האם אתם חושבים....

hermione19

New member
האם אתם חושבים....

שלום, אתם עדיין לא מכירים אותי וזה בגלל שאני חדש כאן
. רציתי לשתף אתכם בדבר שאני מרגיש כבר המון זמן ותמהתני אם תסכימו איתי :). בעשור האחרון הפכה למסורת העובדה שבחג החנוכה המתקרב צצים כפתריות לאחר הגשם כל מיני הצגות ומחזות זמר בכיכובם של "סטארים" (בעיקר שחקנים דוגמנים) אשר מוצגות להן לא פחות מחמש הצגות ביום. אני מרגיש זלזול - אני מרגיש מסחריות - אני רומצה לבוא להצגה כדי לראות אנשים שמשחקים או לחילופין שרים ורוקדים יפה ולא בגלל שהם סטארים או ווטאוור - האם גם אתם מרגישים מהצגות אלו את הזלזול בנו - האם עם ישראל הולך לתיאטרון כדי לראות מותגים וכדי לענות שחקנים שבמשך שמונה ימים צריכים לעבוד עד כדי אישפוזים בעקבות תשישות???? יותר מכך - האם לא הגזימו בהצגות של החג הממשמש ובא בכך שלקחו אנשים מבוגרים לשחק תפקידי ילדים? מה פתאום מירי בוהדנה צריכה לשחק את הייד בת ההרים? איך בחורה תמירה בת 20 ומשהו מסוגלת לשחק ילדה בת חמש????????????????????????????????? ואפילו שבעמי ותמי לקחו את מיקי קם לשחק את המכשפה (שזו בחירה טובה) למה לעזאזסל במקום לקחת ילדים ולהציג הצגה רצינית מביאים לי את דנה דבורין וטל מוסרי לעזאזל - איך מצפים להעלות את האהבה לתיאטרון בארצנו (וכן - אם מסתכלים על הבימה והקאמרי וגשר יש לנו תיאטרון נהדר!!!!!!!!!!!!! ושימשיך כך) אם מביאים לנו מסחריות וגועל נפש ומחדירים אותם לליבות הילדים חמש פעמים ביום במהלך החופש - כבר יותר טוב ללכת לקולנוע - וזה גם יותר זול בגלל שההצגות הללו עוד לא רק שהן תת רמה הן גם עולות אף יותר מהצגות בלונדון לעתים - איזו חוצפה.

מסכימה איתך בהחלט

וזה לא רק בהצגות, זה ככה גם בסדרות הטלוויזיה הפופולריות. (אולי בגלל זה אני כבר הרבה זמן לא רואה טלוויזיה). הספיק לי פעם-פעמיים לראות את רמת אביב (סוג) ג´ כדי לראות איך שה"שחקנים" עומדים ומצטטים את הטקסט. כל הכבוד! למדו את הטקסט בע"פ. אם הדרך להגיע לטלוויזיה ולשחק בסדרות היא רק ללמוד בע"פ, למה לא אמרתם קודם? גם אני רוצה לעשות כסף קל והרבה. גם בקשר להצגות ילדים: אני זוכרת את עצמי כילדה, ראיתי הצגות ילדים שונות בינהן שילדים שיחקו בתפקידי ילדים (המלך מתיא הראשון לדוגמא) והצגות שבהן מבוגרים שיחקו ילדים. ואני זוכרת שהעדפתי את ההצגות שבהן ילדים משחקים בתפקיד ילדים. בכלל, אני חושבת שילדים, באופן כללי משחקים הרבה יותר טבעי ומשכנע ממבוגרים. הם עדיין לא למדו את כל "כללי המשחק" של החברה, מה מקובל ומה לא, איך צריך לחשוב ואיך לא, ולכן הדמיון שלהם מפותח יותר וככה גם היכולת היצירתית. באמת חבל שרק "סופרסטארים" נבחרים לשחק בהצגות ילדים שונות. אחרי הכל גם הם עלולים להפסיד מזה. תארו לכם סופרסטאר שכזה, שהוא באמת מוכשר גם במשחק ומשחק בהצגות, יכולה להדבק לו תווית של: בגלל שאתה סופרסטאר הצלחת ולא בזכות עצמך. (כלומר זה מה שעלולים לחשוב, גם אם זה לא נכון).

