האם אתם מאמינים ב...........

Shir cp

New member
האם אתם מאמינים ב...........

גלגול נשמות והאם תוכלו לפרט קצת ולהסביר מהמידע שיש לכם על גלגול נשמות תודה, שיר

ש ו נ י

New member
אני מאמינה בגלגול נשמות

יש מי שיחלוק עליי ויש מי שחושב/מאמין אחרת אבל אני מאמינה שעם ישראל נצטווה לעשות את התורה והמצוות בהר סיני וכל זה מאחר ואדם לא יכול להספיק לעשות את כל התורה (כי זה המווווווון מצוות) בגלגול אחד מאפשרים לאותה נשמה לבוא בגופים שונים כדי להשלים/לתקן המהלך של קיום כל התורה והמצוות זהו בגדול

The Warrior

New member
זו לא שאלה של אמונה

זו עובדה. למה מי את? היד? הרגל? הראש? המחשבה? מי את? אז אם יש משהו שאפשר לתת לו שם פרטי, זו הנשמה שלך. זו את. כל השאר זה בלוף. זה כאילו. הנשמה שלך חיה ותחיה. היא חיה מעבר לזמן. לגביה הכל כאן ועשיו. זמן זה מושג יחסי, אך הנשמה איננה מוגבלת. נכון, כשיש לה תפקיד להיות כאן בתוך גוף, אז היא מוגבלת. לא מעצם הוויתה, אלא מעצם התפקיד. רצון האלהים הוא, שהיא תיהיה כאן בתוך גוף. את זה היא עושה כל עוד בעולם הזמן היא כאן. אז היא נמצאת בזמן הזה. היא היתה בזמנים עברו, ויש לה חיים בזמן עתידי. הכל אבל...יחסי. מבחינת האמת היא (הנשמה) היא בו זמנית בכל המקומות. בכל הזמנים. אז אין גילגול נשמות. אין. נראה לך שהנשמה היא כדור שמתגלגל? הנשמה אין לה גבול. גם הגוף לא מצליח להגביל אותה. אבל...כאשר אנו חיים כאן בעולם בזמן, כאשר תפיסת עולמנו מוגבלת היא, אז כן. אז נאמר: "בגלגול הקודם", "בגלגולים הקודמים"...זה תקין. בעולם הזמן זה תקין, אבל אסור לשכוח, זה בעולם הזמן! מבחינת האמת זה לא כל כך רציונלי, כי מבחינת חופש הנשמה, היא היתה הווה ותיהיה. מקורה באלהים, והיא עדיין שם. חלק ממנו. חלק אלוה ממעל. צריך להתרגל

Shir cp

New member
האם כשאנחנו........

מתים , שלונדע, אנחנו פוגשים מכרים וידידים? תודה שיר

ש ו נ י

New member
למה שלא נדע? כולנו נמות. נקווה שזה

יהיה כל אחד בעתו ובזמנו ולא לפני 120
אם "נפגוש" מכרים וידידים? כולנו מאוחדים כולנו נשמה אחת אז... בעצם את תמיד עם המכרים והידידים שלך בין אם הם בעולם הזה או בעולמות עליונים זה אותו דבר בעצם רק אז כש"מתים" כשהנשמה מסתלקת מהגוף נעלמות המחיצות שמפרידות כביכול בין הגופים ואז כל הנשמות "רואות" זו את זו אז התשובה היא כן בהחלט כן זאת עד כמה שאני מאמינה

mr nice guy

New member
לפי היהדות... שאלה

יש סיכוי שיש המשכיות לנשמה בלי שהיא "תתגלגל"?

