשל הימנעות מהליכה למכס, חשבת על ההשלכות של פעולה זו: 1.לא תוכלי לנכות תשומות מע"מ. ז"א המוצרים שלך מתייקרים בזאת ב- 16%. 2.הכסף שאת מפסידה מזה שאת לא מנכה תשומות הוא אולי יותר גדול מזה שתשלמי בעבור רשימונים מרוכזים...?.. אולי..זכרי- בסופו של תהליך, רשימון חודשי עולה רק 59 ש"ח.. אני מוכן להמר שזה משמעותית נמוך מסך כל המע"מ שאת משלמת על רכישותייך לצרכי העסק. תחשבי על כל זה, במסגרת השיקולים הפיננסיים.

Liron Limonero

New member
חס וחלילה

אם לא הייתי מעוניינת לעבוד על פי החוק, לא הייתי כאן, ולא הייתי שואלת את כל השאלות הקטנות והטכניות, שמביעות את כוונתי המלאה לפעול כפי שצריך. זה לא סותר את העובדה שאני חושבת שהדברים צריכים להתנהל כחוק, אך גם לא לפגוע בעסקים קטנים. אני חושבת שלהטריח אזרח קטן שעובד לבדו, לדואר מכס כדי לשלוח חבילה או שתיים- יש כאן משהו פגום ומקשה. וזה בסדר לרצות שדברים כאלו ישתנו. המידע שכתבתי הוא מחברות קרובות שכיתתו רגליהן למכס ביומיים שלושה האחרונים וזה המידע שקיבלו. וכאן התסכול- שלא מקבלים מידע אחיד, מסניפים שונים של גוף זהה. תודה רבה על כל התשובות, מעריכה את זה מאוד.

ozitex

New member
סבבה. תשמעי

הייתי בדיוק במקום שבו את נמצאת. זה מאוד לא נוח לכתת רגליים במיוחד כשאת גרה רחוק מהמכס אבל אני יכול לומר לך דבר אחד: היום אחרי שאני כבר בתוך זה ועובד על פי החוק, מוציא רשימונים מרוכזים, עובד עם השירות ליצואן אני גם ישן טוב יותר בלילה וגם אני יכול רק לומר דברים טובים על השירות, המהירות והיעילות שאתה מקבל כיצואן במכס ובמיוחד אם אתה מצטרף לשירות ליצואן של רשות הדואר. הם מאוד עוזרים. אני מאד ממליץ לסגור את העניינים הללו ולעבור לצורת עבודה מסודרת וחוקית. בהצלחה.

propjoe

New member
יש לזה די הרבה יתרונות

תשלום פעם אחת בחודש, צבירת בונוס על משלוחים כמותיים, ובתכל'ס הרבה יותר עוזרים וקשובים למנויים....

Liron Limonero

New member
אני מאוד מקווה

עוד לא הספקתי ליצור איתם קשר אבל בזמנו ניסיתי לברר על אפשרות להיות מנויה בשירותי EMS מוזלים על בסיס חודשי ואמרו לי שחובה שיהיה מינימום שימוש בשירותי דואר של 5000 שקל בחודש. אני לא יודעת אם זה רלוונטי גם לשירות ליצואן, ומקווה מאוד שלא...

ozitex

New member
250$

שוויו המקסימלי של משלוח במסגרת רשימון יומי מרוכז. מעל סכום זה, המשלוח חייב ברשימון ספציפי.

ozitex

New member
רשימון יצוא

בעל עסק ועוסק מורשה במע"מ לא יכול להצהיר על עיסקאות מכירה לחו"ל עם מע"מ בשיעור 0 ללא ליווי של רשימון יצוא.

למעלה