האם אתם מאמינים

BellA עלמה

New member
האם אתם מאמינים

שהחיים הם מה שאתה עושה שהם יהיו או שלפעמים זה לא בידיים שלך? לפעמים אין לך שליטה על החיים שלך מה דעתכם?

Mr Mars

New member
לשאלה כזאת חיכיתי :)

ובכן אני דגלתי ואני עדיין חושב על יכולת השליטה שלנו בעולם ועל יכולת השלטת הסדר והשקט לעצמנו כמובן שישנם גורמים חיצונים אשר משפיעים עלינו בצורה זו או אחרת ולכן ישנם דברים שאנו מבצעים אשר לא יוצאים בצורה שבה היינו רוצים שיקרו,אני אישית מאמין בגורל של אדם אך בו בזמן שהגורל ניתן לשינוי,לכל אדם יש את הבחירות בחיים והגורל מושפע מהבחירות שלנו לכן אם נהיה אדישים ומופנמים ולא נבצע דבר ,שום דבר לא יקפוץ אל מול פנינו פתאום... אני אישית חושב שהחיים הם מה שאדם מנסה לעצב בעצמו ,והוא גורם לו להיראות כפי שהוא נראה בין כך לכך הוא משפיע על גורלו ועל יעודו ובין השאר מה יהיה סופו, רווק גלמוד,או אדם נשוי עם ילדים בעל שאיפות גרדואיסטיות לעתיד טוב יותר. מקווה שפגעתי בול בשאלה ולא נסחפתי למקום אחר...

BellA עלמה

New member
זה בסדר גמור../images/Emo13.gif

אישית לא בטוחה במה מאמינה כרגע לא בטוחה עד כמה יש לנו בעצם שליטה

magenta73

New member
על החיים שלך יש לך שליטה

אבל אין לך שליטה בכל מה שקשור לאנשים אחרים. יאהבו אותך/יעזבו אותך וכו'. את בוחרת, בכל מהלך בחיים שלך איך החיים שלך יראו. ולאן תגיעי, אם תגיעי. מה שכן, את לא יכולה לשלוט בחיים של אחרים ובאנשים אחרים, בפרט. ולפעמים זה מתערבב לנו... נראה לי... לפעמים אנחנו מנסים להשיג שליטה על החיים שלנו ע"י שליטה בחיים של אחרים (אם בזוגיות, שלא יעזוב, אם בחברה, להיות מקובל, שיאהבו אותי או ההיפך, אם בזמן אבל, כשמשהו מת, כשאת מתחילה לחשוב אולי הייתי יכולה לעשות משהו, ואז זה לא היה קורה וכו' וכו')

BellA עלמה

New member
לא בטוחה

לפעמים קורים דברים שלא בשליטה שלנו למשל מחלות, תעונות (חס וחלילה)פיתורים מהעבודה וכו כל מיני אירועים שלא בידיים שלנו

magenta73

New member
אז מה שבשליטה שלך

זה איך את מקבלת את זה. ואני מסכימה איתך רק על המחלות, וגם זה לא בדיוק... אפשר לאכול בריא וכו' ואז האפשרות למחלות קטנה. תאונות יכולות להיגרם מחוסר תשומת לב שלך ובטח שפיטורין מהעבודה יכולים להיות קשורים להתנהגות שלך. לכן האירועים כן בידינו. ונגיד והם לא... שוב, הדרך להתמודד איתם היא בידיים שלך. או שאת צומחת ולומדת, או שאת בוכה על רע ומר גורלך. לכן, למרות הכל, החיים הם בשליטה שלך.

BellA עלמה

New member
בקטן אולי כן

הכל בשליטה שלי אבל במאקרו פחות אני יכולה להתחיל במסלול מסויים אבל החיים יסיטו אותי למקומות אחרים.

BellA עלמה

New member
שוב

לא בטוחה כמה זה בעצם בשליטה שלי יש דברים שפשוט קורים בלי שנרצה ומשפיעים על מהלך החיים

לדעתי...

לגישה שלנו לחיים יש חלק נכבד באיך שהחיים נראים. אם נסתכל על הכל בצורה אפורה - העולם ייראה אפור ולהיפך.

hayapollak

New member
מסכימה איתך

הגישה שלנו לחחים - היא בשליטתנו כל השאר גם וגם כלומר יש מידה מסויימת של שליטה שלנו (בעצמנו,לא באחרים) ויש מידה מסויימת של גורל, השאלה היא בכל מצב אליו אנו מגיעים אם זה מתוך בחירה או מתוך שהגורל בחר עבורנו ומה אנחנו עושים על מנת לשנות החלטות גורליות - ואם זה ניתן.

אני חושבת

שזה שילוב של שניהם. צריך לקחת אחריות על החיים שלך אך לא לתכנן יותר מדי מראש.

shirazlovemor

New member
אני חושבת

שהתפיסה שלנו לגבי החיים וההתייחסות שלנו למה שקורה לנו זה דבר שמאוד יכול להשפיע על איך שיראו על החיים שלנו, אבל אבל עדיין אין לנו שליטה מוחלטת. יש דברים שלא תלויים בנו..

אני מאמינה שיש לנו השפעה

לא תמיד אנחנו יודעים איך בדיוק לאחוז במושכות,אבל אנחנו אלה ששולטים בחיים שלנו. אם זה קשה למצוא את הדרך לשליטה צריך למצוא איזו דרך שתעזור לנו. לפנות לטיפול. טיפול פסיכולוגי או טיפול אלטרנטיבי או לפעמים חוגים יכולים לעזור לנו. אני חושבת שגם פעילות גופנית עוזרת בזה כי ככל שאנחנו חזקים יותר פיזית,אנחנו שולטים יותר בגוף שלנו וזה נותן לנו תחושה של שליטה באופן כללי.

למעלה