ש ו נ י

New member
אין נשמה בלי המשכיות. כל נשמה היא

חלק מה' ולכן היא נצחית אם סיימה את התיקון שלה בעוה"ז עד כמה שאני יודעת היא יכולה להמשיך בעליונים ולא חייבת לחזור לעולם הזה בגלגול ממילא זה עדיף לנשמה עד כמה שאני יודעת

mr nice guy

New member
לגבי מה שאמרת שוני

על זה שכולנו נמות, זה לא בהכרח נכון. יש מישהו בפורומים של תפוז, שאני לא יכול לתת את שם המשתמש שלו- שיש לו איזה קשרים עם אנשים שעובדים בפיתוח טכנולוגיה- שעוד 20-15 שנה יהיה אפשר למנוע את המוות. הוא גם אמר שלפי אמונתו יש אלוהים ושהסבירות שיש חיים לאחר המוות היא 100% ושה"קוד" הזה מוצפן ביהדות והוא לא כזה קשה לפיצוח. יותר מזה התבקשתי לא להרחיב.

ש ו נ י

New member
נשמה משיח יבוא ויגאלנו ותהיה תחיית

המתים והלוואי ולא נצטרך "למות" וזה יקרה עוד "בחיינו" אלה וממילא זו שאלה של אמונה אז..... ויכול להיות שאתה צודק אבל זה לא סותר את מה שאמרתי ממילא יש איזשהו עניין בתורה שיום המוות מכפר ויש כמה דמויות בתורה שעלו "השמיימה" מבלי למות ועניינים בקיצור ממילא אין מוות אמיתי אז מה יש להתווכח? מוות יש רק בגוף ושוב שמעתי את דבריך אני לא אתווכח במה שאני לא יודעת מצדי - לא למות
ואתה יודע מה? זו גם הבטחה שלעולם לא אמות כי אני נשמה ולכן לא יכולה למות גם אם נורא ארצה..... ואני לא!

mr nice guy

New member
חח, אני מעריץ אותך

על האמונה חסרת הפשרות שבך. אני זוכר שבהתחלה השארתי הודעות בפורום דתיים, לקבל קצת דעות על אמונה והכל לא ענית בכ"כ נחמדות- אני שמח שההמשך הידברות בינינו השתפר :)

ש ו נ י

New member
גמני - בעיקר בגלל זה שאני בכלל לא

מכירה או זוכרת אותך נחמד לדעת שאני מתקדמת עם הזמן לא?
האמת היא שכמו כל אדם יש לי הצדדים / הימים היותר נחמדים והפחות נחמדים שלי כמו כל אדם יש לי צדדים טובים ואפלים למשל תכנס לצ'אט דתיים תראה כמה אפלה אני יכולה להיות
חיים טובים

שוני היי

אנו לא מתים אלא משנים צורה, משנים מקום. כשאנו נמצאים בגוף פיזי בעולם הפיזי, אנו מסיימים את החיים הפיזים ועוברים הלאה אך אנו לא מתים משום שאנו נצחיים. הגוף מפסיק להתקיים אך הנשמה ממשיכה את דרכה. אגב, לגבי הדמויות שעלו לשמימה מבלי למות - למשל אליהו הנביא שעלה לשמימה ברכב אש. באם קראת את הספר "מרכבות האלים", אז אומרים שם כי ייתכן כי בעצם אליהו עלה על חללית וגם בספר ישנם צילומים של המון ציורי קיר עתיקים בתוך מערות שמצוייר בהם אנשים שניראים כאסטרונאוטים. הספר מדבר על רעיון כי היתה תרבות מפותחת מאוד, אפילו יותר מהיום. אז בעצם, אפשרות כזו קיימת והיא אינה קשורה למותו של אליהו אלא דווקא לחייו. לגבי תחיית המתים, אני רואה את המצב שבו יקרה תחיית המתים כמצב בו אותה נשמה תהיה מודעת לחלוטין לכל גילגוליה מבלי שתצטרך לשכוח (מה שקורה היום אצל האדם). השיכחה נובעת מהצורך להיות ממוקד בחיים הנוכחיים, בבחירות שעשתה הנשמה , בבחירות ההתנסות שלה בזמן נתון זה. המיקוד הוא אינו מוחלט כי בזמן שאנו ישנים, הנשמה יודעת וזוכרת ופועלת ברבדים שונים ואחרים הקשורים לעולם הפיזי בו היא חיה.

