האם אתם חושבים

soulbird

New member
בוקר אור

אני אישית חושבת שצריך לעשות הפרדה בין חיי הרשת וחיים האמתיים .

lady_anne

New member
בבקשה תפרטי, SOULBIRD

אני, למשל, קצת מתקשה בכך, ובטוחני שיש פה עוד כמה אנשים שישמחו לדעת.

soulbird

New member
המבדיל בין קודש לחול

טוב נו סתם קוטרת אוקי ההתיחסות שלי לדברים אני נהנת להכנס לפורמים אבל אני לוקחת את מה שנאמר בהם באירבון מוגבל ולא יותר מידי ברצינות. אני נהנת לנהל דיונים עם אנשים ברשת אבל אני לא נותנת למה שנאמר לפלוש לחיי הפרטיים. זה לא שאני מזלזלת ביושב מעבר למסח . אני רק עושה נתק במחשבה ככה אני מגינה על עצמי . אני ניכנסת כמה פעמים ביום לפורמים מגיבה וכותבת הודעות . ההפרדה היא במחשבה רשת וחיים מחוץ לרשת . אני מקפידה ליצור קשרים עם אנשים שלא קשורים לרשת כמו ללכת לחוגים בלימודים או בעבודה. ואני מקפידה שהקשרים שיצרתי עם אנשים בפורמים ישארו וירטואלים ורק במיקרים מאוד מיוחדים אני חוצה את הקו בין וירטואלי לממשי. מקווה שהבנתם חג אורות שמח

מבעבעת

New member
אנשי קשר הם לא חברים ../images/Emo14.gif

סולבירד אמרה בצדק: קשר עם אנשים מהעבודה, החוגים והלימודים. נכון, הם לא וירטואליים. אבל הם גם לא חברים. סליחה. יש כאן מישהו שיש לו חברים טובים עדיין מחוץ לאינטרנט ואשר הצ´טים תפסו אותו? אדון המנהל: אפשר סקר בנושא????

soulbird

New member
לא הבנתי../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מה זאת אומרת לא חברים? יש לי חברים מהלימודים ומהעבודה. ולא הבנתי את השורה האחרונה "אשר הציטים לא תפסו אותו" יש לי חברים שלא קשורים לאינטרנת . בכלל לא קשורים. לא ממש הבנתי

מבעבעת

New member
יש מכרים

ויש חברים אנשים בעבודה שלי מאד מאד חביבים עלי. בחיי! אני מתה עליהם. אבל הם עדיין עמיתים לעבודה. קולגות. ולא חברים אישיים שלי. כן, יש הבדל. כנ"ל אנשים שאת לומדת איתם, או בחוגים איתם. לא בחרת בהם. נקלעתם למקום משותף עם מטרות משותפות ועבודת צצות אפילו. אבל אם מסתכלים מקרוב - הם לא חברים אישיים. ולטעמי, הם לא חברים אמיתיים. את יכולה לחלוק עלי. אבל אנשים שאני בחרתי להשתולל איתם בזמני הפנוי - הם לא כנ"ל.

avner59

New member
חברים

שלום מבעבעת כן לי יש חברים טובים ואמיתיים ואני נתפסתי חזק חזק ע"י הצט´ים

שירז***

New member
כמו שאומרים ,,,

הסייבר ספייס , שתפס 98% מגולשי הנט, השאלה הפוכה , מה זה בעצם חבר?...פעם הגדרנו איזה סוג חברים ניתן ליצור איתם קשר,ואיזה סוג חברים יש ואין, , אמרו להפריד חי הנט מחי המציאות , את יודעת שזה כמעט בילתי אפשרי , אבל אפשרי עם מאמץ לא קטן, יש לא מעט חברים שיצרו קשרים דרך הנט ואף הם עדיפים על אלה מחי המציאות או גם ההפך, ארחיב יותר מאוחר בנושא. מה שכן אף אחד עוד לא הסביר איך ניתן להפריד בין הדברים? ובמה בעצם עדיף?..חברות דרך הנט או חברות מציאותית, או מה שכן חברות של הנט הופכת אט אט למציאות , ויש לא מעט כאלה שעשו את הצעד הזה, אף שמחים בחלקם שהכירו בתור ידידים חדשים,

