האם אתם מודעים להנחיות החדשות של המכס

Liron Limonero

New member
מה קורה לאחר שאני מקבלת

את האישור לרשימון החודשי המרוכז? גם אז תמיד הולכים לסניף מכס? מה עושים עסקים קטנים שלא גרים בעיר גדולה שיש בה סניף דואר מכס? כמה שעות יוצא שצריך "לבלות" בסניף דואר מכס בכל פעם?

ozitex

New member
ת

תמיד למכס. גם עסקים קטנים חייבים להגיע למכס, אבל יש פתרון שנקרא "שירות ליצואן" של רשות הדואר. ניתן לבקש איסוף מרוכז של כל המשלוח מהבית. זה כרוך בתשלום כמובן ולא זול. התהליך של הוצאת הרשימון והמשלוח עצמו עשוי לקחת כחצי שנה בממוצע. תלוי בעומס. אם משתמשים בשירות ליצואן,ומביאים את המשלוחים לדואר פיזית, זה לוקח בדיוק חמש דקות.

Liron Limonero

New member
כמה עולה השירות הזה?

אפשר לבצע אותו גם בתקופת הניסיון? אני כל כך מודה לך על התשובות, מודה , מודה , מודה!!

ozitex

New member
שירות ליצואן

זהו שירות של רשות הדואר ליצואנים. להלן העקרונות: יש צורך ברישום מוקדם. התשלום מתבצע אחת לחודש מרוכז באמצעות הוראת קבע בבנק. אפשר להעביר את המשלוחים לדואר בשתי אפשרויות: א. עצמאית. ב. באמצעות איסוף מוזמן מראש לכתובת השולח. התשלום עבור איסוף מוזמן מראש עולה 7 ש"ח לחבילה. במקרה של כמות גדולה יש הנחה למשהו בסביבות 5 ש"ח ליחידה. כולל EMS. העברה עצמאית אינה עולה שקל, כמובן. האיסוף המוזמן מתבצע באותו היום שבו הוזמן האיסוף. יש להכין, בכל מקרה את כל הניירת מראש. רשימון ייצוא בשיטה זו עולה 67 ש"ח במקום 59 ש"ח ב"געש" (בשיטת המשלוח העצמאי). ניתן לפנות לשירות באמצעות הפרטים הבאים: להתקשר לניסים לוי בטלפונים: 076-8873142 או נייד 054-2888058 לשלוח לפקס שמספרו 03-6303374 או לשלוח לאי מייל שכתובתו : [email protected]

Liron Limonero

New member
תודה רבה, אתה לא יודע כמה אתה עוזר

האם גם בשיטה הזו הרשומון הוא לכל החבילות יחד? והאם הם מחייבים לשיטת משלוח בEMS? כי זה מה שקראתי אצלם באתר. השירות ליצואן מדבר רק על EMS. אבל יכול להיות שהכוונה היתה רק לגבי איסוף מהבית.

ozitex

New member
עוד על השירות ליצואן

גם בשירות זו הרשימון הוא מרוכז לכל המשלוחים. יתרה מזו, בתור חבר בשירות אתה זכאי לקבל הנחות על משלוחים למשל: על משלוח של 50 חבילות ביום מקבלים הנחת משלוח. על משלוח של חבילות דרך EMS מקבלים הנחה חודשית- כלומר, ההנחה מחושבת על כמות חודשית של משלוחי EMS וממה שבדקתי זה עשוי להגיע להנחה של 15%-10% בחישוב חודשי שזה משמעותי. השירות ליצואן מתייחס לא רק לחבילות EMS, אלא גם למשלוחים רגילים/רשומים.

Liron Limonero

New member
אני אברר איתם

לא מזמן ניסיתי לברר איתם על הנושא החודשי לגבי אי אמ אסים, אבל הם אמרו שזה תקף רק למי שהוצאות הדואר שלו הן מעל 5000 שקל בחודש. אני מקווה שמה שאתה מתאר תקף, כי זה בהחלט יקל על החיים. תודה רבה רבה!!

שוהם א

New member
עוזי, הם לא באים לקחת תמיד אם אין חבילה EMS

זה מאוד תלוי בנקודת איסוף. בוודאות לאחר שיחה מעמיקה עם ניסים. אבל, יש אפשרות באמצעות שירות שליחים של הדואר להעביר ארגז לשירות ליצואן עם כל החבילות בתוכו. משלוח של ארגז עד 19 קילו (בערך) עולה עודף מ30 שח, ואז נמנעים מלשלם את ה-7 שקל לחבילה. אחרי 4 חבילות זה משתלם.

Liron Limonero

New member
ואז איך נערכת הגביה של הרשומון

מה עוד שולחים להם? העתקים של כל החשבוניות ופירוט של החבילות?

Liron Limonero

New member
וגם איך מקבלים חזרה את האישורים על הדואר

הרשום? אם מישהו עושה את התהליך הזה ויכול לשפוך קצת אור על איך זה נעשה בפועל, זה מאוד יעזור. כל הקצוות הטכניים לא ברורים לי. הם ממלאים עבורי את הרשומון? אני שולחת להם העתקים של החשבוניות? איך נעשה הנושא של התשלום על המשלוח עצמו בדואר?

Liron Limonero

New member
אם אני צריכה לשלוח חבילה אחת

על סך 70$ באופן דחוף, אז אני בעצם מוכרחה לנסוע לסניף מכס, לבזבז זמן ודלק וכסף על רשומון יצוא ? זה נשמע כמו שיטה מצויינת לעשוק את האזרח ולא ברור לי איך לא מתקוממים נגד זה. חייבת להיות הפרדה בין עסקים קטנים ובין חברות מסחריות גדולות שרשומון יצוא הוא פיצוחים בשבילן.

Liron Limonero

New member
אז בעצם על חבילה כזו, עדיף כבר לכתוב חשבונית

עם מע"מ... אם אני מבינה את כל התסבוכת הזו . ממש מדכא!

למעלה