ש ו נ י

New member
רציתי להחמיא לך זה מכבר על אופן

התנסחותך ועל תוכן דברייך לא בדקתי עד היום אם אני מסכימה עם הכל ומקבלת הכל או לא ומה זה משנה בעצם אבל תמיד קלטתי את השם שלך כאחת שהודעותיה הן מעניינות מאוד לקריאה ומוסיפות
כל הכבודשק!

תודה לך שוני

אני שמה לב שאת תורמת רבות לפורום ו"זורקת" כל מיני רעיונות לשיחה. גם לך מגיע

Sam Anand Nityo

New member
התגעגעתי להודעות שלך פה ../images/Emo140.gif../images/Emo23.gif

ואני בטוח שעוד רבים ... ברוכה השבה... היי ברוכה תמיד.

די, די, תמשיכו, תמשיכו....

להחמיא לי. אני עלולה להתרגל לכך - וזה לא קשה. (כמה "צניעות" נשפך ממני כרגע)
בכל זאת, תודה!

Sam Anand Nityo

New member
ידע ותודעה

חבל שאותו אחד אינו מעוניין לחשוף יותר מזה. כל אותו ידע שיש לו יכול להעשיר אותנו. את כולנו. לא לחלוק בידע, זה רצון לא הרמוני... לא משקף את אחדות הנשמה - שהרי בעצם כולנו אחד. לגבי הטכנולוגיה - לדעתי, ולפי המסר של "שיחות עם אלוהים", הגוף שלנו בנוי כך שלא ימות לעולם. אך לא מוזכר ולא נראה לי שיש נשמה אחת שבחרה לא לעזוב את העולם הזה בשלב כלשהוא. לכן אנחנו מתים. משום שהגשמנו את יעודנו. ביצענו את תכליתנו בחיים האלה. לכן זה לא כ"כ יהיה פריצת דרך עבורי שתימצא "טכנולוגיה" שתמנע את המוות. טכנולוגיה זה ביטוי טכני לתפיסה חדשה על המציאות שהתודעה הקולקטיבית שלנו כחברה הגיעה אליה. אבל השאלה, אם תפיסתנו השתנתה מבחינת ההשלכות ה"מוסריות" של זה. לגבי הייעוד והתכלית האמיתיים והחיוביים שיש להארכת החיים באופן טכנולוגי. עריצים ישאפו לשים ידיהם על הטכנולוגיה הזו. מי שיפתח ויהיה בבעלות עליה עלול לתת לאינטרסים האישיים שלו לבוא על חשבון טובת הכלל. על זה אני מדבר. זו הבעיה עם טכנולוגיה. אנחנו מפתחים ופיתחנו כלים נהדרים, אלוהיים אפילו, ואנו משתמשים בהם לתכלית שונה במהותה.

החמצן שאנו נושמים

הרי ידוע לכל כי החמצן שאנו נושמים, נותן חיים, מאפשר חיים. אך לא לכל ידוע כי החמצן שאנו נושמים, הורג אותנו אט אט. ראיתי תכנית באחד מערוצי המדע שדובר שם על חסרונות החמצן שאנו נושמים. בגדול, הוא הגורם מספר אחד להיזדקנות של הגוף. יכול להיות שכל הטכנולוגיה לא תעזור במאום מכיוון שאנו אמורים למות (פיזית). מיתה זו באה מתוך בחירה, בחירת הכוכב בו נחיה והתנאים השוררים בו. ייתכן כי אנו לא אמורים למות פיזית, אך אמורים לחיות במקום אחר, בו התנאים מאפשרים לגוף להמשיך ולהתקיים ולהתקיים, מבלי להשחיתו. טוב, כאן תם רגע של הגיגים. אפשרות מעניינת?

למעלה