מבעבעת

New member
מה זה חבר?../images/Emo9.gif

ברור "מיהו חבר" לא יותר פשוט מ-"מישהו יהודי"... תלוי את מי את שואלת, שירז. כמובן שזו אבחנה סובייקטיבי. עבורי, חבר אמיתי הוא: מישהו שאני בוחרת להיות איתו כי כיף לי, כי זה עושה לי טוב. מישהו שיקח את הצד שלי (מול אחרים), ולא יתחשב רק באינטרס שלו. מישהו שאפשר לדבר איתו על הכל. מישהו שאיתי בטוב וברע. והוא שם כשאני זקוקה שיחלצו אותי... כבר דובר פה שהסעיף האחרון קולע - אך לרוב לא נוגע לוירטואלים גם מדרגה גבוהה. עבורי, קולגות לפעילות משותפת לא קרובים בכלל להגדרות האלה. הבעיה היא שקולגות יש לי הרבה. חברים על אמת? לא ממש. אפשר לספור אחת בפוטנציה כחברה??? אוקיי, אני מודה, יש לי גם אחד שהתחיל כוירטואלי והמשיך כמציאותי למחצה שאני גם מחשיבה אותו כחבר אמיתי... אבל נדמה לי שזה די דמיוני.

שירז***

New member
ידיים חדשים וידידים משניים

עושה לכם מהפך בכל הקשור בזה מצד אחר, ניראה מה יצא מצא לך חבר חדש, ורע משנים שמור. הראשון הוא בוהק כסף,והשני זהב טהור חבר חדש כמו ייין צעיר, ישביח עם הזמן טעמו יעשיר, חבר שעמד במבחן הזמן , הרי הוא חבר מסור, נאמן, השיער יאפיר העור יתקמט,יד הזמן לא תיפגע בידידות האמת, בין חברים משנים מסורים , נשמרת רוח הנעורים , חבר משנים כשיבוא יומו , הנה לחדש למלא את מקומו , אהוב מכל הלב, טפח כל חבר חדש הוא נפלא, רב שניים -עוד יותר מצא לך חבר חדש ורע משניים שמור הראשון הוא בוהק מכסף והשני זהב טהור. עוד משהו חבר זה..... מישהו שמתעניין בך, מישהו שתוכל לסמוך עליו בימים הטובים ובימים רעים, מישהו שמבין אותך, מישהו ששאומר לך את האמת על עצמך מישהו שיודע מה עובר עליך בכל רגע, אדם שאינו מתחרה בך , וחבר טוב הוא אדם ששמח בהצלחתך באמת ובתמים , מישהו שמעורר אותך בעת הצורך, מישהו שהוא חלק ממך, באיזה שהוא שלב זה חבר/ה אמיתי/ת קשה להשגה מעטים מאוד ניבחרים , להיות חברנו אף אפשר לספור על כמה אצבעות אבל הם קיימים וזה נהדר שהם שם עבורנו ,,,

e-magine

New member
../images/Emo24.gif יופי של דיון ../images/Emo45.gif

אני רוצה להעלות כאן שאלת המשך, מישהו מאד מלומד וגם חכם אמר לי פעם, שבלי איזשהו אינטרס משותף, לא יכולה להתקיים חברות. כשאני אומר אינטרס, אני לא מתכוון למשהו כספי, אינטרס יכול להיות מציאת אוזן קשבת משולבת בפה סגור היטב, שזה דבר די נדיר בעולם המציאות, מכל מיני סיבות, אני לא אכנס לזה כרגע. בכל מקרה, מה שרציתי לשאול אם בחברות יכול להיות לדעתכם מצב שאחד רק נותן והשני רק מקבל, או שחייבת להיות איזושהי הדדיות כדי שהחברות תחזיק מעמד.

רחלי27

New member
אהבתי אותכם כאן..../images/Emo98.gif

ובקשר לחברים..יש אינטרס וודאי. אם לא אחד ירגיש כל כך דבילי ויפרק איך שהוא את החברות הזו. חייבת להיות קבלה ונתינה הדדית. ולא דווקא באותו תחום... ממש מנסיון... ויום טוב.