butterfly-f

New member
אתם צודקים אבל מצד שני

כמו שציינתם הסופרסטארים האלו חלקם הגדול הוא ממנחי ערוץ הילדים. הילדים הקטנים רוצים ללכת לראות את הכוכבים שלהם. מהבחינה הזאת באה הרייטינג בקרב קהל היעד. אני זוכרת שהייתי קטנה יותר ולקחו אותנו לקצפת אז מאוד שמחתי כי מאוד אהבתי והערצתי את מיכל ינאי באותה תקופה. אחרי הכל המטרות של ההצגות זה להרוויח כסף, והמפורסמים הם אלו שיביאו את הביקוש להצגה. וחוץ מזה ילדים קטנים לוקחים לפסטיגל, אז כך שלא מקפחים פה אפ אחד.

tookmy

New member
כמה שאת טועה וכמה שכן מקפחים פה

הרבה יותר מאחד. קודם כל, מקפחים כאן שחקנים איכותיים ורציניים שלא תמיד עונים לדרישה של להיות יפים ומתוקים כאילו שיצאו הרגע מאיזה בוק של דוגמנות, שחקנים עם עומק שיש להם הרבה מה לתת, אותם מקפחים. השניים שמקפחים אלה הילדים, או בעצם הם הראשונים, שלא זוכים לראות איכות, אלא רק רייטינג ולא לומדים להבדיל בין מה שנמכר לבין מה שטוב. מי שעוד מקופח, או יותר נכון מה, היא התרבות שלנו שהופכת מיום ליום לשטחית יותר, צעקנית יותר ומעצבנת יותר. פלא שאתה לא רוצה לראות טלוויזיה, ממש מפתיע... יש עוד כמה גורמים שיוצאים מקופחים, אבל אני מניחה שאם תחשבי על זה קצת תוכלי למצוא אותם בעצמך.

hermione19

New member
nice shot!

אני חייב לציין שאת קלעת בדיוק למה שהתכוונתי - למסחור ולרדידות שבתרבות שלנו. אני חושב שאם רק היינו לוקחים דוגמא ממקומות אחרים בהם התיאטרון מצליח אף יותר, על אף שהשחקנים בו אינם סטארים, בהצגות של ילדים יש ילדים בלבד ותתפלאו, המספר הרב ביותר של הצגות הוא שניים וזה פעם בשבוע. אני מדבר על לונדון - אני לא שואף להגיע לרמה שלהם בתרבות אבל תנו גם לנו קצת כבוד. אין מה לעשות את היידי צריכה לגלם ילדה בת שמונה - וההצגה צריכה להיות איכותית ומוצגת פעם ביום בלבד!!!!!!!!!!! וכנ"ל גם עם עמי ותמי. תאינו לי שעצם העלאת רמת ההצגות עקב השחקנים והורדת רמת המסחור תעלה את רמת התרבות בארץ וגם התיאטרון יצליח יותר!!!!!

tookmy

New member
נניח אפילו ששחקנית בוגרת יכולה

לשחק ילדה, היא צריכה לעבוד לעומק על דמות ולא רק לשנות את הקול לקול צפצפני והעוויות מטופשות, אני לא יודעת אם אני בהכרח בעד מישחק של ילדים כיוון שזה יכול לגרום לניצולם, זו עבודה קשה וילדים לא אמורים לעבוד קשה לדעתי, אבל בהחלט אפשר למצוא פתרונות יותר מעניינים משינוי קול ולבישת שמלה קצרה בתור "עבודה על דמות".

actress

New member
ועל זה אני אומרת

כמה טוב שעדיין אני נראית כמו ילדה קטנה אומנם עברתי את גיל העשרה אבל בשביל תפקידים לילדים קטנים אני יכולה להעיד שאני יכולה לבצע כי אני נראית כמו ילדה אחחח כמו טוב להראות כמו פיטר פן לנצח

cvalda

New member
כוחה של תעשייה

הרמיון, יש הרבה בדבריך, אך תעשיית הצגות החנוכה היא תעשייה כספית ונועדה לשעשע זעטוטים בני 8 בתמורה לכספם הלא מבוטל. אין כאן אומנות של ממש או תיאטרון איכות, כן גם לא שחקני איכות גדולים (מיקי קם- כבודה במקומה מונח
) יש כאן דוג-מגישים שבמקום לשעשע ילדים בערוץ הילדים, הם עושים זאת על הבמה, תחת סיפור מסגרת, בשביל כסף, אני לא רואה כאן פגיעה אנושה כל כך בתאטרון האיכותי הישראלי, מה גם שהוא אינו מתגייס כדי לבדר את ילדי ישראך בחנוכה...

למעלה