שירז***

New member
תתפלאי רחלי,

לדעתי בטח שהחברות צריכה להיות הדדית ע"י הקשבה, עזרה, נתינה , ולקיחה של דברים רוחניים , נפשיים ולא חומריים, אבל הכרתי לא מעט אנשים שרק לקחו מהם , שאבו אותם כמו שאומרים, אותם אלה שניקראים "מוצצי אנרגיה"....יש לא מעט אנשים כאלה ותאמינו לי אין לי מושג למה אותם אלה שנישאבים עדיין ממשיכים עם אותה חברות שהם רק נותנים ללא קבלה כל שהיא, אבל אתם יודעים שגם לזה יש השלכה פסיכולוגית כל שהיא באופיו של האדם, מבנה אישיותו, ובטחונו העצמי איך הוא בנוי , יש שרק שנותנים , ויש שרק לוקחים , אני דוגלת בחלוקה אמצעית של נתינה הדדית , ועזרה משני הצדדים, כמובן שיש כל מיני סוגים של חברות , נתינה וחלוקה של דברים, אבל כרגע אני מדברת על חברות של ממש, שאין הרבה כאלה בעולם המציאותי חלק קטן ביותר נימצאים מתאימים לחלוק את אותה החברות הזו. מבחינתי בכל אופן, חברות וירטואלית לא חיפשתי, וגם אלה שהכרתי זה לא ממש חברות אם כי הדדיות של היי וביי מסויים, שיחות זרימה על הרקע, כמו שאומרים אנו בוחרים את החלקים שנירצה שיכירו , או אנו ניבחר על מה לשוחח , הכל תלוי.... ומה שתלוי רוב הזמן גם מתייבש.

מבעבעת

New member
מתברר שיש ציפיות שונות מחברים

לאנשים שונים. הכרתי אנשים שרוצים לתת הרבה. לתמוך הרבה. להקשיב הרבה. ולא מבקשים הרבה בתמורה. יש אנשים שזקוקים למישהו שישמע אותם, גם אם אין תמורה רצינית מהמאזין. מי אנחנו שנקבע שכולם צריכים לתת שווה בשווה ולקבל שווה בשווה? הסוציאליזם מזמן פשט רגל! העניין של האינטרס המשותף יותר נראה לי כמו חוק כלים שלובים. בידידות המחזיקה מים: כשאחד נותן, השני מקבל. פעם אחד יותר נותן, פעם השני. פועלים במשותף ולא בצורה מנוגדת. אם שניהם נותנים או שניהם מצפים רק לקבל - לא עושים עסק. החברות מתפרקת הסה"כ הוא סטטוס קוו מסוג מסויים. אם יש מוצץ אנרגיות ומספק אנרגיות והם יכולים לחיות בסטטוס-קוו, מי אנחנו שנגיד שהכוחות/התמורות אינם שווים??? אם הידידות ביניהם עובדת, שיבושם להם. אישית? בידידות שאני מחפשת יש נתינת וקבלה, הקשבה ושיתוף משני הצדדים, כבוד עמצי וכבוד לזולת, ולדעת מתי לשתוק ומתי לקשקש ומתי לעודד ומתי ליעץ. וכאן יש את התבלין המיוחד שנקרא "כימיה" בין אנשים. זה רובד נוסף. או שיש או שאין את זה. כימיה חיונית מעבר למאזן כוחות. כימיה מאפשרת לנו לשים בפרופורציה גם את הזמנים בהם הסטטוס קוו לא נשמר בצורה רגעית.

avner59

New member
רוצה תשובה

בוקר טוב שאלות תמיד יש רוצה גם תשובות אבנר

e-magine

New member
גברת מבעבעת ../images/Emo115.gif

בוודאי שאפשר סקר. העניין הוא שאני רוצה לתת לעוד כמה ימים לסקר שהעליתי ביום חמישי או שישי,לפני שאני דוחף אותו לארכיב הסקרים.

למעלה